reklama

Uniknuté odposluchy Fica a spol - možné scenáre

Ak je Fico v niečom dobrý, tak je to slovná obratnosť, schopnosť vykľučkovať zo zjavne nelichotivej a usvedčujúcej situácie a stratégii a taktike.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Fico vždy vedel, ako zbrane namierené proti nemu využije vo svoj prospech. Pre pripomenutie spomeniem len Colu na Vazovej (kauza 2. Dzurindovej vlády, aspoň podľa Fica).

Odposluch Fica, Kaliňáka, Bodora st., Paru a Gašpara ml. a ich následný únik do médií mi príde ako veľmi šikovne a takticky zahratý smeč zo Súmračnej.

Vysvetlím v nasledovných možných scenároch:

1.

Povolenie na odposluch pravdepodobne vydal súd z Nitrianskeho kraja, čo sa považuje za baštu Smeru a jeho ľudí. Bodorov vplyv v Nitre spochybní málokto a dá sa predpokladať, že určité kontakty v orgánoch činných v trestnom konaní v ňom ešte má. Za predpokladu, že toto stretnutie nebolo "vyrobené" a je autentické, je veľká pravdepodobnosť, že sa odposluchy dostali k širšiemu okruhu ľudí (odposluchy mali byť na základe podozrenia z pytliactva) a teda sa ľahko mohli dostať k väčšiemu množstvu osôb z radov príslušníkov PZ alebo prokuratúri a teda únik videí a prepisov si viem pomerne ľahko predstaviť. Znamenalo by to, že Fico a spol vedeli o tejto skutočnosti a mali čas si pripraviť protiútok - obviňovanie súčasnej vládnej garnitúri zo sledovania opozičného politika pri bežnom stretnutí s právnym zástupcom svojich ľudí a ovplyvňovanie verejnej mienky. Tento scenár podporuje aj pomerne úzka skupinka ľudí z ÚŠP a vyšetrovateľov NAKA, ktorý k uniknutým materiálom mali prístup a o ktorých je dlhodobo známe, že fungujú ako jeden organizmus, z ktorého informácie neprenikajú smerom von. Tento scenár podporuje aj fakt, že Róbert Fico už niekoľkokrát v minulosti disponoval informáciami, na ktoré z titulu svojej pozície nemal legálny nárok - dańové dokumenty Igora Matoviča, informácie o Andrejovi Kiskovi a ďaľšie informácie zo živých spisov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2.

Pred dnešným pojednávaním o (ne)predĺžení väzby Tibora Gašpara sa jeho obhajca Para vyjadril, že informáciou o odposluchoch disponovali od piatku 22.10.2021. Čo znamená, že ak nimi Fico nedisponoval vo väčšom predstihu, vedel o nich minimálne 3 dni pred ich zverejnením v médiách a teda mal čas na prípravu svojej obhajoby a príbehu o tom, ako je hrubo zneužívaná právomoc a moc tejto vládnej garnitúri. Veľmi by ma zaujímalo, či už v piatok 22.10.2021 disponoval Marek Para video záznamami a prepismi, ktoré sa včera objavili v médiách. Ak áno, tu vidím možný zdroj úniku do médií. Dôvody, pre ktoré by im únik hral do karát som popísal v prvom bode.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3.

Únik odposluchov a videí nemá nič spoločné s Róbertom Ficom. Málo pravdepodobné, ale stále je to jedna z možností. Tu sa možné zdroje javia byť z prostredia NAKA, ÚŠP, prípadne iné strany figurujúce v danej trestnej veci.

Únikom sa už zaoberá aj Generálny prokurátor Žilinka, čo je samozrejme správne a pokiaľ sa bude postupovať zákonne, tak verím, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí vypátrať zdroj týchto uniknutých informácií zo živých spisov a ten bude patrične potrestaný.

Ak je Generálna prokuratúra čestná a spraví si svoju prácu zodpovedne.

Andy Nosko

Andy Nosko

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  296x

bodka. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu