reklama

Bravčové ucho pod stromčekom a sukňa nad kolenami

Príbeh o vianočnej besiedke v práci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Veľmi sa mi páčila jedna kolegyňa. Volala sa Simona. Mala blond vlasy, pekne sa obliekala a pravé líce jej zdobilo malé znamienko. Zo všetkých žien u nás vo firme si dávala najväčší pozor na svoju postavu. Každý deň si nosila vlastné jedlo z domu. Väčšinou šalát, niekedy kuracie prsia na prírodno  a keď mala pocit, že pribrala, chodila do práce len so zeleným smoothie.

Ach, pamätám si, ako raz prišla k môjmu stolu a niečo odo mňa chcela. Už neviem, čo to bolo a pamätám si, že ani vtedy som to veľmi nevnímal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Oblečenú mala čiernu sukničku, ktorá jej končila tesne nad kolenami. Sadla si na môj stôl, preložila jednu nohu cez druhú a odhalila veľmi hebké stehná. Neslušne dlho som na ne hľadel, potom som sa spamätal, pozrel sa aj na zvyšok jej tela a akurát vtedy dorozprávala. Ako hovorím, neviem presne, čo odo mňa chcela, ale prikývol som a v ten týždeň som musel ísť do roboty aj cez víkend.

To bola naša Simona. Teda moja Simona.

Blížili sa Vianoce. Všade všetko ozdobené, vysvetielkované. Človek má taký hrejivý pocit. Dokonca aj práca je vo vianočnom období taká zvládnuteľnejšia. Pokiaľ nemáte deti, samozrejme. Do kancelárie sme chceli vniesť čo najviac ducha Vianoc. Najprv sme vyzdobili stromček. Potom niekoho napadlo streknúť na okná umelý sneh. Niekto zase priniesol svetielka, niekto ozdoby a čerešnička na torte bola, keď Fero z právneho oddelenia doniesol dvojmetrového Santa Clausa, ktorý každú hodinu začal hrať. Ešteže sme mali vysoké stropy. A trpezlivosť. Ale cez Vianoce sa zvláda všetko s nadhľadom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To však nebola jediná sviatočná aktivita. Marta, grafička, vyhlásila, že sa musia rozdávať darčeky a aby to bolo spravodlivé, musí sa to urobiť klasickým spôsobom, že si každý vyžrebuje jednu osobu a tej dá darček.

Ako už býva zvykom pri podobných činnostiach, každý si menil osobu, ktorú si vyžreboval. Keď vidím príležitosť, tak sa jej chopím!

S Janom som si vymenil lístoček, aby na mňa pripadla Simona. Na tom lístočku bolo krasopisne napísané meno Simona s malým srdiečkom nad i. Každá z týchto malých vecí ma nútila zbožňovať Simču ešte viac. Aj by som k tomu papieriku privoňal, ak by som nevedel, že Jano sa stále hrozne potí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Plán bol jasný. Kúpiť Simone niečo pekné, ohúriť ju, nastražiť imelo a pobozkať ju.

Rozhodol som sa pre pekný náramok z červenej nite so zlatým kolieskom. Môj darček mal vyjadriť, že som sa do nej zabuchol a že by som si dal povedať, no minul som naň oveľa viac, ako som mal v rozpočte.

Nastal deň vianočného večierka. To bolo humbugu, smiechu, radosti a poprasku! Najprv sa všetci veľmi smiali, keď dal Karol Magde tangáče. Magda mala v tom čase päťdesiatosem rokov. Všetci boli mierne zaskočení, keď Lucia podarovala Milanovi perá s logom našej firmy, ktorých má každý neúrekom. Trochu sme ju aj poohovárali. Najdrahší darček, ktorý sa daroval, bola fľaša koňaku za dvesto eur. Najviac oceňovaný dar bol antiperspirant pre Jana.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď si Simona otvorila jej balíček, veľmi sa tešila. Tak úprimne. Mal som pocit, že mi všetko vychádza a môj plán nemá kam uhnúť.

Mňa prekvapilo desať párov ponožiek a bravčové ucho pre psa od Mirky.

Ľudia si odbaľovali posledné darčeky a ja som si šiel s imelom v ruke po svoju odmenu. Simona sa na chvíľu vytratila. Myslel som si, že išla snáď na záchod, pozrieť si svoj náramok a predviesť sa s ním v zrkadle, urobiť si pár selfie.

Nakoniec som ju našiel na chodbe za výťahmi. Muchlovala sa tam s Borisom.

Boris bol taký cucák, vysoko postavený v našej firme a nikto ho nemal rád (okrem Simony, očividne). Držal v ruke imelo a vášnivo pod ním bozkával Simonku. Hladila mu hruď rukou, ktorú zdobil náramok odo mňa.

Cítil som sa, akoby mi Mariah Carey aj s celým jej All i want for christmas napľula do tváre. Ja som mal byť ten, čo ju pobozká.

Ja.

Dala však prednosť vedeniu.

Po novom roku Simonu trikrát povýšili behom dvoch mesiacov. S tým to však nemohlo súvisieť. Ona bola dosť šikovná. 

Dal som si vaječný koňak s Mirkou a Janom a pobral som sa domov. Trochu zradený a smutný, ale tešili ma tie ponožky. No a o pár dní neskôr som dostal svoj bozk od inej dámy. Vyoblizoval ma pes (fenka) za to bravčové ucho, hoci som ho nekúpil ja. Videl som v tom jemnú iróniu. Nakoniec možno aj dobre, veď pri psovi sa nemusím báť, že utečie za dobre zarábajúcim top manažérom.

Ale poučil som sa. Odvtedy kupujem darčeky až pri neklamných znameniach, že je o mňa záujem.

Adam Sedláček

Adam Sedláček

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  58x

Čo všetko sa môže stať v robote ak usilovne nepracujete? Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu