reklama

Cirkev v dnešnom svete

nie je viera ako viera, a nie je farár ako farár. Čo predstavuje dnešná cirkev? Viera sa zhmotnila a vyjadruje sa peniazmi, stačí malá pozornosť a predplatíte si miesto hneď vedľa Boha...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Cirkev je veľmi zaujímavá inštutúcia. Na jednej strane hlása pokoru a lásku k chudobe a na druhej strane sú kožené kufriky a zlaté kríže ťažké ako krava. Okrem iného, by cirkev mala usmerňovať svoje ovečky a viesť ich tou správnou cestou viery až do neba...

V podstate si myslím, že cirkev je viac o politike, než o viere. Drahé autá, honosné moderné kostoly, vyčačkané kalichy- toto už nie je o láske k Bohu, ale je to o láske k peniazom. Netvrdím, že každému duchovnému ide len o príjmy, poznám farárov, ktorí vedia ako treba hriešnika motivovať a sami sú si vedomí toho, že aj keď sú "prostredníkmi" Boha tak ani oni nie sú dokonalí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Všety tie zákazy a príkazy sa mi zdajú byť vykonštruované a nadnesené: žiadny sex pred manželstvom, žiadni geyovia ani antikoncepcia. Ak "spáchate" podobné hriechy, tým myslím, že ste gey alebo máte spoločnú domácnosť s človekom, ktorý nie je vašim právoplatným manželom/kou, tak ste sa previnili voči bohu. No ak má duchovný sex s miništrantom je to "iba" smutná chyba v cirkevnom systéme. Takže, o čo tu ide? Cirkev akoby prehľadala chyby so svojich vlastných radov a radšej útoči na nás- svoj majetok. Verím tomu, že ešte vždy sa v cirkvi nájdu ľudia, ktorí sú zapálení pre svoju vieru. Je však smutné, že o takýchto ľuďoch sa dozvieme väčšinou až keď zomrú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako desaťročnú ma okolie učilo byť pokornou a pobožnou, vynechať jednu nedeľu bolo skoro to isté ako zraziť starú babičku s vnukmi na aute a ujsť. Teraz moje okolie samo zráža chodcov na ulici a na farára nadáva. Tí z vás, ktorí videli v pondelok črepiny na jojke, vedia o čom hovorím. V dedine Budkovce sa strhla "mini pápežskú schizmu". Dvaja faráry, dva tábory veriacich pripravení umrieť za svoju pravdu.

A aby to bolo celé také korenisté, tak jeden farár: pán Zlatohlavý, ten ktorý sa odmietol na príkaz biskupa vysťahovať, tvrdí, že on má právo na to, čo robí, že má právo osočovať a byť malé deti po chrptoch. Mladší, nový farár, pán Pristáš, je z celej veci tak trochu znechutený a ja sa mu nečudujem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cirkev je v skutku zaujímavá inštitúcia- káže piť vodu z hlineného pohára a sama pije víno zo zlatého kalicha.

Janka Andorová

Janka Andorová

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nechcem tu nic napisat. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu