Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené
Preskočiť hlavičku portálu

Načítavam, moment...

Varíme s medveďom - Hydinová tlačenka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

No ale ste mi narobili chut ,pretože ja tiež kupujem len hydinovú.Kedysi som robievala bravčovú ale nie takú mastnú ako v obchode.Fajn.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vynikajúci

recept! Moja obľúbená tlačenka. milujem ju s nasolenou cibuľou a kvapkou octu. K+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

najlepšiu tlačenku

si pamätám zo zabíjačky u starých rodičov,pekne klasicky v bravčovom žalúdku,poriadne vyúdenú,potom odstátu zavesenú v zime na povale,narezanú na tenké plátky s cibuľou a octom,ale takú už asi neochutnám nikdy :-D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ďalšia nádhera,

ale ja som dnes vytiahla váš praprastarý recept - štvorročný, vynikajúci,
tento :
http://baranek.blog.sme.sk/c/1...
dokonalé :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

kotkodak tlacenka...

vyzera skvelo, hoci ja radsej taku tu echtovnu bravcovu v zaludku.

Nechcem tu privelmi mudrovat, ale neda mi - moznoze keby ste boli pouzili aj tie spominane pomlete kozky, tak by snad ani tu zelatinu netrebalo, lebo aj ony obsahuju dost toho kolagenu, nielen kosti. Ale zas chapem ze nie kazdemu kozky chutia, to len ja som teky exot, ze si na nich pochutnavam ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ahoj, spoluexot! :-))

ja robievam tlačenku a huspeninu iba bravčovú, ale tie pekné, jemné kúsky kožičky z paprčiek alebo z tých koží, ktoré do varenia pridávam práve kvôli tomu, aby si tlačka "sadla" bez želatíny, tak tie nakrájam na pásiky asi ako malíček a pridávam ich tam. mne by sa tlačenka ani huspenina bez koží nerátala. veď sú uvarené do mäkka, bez štetín, jemné a nakrájané na tenko. nie si sama exot. :-)) ja dokonca robievam aj plnenú kuraciu kožu. keď na niečo potrebujem kura bez kože, pekne ho opatrne vyzlečiem, ak sa na koži pri "vyzliekaní" pritrafili nejaké dierky, zaplátam ich plátkami šunky, naložím na ňu plnku, zarolujem a upečiem. za tepla s kašou, za studena len tak alebo na obloženej mise = super. :-) zahadzovať kože je hriech. :-))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ahoj Janka. Ani my koze z bravcovej tlacenky nevyhadzujeme, len ich do obrateho masa pomlieme. A do bravcovej tlacenky tiez zelatinu nedavame. Pri hydine je to vsak problem...papa.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

teda, to je dobry napad s tou plnenou kozkou, vdaka spoluexot :-)

ja som to myslela viacmenej o varenej kozke, lebo pecenu vezme na milost viacej ludi, ale varenu uz pomenej.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja dokonca, keď robím fazuľovicu, obvykle do nej dám variť aj kožu zo slaniny, ktorú si za tým účelom odkladám v mrazničke alebo kožu, ktorú dám dolu z bravčového mäsa. a keď je koža uvarená, tak pekné, jemné kúsky nakrájam na veľkosť tak +/- 1 cm2 alebo aj menej, ako sa mi chce babrať a dám ich do polievky. bývalý drahý nefrfľal, lebo o tom nevedel, deti to mali radi. :-)
tá kuraacia koža sa dá naplniť obyčajnou rožkovou plnkou bez mäsa, robím aj tak, že na ňu dám šunku, tú potriem špenátom , dám plnku a zarolujem len tak zľahka, len kožu hore preložím, aby držala pohromade. a po upečení kľudne dám plátky ako prílohu k mäsu alebo nakrájané na tenko na studenú misu. dobre to vyzerá a celkom slušne sa tým ohurujú návštevy. :-)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

juj, ja verim, ze to chuti paradne a na tvoje recepty sa medvedku vzdy pozriet a inspirujem sa ale tlacenka... nem...)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

som tym teda chcel povedat, ze akokolvek by som sa nutil, tak tlacenku nezjem)))) rovnako ako plnenu papriku a koprovu omacku....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Taku m i l u j e m ! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Odjakživa sa mi

tlačenka protivila. Až keď som objavila hydinovú, tak som si opatrne kúpila pár koliečok a zachutila. Ale tá vaša vyzerá super.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pisali sme v ingredienciach o platkovej zelatine, tu nenasypes.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ja pouzivam

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

:) Jasne, aj ta je dobra.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Bobinko, abz sme ludi nepoplietli, radsej este raz odcitujem z nasho receptu, mozno si aj bgmnt lepsie precita. :)
.
Vezmeme polovičné množstvo plátkovej želatíny, než je potrebné na množstvo, ktorým sme zaliali mäso. Želatínu namočíme do studenej vody pokiaľ nezmäkne. Vyberieme ju a poriadne rozmiešame s trochou vývaru. V teplom vývare by sa želatína mala ľahko rozpustiť. Pridáme k mäsu a všetko dobre premiešame.

Čítajte viac: http://baranek.blog.sme.sk/c/3...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

velmi dobry prirodny zelatinovy vyvar dostanete, ked si kupite u masiara /Ja tu najskor u cinana, pre ktorych je to pochutka/ paprcky a tie varite uplne k rozpadnutiu, potom ani zelatinu nepotrebujete;
ja tlacenku robievam tiez velmi podobne mozno ze s inymi koreninami a je velmi chutna.

k tomu vasmu tanieriku by som si prisadla aj tak, ked moc nedrzi....

macikovia pozdrav do brlozka.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pozdravujeme ta aj my a Anka a nech ti tam slniecko svieti...:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Už roky robievam tlačenku, tak by som si dovolila malú radu k tomu obrázku, kde je tlačenka uložená v pekáči. Aby lepšie stuhla a nadobudla taký správny oválny tvar, treba tlačenku zaťažiť. Ja to robievam tak, že na tlačenku položím drevený lopár/hosijakú dosku, aby boli pokryté všetky tlačenky a na lopár dva ,,kilovce" alebo môže byť aj hrniec s vodou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dakujeme mia. :)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho