reklama

Medzinárodná fotografická výstava

FoTOP FOTOKLUB Topoľčianky usporiadal Medzinárodnú výstavu fotografií.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Obrázok blogu

V Dome kultúry a služieb v Topoľčiankach usporiadal FoTOP FOTOKLUB Topoľčianky za spolupráce OÚ Topoľčianky a KOS Nitra v dňoch 30. apríl - 4. máj 2022 výstavu XIII. ročníka Medzinárodnej výstavy fotografií s účasťou zahraničných autorov z Litoměříc.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Vernisáž výstavy otvoril Karol Kompas komorným gitarovým koncertom. Predseda FoTOP FOTOKLUBU Topoľčianky Radimír Siklienka privítal vzácnych hostí z Litoměříc Petra Hermanna, člena rady mesta Litoměřice pána Filipa Hrbeka s manželkou a starostu obce Topoľčianky Juraja Meska, ktorý po príhovore k návštevníkom podaroval vzácnym hosťom malú pozornosť pri príležitosti otvorenia výstavy.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Počas pandémie v rokoch 2020 a 2021 realizoval FoTOP organizovanie výstav virtuálne prostredníctvom internetu a vďaka iniciatíve našich členov tradícia prezentácie tvorby nebola ani v tomto období prerušená. Okrem výstav boli usporiadané fotografické workshopy v Muránskej planine, Pieninách, v pohorí Tribeč a v parku v Topoľčiankach. Zúčastňovali sa Kultúrneho leta v Topoľčiankach, na fotosúťažiach AMFO, TAMAPO a pod. Našu tvorbu prezentovali v Českej republike a Holešove, na podujatí Vysoké hory Nitra a iných miestach Slovenska.

Obrázok blogu

Činnosť FoTOP v minulom roku úspešne prezentoval Pavol Čepček na celoslovenskej súťaži Cestou necestou organizovanej spoločnosťou Európa Direct Senica, kde sa stal víťazom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

V najprestížnejšej slovenskej súťaži fotografického umenia na Slovensku AMFO 2022 v Nitre  získali členovia FoTOP spolu štyri ocenenia. Pavel Kováč, ktorý je najstarším členom klubu, Jozef Pažitný a Šimon Ivanovič. Výstava tohtoročného regionálneho kola AMFO bola v mesiaci apríl inštalovaná v DKS Topoľčianky. Na jej realizácii sa podieľal aj FoTOP FOTOKLUB Topoľčianky, čím sa do Topoľčianok dostali najlepšie práce zúčastnených autorov výstavy.

Obrázok blogu

Vyvrcholením fotografickej tvorby FoTOP bývajú medzinárodné výstavy na ktorú tohto roku prijali pozvanie aj fotografi z Litoměříc, členovia Voľného združenia fotografov FotoporoT Petr Hermann, Josef Rotter a Miroslav Zimmer.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Petr HERMANN  Jižní Morava
Petr HERMANN Jižní Morava 

PETR HERMANN/pedagóg

 Ako člen voľného združenia litoměřických fotografov FotoporoT sa venuje organizovaniu spoločných a autorských výstav. Desiatky rokov sa zaoberá krajinnými detailmi, prírodnými štruktúrami, historickým jadrom mesta Litoměříc a mestský motívom. V poslednom období sa venuje tzv. street foto. Je autorom mnohých samostatných a kolektívnych výstav. Patrí k propagátorom tzv. zdravých miest ČR a v národnej sieti pôsobí niekoľko rokov ako predseda.

Petr HERMANN  Polabí
Petr HERMANN Polabí 
Josef ROTTER  Indie 5 /vchod do restaurace v rekonstrukci
Josef ROTTER Indie 5 /vchod do restaurace v rekonstrukci 

Josef ROTTER/živnostník

 Ako člen FotoporoT se podílí na instalaci výstav združení. Zabývá se nezvyklými pohledy na architektonické skvosty města Litoměříc i krajinu Českého středohorí. Veřejnosti je znám i jako spoluautor publikací, v nichž jsou dobové pohledy ns město a okolí porovnávány se současnou podobou těchto míst. Své snímky prezentoval v minulosti rovněž v rámci výstav Skupiny XIX. Na této výstavě představuje fotografie daleko za hranicemi v exotické Indii, kde pobýval v únoru 2019 a zaujala ho především architektúra mštských zákoutí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Josef ROTTER  Indie 9 /ÁGRA - TÁDŽ  MAHAL/Taj Mahal
Josef ROTTER Indie 9 /ÁGRA - TÁDŽ MAHAL/Taj Mahal 
Josef ROTTER  Indie 8 /ÁRMITSAR – ZLATÝ CHRÁM
Josef ROTTER Indie 8 /ÁRMITSAR – ZLATÝ CHRÁM  
Miroslav ZIMMER  Kudy chodí Slunce
Miroslav ZIMMER Kudy chodí Slunce 

MROSLAV ZIMMER/novinár

 Bývalý redaktor Českého rozhlasu se zabýva fotografovaním od počátku 70. let. Náměty hledá všude kolem sebe, v přírodě, v krajině, v ulicích měst, ale i v iných žánrech fotografie, které mají blízko k abstraktnímu umění. Vystavoval samostatně i na společných výstavách v řade míst, hlavně na severu Čech. Jako člen FotoporoT se podílí na přípravě, organizaci i propagaci fotografických akcí a výstav, spolupracuje také s místními charitními organizacemi. Zajímá se i o astronomii a své znalosti uplatňuje už více let při tvorbě rozhlasového pořadu Planetárium.

Miroslav ZIMMER  Radobylská hostie
Miroslav ZIMMER Radobylská hostie 
Miroslav ZIMMER  Mr. Outside and Inside
Miroslav ZIMMER Mr. Outside and Inside  
Obrázok blogu

Z domácich autorov predstavuje svoju tvorbu 12 členov FoTOP: Miloš Brandt, Pavol Čepček, Monika Gduľová, Šimon Ivanovič, Pavel Kováč, Miroslava Kurkinová, Pavol Ľahký, Miro Mihálik, Táňa Orolínová, Jozef Pažitný, Štefan Roško a Juraj Valkovič.

Miloslav BRANDT  Turiec
Miloslav BRANDT Turiec 
Miloslav BRANDT  Na Šajbe
Miloslav BRANDT Na Šajbe 
Pavol ČEPČEK  Na lazoch
Pavol ČEPČEK Na lazoch  
Pavol ČEPČEK  Golgota
Pavol ČEPČEK Golgota 
Pavol ČEPČEK  Čapčan
Pavol ČEPČEK Čapčan  
Monika GDUĽOVÁ  Jeseň
Monika GDUĽOVÁ Jeseň 
Monika GDUĽOVÁ  Oli
Monika GDUĽOVÁ Oli 
Obrázok blogu
Pavel KOVÁČ  Eva
Pavel KOVÁČ Eva 
Pavel KOVÁČ  Stromy pri jazierku
Pavel KOVÁČ Stromy pri jazierku 
Mirka KURKINOVÁ  Odhodlanie nestarne
Mirka KURKINOVÁ Odhodlanie nestarne 
Mirka KURKINOVÁ  Svitanie pri Atlantiku
Mirka KURKINOVÁ Svitanie pri Atlantiku 
Mirka KURKINOVÁ  V parku alebo v rozprávke?
Mirka KURKINOVÁ V parku alebo v rozprávke?  
Mirka KURKINOVÁ  Azorská zelená
Mirka KURKINOVÁ Azorská zelená 
Obrázok blogu
Pavol ĽAHKÝ  Happy – šťastný to labrador
Pavol ĽAHKÝ Happy – šťastný to labrador 
Pavol ĽAHKÝ  Nie som pomalý, to vy ste rýchli
Pavol ĽAHKÝ Nie som pomalý, to vy ste rýchli  
Miroslav MIHÁLIK  Chotár
Miroslav MIHÁLIK Chotár 
Miroslav MIHÁLIK  Ranná rosa
Miroslav MIHÁLIK Ranná rosa 
Tatiana OROLÍNOVÁ  Synagóga v Kežmarku
Tatiana OROLÍNOVÁ Synagóga v Kežmarku 
Obrázok blogu

Členovia FoTOP v Pizzerii u Majka usporiadali niekoľko autorských výstav, kde v súčasnosti prezentuje svoju tvorbu Tatiana Orolínová s najmladším členom klubu synovcom Šimonom Ivanovičom.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Jozef PAŽITNÝ  Batizovské pleso
Jozef PAŽITNÝ Batizovské pleso 
Jozef PAŽITNÝ  Vlnolam
Jozef PAŽITNÝ Vlnolam 
Obrázok blogu
Štefan ROŠKO  Život v raji
Štefan ROŠKO Život v raji 
Štefan ROŠKO  Jar na Poľane
Štefan ROŠKO Jar na Poľane  
Štefan ROŠKO  V ríši snov
Štefan ROŠKO V ríši snov  
Juraj VALKOVIČ  Postavíme Mišku opäť na nohy?
Juraj VALKOVIČ Postavíme Mišku opäť na nohy?  
Juraj VALKOVIČ  Soňa
Juraj VALKOVIČ Soňa 
Obrázok blogu

Za podporu výstavy FoTOP patrí poďakovanie partnerom, obci Topoľčianky, Vinárskym závodom Topoľčianky, Krajskému osvetovému stredisku v Nitre, Pizzérii u Majka Topoľčianky, END, spol. s,r.o. Topoľčianky a Národnému žrebčínu Topoľčianky š. p. a ďalším.

Obrázok blogu

Medzinárodná výstava fotografií

fotocopyrightantonkaiser  

Zdroj: XIII. ročník Medzinárodnej výstavy fotografií - Ing. Radimír Siklienka, PhD., EFIAP/b, AZSF.

Anton Kaiser

Anton Kaiser

Bloger 
  • Počet článkov:  263
  •  | 
  • Páči sa:  887x

Vítam vás na Blogu SME ako bývalý VIP a Populárny bloger povolaním pedagóg, absolvent Školy dôstojníkov v zálohe, v súčasnosti dôchodca. Svojimi príspevkami od roku 2005 propagujem prírodné krásy Tribeča a Pohronského Inovca, organizovanú turistiku KST Zlaté Moravce, atraktívne VHT výstupy na hory Slovenska, hrebeňovky pohoriami a zahraničné expedície. Ako jeden z nadšencov združenia rádioamatérov Citizen Band, propagoval činnosť tohto humánneho športu v mesačníku Júnošík CB Fan Rádioklubu Slovakia. Dopisovateľ regionálnych periodík, člen zlatomoraveckých výtvarníkov a fotografov FoTOP, kolektívne a autorské výstavy. V súčasnosti ľudové zvyky a tradície horného Požitavia, kultúrne dedičstvo našich predkov ukryté v architektonických pamiatkach mesta a vzácnych muzeálnych zbierkach. Historické zaujímavosti kedysi sídla Tekovskej župy s bohatými dejinami, ktoré nám tu zanechali významné šľachtické rody. Osobnosti kultúry, ktorí náš život obohacujú a skrášľujú svojou umeleckou tvorbou. Zoznam autorových rubrík:  KultúraŠportCestujemeVideoblogySúkromnéPríroda

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu