reklama

Keď stranícka ideológia víťazí nad zdravým rozumom, alebo....

... farizejstvo poslaneckého klubu SMER-SD... V parlamente je zvykom, že vládni poslanci nepodporujú zákony, ktoré predkladajú opoziční poslanci. V istých prípadoch je to logické. Zdravý rozum by však mohol zvíťaziť nad straníckymi záujmami a ideológiou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

S kolegami z nášho poslaneckého klubu sme do parlamentu predložili novelu zákona o Horskej službe. Nápad podať novelu tohto zákona vznikol na športovo-spoločenskej akcii nášho poslaneckého klubu, v jednom lyžiarskom stredisku, kde sa nám členovia horskej služby a horskí záchranári, posťažovali na čoraz častejšie úrazy, ktoré sa stávajú nielen na našich svahoch. Aj preto napríklad v alpských krajinách je povinné pri lyžovačke nosiť na hlave ochrannú prilbu.

Asi si všetci spomeniete na Slovenku, ktorá sa v zrazila s korutánskym premiérom v rakúskych alpách. Žiaľ, neprežila. Lekári skonštatovali, že keby mala prilbu, mohla by žiť..... Poznatky a skúsenosti ukazujú, že v porovnaní s minulosťou sa podmienky na lyžovanie na lyžiarskych tratiach zmenili. Záľuba v lyžovaní a snowbordingu sa stále zväčšuje. S rastúcim počtom návštevníkov lyžiarskych tratí sa znižuje aj ich vek a so zimným športom začínajú už malé deti. Okrem toho, v súčasnosti sa čoraz častejšie lyžuje na technickom snehu. Zmena podmienok spôsobila, že následkom kolízii osôb pri lyžovaní na lyžiarskej trati a pádov, čoraz viac dochádza k vážnym zdravotným úrazom a najmä poraneniam hlavy. Horskí záchranári, sa posťažovali hlavne na rodičov, ktorým by malo záležať na bezpečnosti a ochrane zdravia svojich detí. Potvrdili nám, že situácii by pomohlo, keby povinnosť nosiť na hlave ochrannú prilbu aspoň platila aspoň pre deti do 15 rokov. Presne tak ako to prikazuje zákon v prípade jazdy na bicykli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V parlamente je zvykom, že vládni poslanci nepodporujú zákony, ktoré predkladajú opoziční poslanci. V istých prípadoch je to logické. Máme iné názory ako riešiť nezamestnanosť, podporu podnikania. Máme iné názory na ekonomické témy, zákonník práce atď atď. Zdravý rozum by však mohol zvíťaziť nad straníckymi záujmami a ideológiou. Aj preto sme viackrát podporili vládne návrhy zákonov. Podporili sme ich vždy, keď sme boli presvedčení o tom, že sú dobré pre našu krajinu. Aj dnes sme viackrát hlasovali za návrhy zákonov z dielne SMERU-SD. Preto mi prišlo ľúto, že poslanci SMERu nedokázali byť veľkorysí a nezahlasovali za našu novelu zákona, ktorou sme chceli chrániť deti. Považujem to z ich strany za farizejstvo. Navyše chvíľu po hlasovaní predložil poslanec NR SR za SMER-SD Oto Brixi novelu zákona, ktorá sprísňuje podmienky pre prevádzkovanie kúpalísk a bazénov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Plavčíci budú pri bazéne povinne

Svoj zámer odôvodnili tým, že minulý rok sa v jednom aquaparku utopili dve kuvajtské deti a ich zámerom je chrániť deti. Takže chrániť deti v bazéne je podľa SMERu iné ako chrániť deti na lyžiarskych svahoch. Je to smutné, pretože keď ide o zdravie a ochranu detí, politika a stranícka ideológia by mala ísť bokom.

Neostáva mi nič iné ako dúfať, že keď uplynie polročná lehota, nejaký poslanec zo SMERu, okopíruje náš zákon a predloží ho do parlamentu. Náš poslanecký klub zaň s radosťou zahlasuje. Ochranné prilby na hlavách našich detí na bicykli na lyžiach sú pre nás rovnako dôležité ako detské autosedačky v autách.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

P.S. : Za zákon, ktorý sprísňuje prevádzkovanie kúpalísk a bazénov náš poslanecký klub zahlasuje aj napriek tomu, že pochádza z dielne SMERu. Samozrejme v prípade, že prejde náš pozmeňujúci návrh, ktorý tento zákon vylepšuje. Pretože nám o ochranu detí ide naozaj a zdravý rozum je pre nás prednejší ako stranícka ideológia....

andrej hrnčiar

andrej hrnčiar

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky a primátor mesta Martin Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu