reklama

Stanka Leslie (2005 - 2005) R.I.P.

Stanislava Leslie - Missis Nový Čas 1996, playmate 2001, scenáristka, režisérka a patopsychologička píšuca o výchove, deťoch, modelingu a nakupovaní ako koníčku - už nie je medzi nami. Tento bolestivý a zdrvujúci fakt celkom isto uvrhne mnohých jej fanúšikov do najčernejších hlbín smútku veľkosti Mariánskej priekopy. Ja osobne na nich už čakám na jej dne a dúfam, že tam neostanem dlho sám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (95)
Obrázok blogu

Stanislava, ako mnoho iných géniov svojej doby, ostala počas svojho pôsobenia nepochopená a zaznávaná väčšinou. Napriek tomu neustávala vo svojej pracovitosti a dokázala vo veľmi krátkom čase vyprodukovať také množstvo podnetných článkov, aké by väčšine z nás trvalo napísať celé mesiace (to množstvo teda). Jej nekonvenčný, neotrelý prístup k tvorbe nám všetkým ukázal, že veci sa dajú robiť aj inak a sme jej za to vďační.

Kto čím bojuje, tým však i zhynie - bola to práve táto rebelská črta Stankinej povahy, táto odhodlanosť ísť proti všetkým zaužívaným hodnotám a pravidlám, ktorá jej nakoniec privodila skazu, keď sa odmietla podriadiť systému.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V neposlednom rade však bola Stanka predovšetkým ženou - rozmarnou, márnivou a krásnou, o ktorej potajme sníva každý z nás – muž, či žena. Ak by som nasledujúce slová nepoužil už v mojom včerajšom článku, celkom isto by som ich použil dnes pri príležitosti jej predčasného odchodu:
Poznať ju znamenalo milovať ju a milovať ju znamenalo poznať ju.
Kto ju poznal, miloval ju.
Kto ju nepoznal, miloval ju z diaľky.

Poznali sme ju ale vôbec?
Videli sme do jej tajomnej duše skrývajúcej sa za peknou, súmernou tvárou tak ako ona videla do nás?
Dovolím si povedať, že áno. Stanka nám svojimi článkami dala šancu priam patopsychologicky preskúmať jej vnútro, obnažila sa viac, než by si trúfol ktokoľvek z nás. A preto, najmä preto pre nás ostane navždy vzorom a inšpiráciou do ďalšieho diela.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som si takmer istý, že táto tradičná rozlúčka by sa Stanke nepáčila, keďže sama bola veľmi nekonformnej podstaty a nič v nej nebolo silnejšie než talent nahliadať na svet novou, unikátnou optikou, ktorej sa zatiaľ len učím.
Slová: "Stanka by to takto chcela" sa sem preto nehodia a vymažem ich okamžite, ako dopíšem túto smútočnú reč. Jedným som si však úplne istý - viem, akými slovami by sa s nami rozlúčila, ak by mala tú možnosť a aké slová by preto mali zdobiť jej virtuálny náhrobok. Myslite na ne často, nech sú vám majákom v dnešnom hektickom, rozbúrenom svete, čoraz viac pripomínajúcom jej obľúbený Hollywood:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Creativity

Play

;-)))

Tomáš Batik

Tomáš Batik

Bloger 
  • Počet článkov:  101
  •  | 
  • Páči sa:  1x

verí v smiech...... ČO NA SRDCI, TO TU ........ Zoznam autorových rubrík:  MudrovačkyPísačky a slovné hračkyTakmer zbytočné postrehyTajné tipyPre zmenu vážneRozhovoryNezmysly všade vôkolFotografieSúkromnéMozaika

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu