reklama

Ukrajina | Pomoc pre oslobodené mesto Izium a nový projekt humanitárnej pomoci

Naša humanitárna pomoc dorazila do oslobodeného mesta Izium, ktoré stratilo prístup k potravinám, elektrine, a vode.

Ukrajina | Pomoc pre oslobodené mesto Izium a nový projekt humanitárnej pomoci
Distribúcia balíkov pomoci. (Zdroj: ADRA Ukrajina)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

1 320 obyvateľom novo-oslobodeného mesta Izium v Charkovskej oblasti sme odovzdali balíky humanitárnej pomoci, obsahujúce trvanlivé potraviny a hygienické potreby. Ide o neoceniteľnú pomoc, nakoľko ťažké bombardovanie a zničená infraštruktúra odrezali obyvateľov mesta od prístupu k základným potrebám - jedlu, elektrine, a vode. Izium je prvé z mnohých novo oslobodených miest na východnej Ukrajine, do ktorého sa nášmu partnerovi - ADRA Ukrajina, podarilo previesť našu pomoc.

Nový projekt humanitárnej pomoci

Solidarita a odhodlanie pomáhať ľuďom na Ukrajine neutícha ani v čase eskalácie konfliktu. Nášmu šikovnému ADRA tímu a dobrovoľníkom sa v priebehu posledných dní podarilo skompletizovať 33 paliet humanitárnej pomoci, ktoré už onedlho odošleme na Ukrajinu. Naša humanitárna pomoc pozostáva z rodinných balíkov pomoci, ktoré obsahujú trvanlivé potraviny a hygienické potreby. Aj naďalej sa jedná o urgentnú pomoc, pričom organizácia OSN odhaduje, že na Ukrajine pociťuje nedostatok potravín až 12 miliónov ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Odozvou na túto výzvu je náš projekt humanitárnej pomoci, ktorý posilní potravinovú bezpečnosť a zlepší prístup k základným hygienickým potrebám pre 23 760 ľudí na Ukrajine. Pomoc sa tak dostane 7 920 domácnostiam v oslobodených ukrajinských mestách, mestách so zničenou infraštruktúrou, a oblastiach s obmedzeným prístupom k potravinám.

Viac informácií o našom projekte nájdete na našej stránke.

Zapojiť sa do našej pomoci môžete aj vy. Chcem pomôcť

Projekt je financovaný zo zdrojov Oficiálnej rozvojovej pomoci SR - SlovakAid, a realizovaný v spolupráci s partnerskou organizáciou ADRA Ukrajina.
Projekt je financovaný zo zdrojov Oficiálnej rozvojovej pomoci SR - SlovakAid, a realizovaný v spolupráci s partnerskou organizáciou ADRA Ukrajina.  (zdroj: SlovakAid)
ADRA Slovensko

ADRA Slovensko

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  27x

Už 29 rokov poskytujeme humanitárnu pomoc ľuďom v núdzi. Začítajte sa do našich príbehov z terénu a pomáhajte s nami! Zoznam autorových rubrík:  LibanonSrbskoUgandaUkrajinaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu