reklama

Kto sú vlastne feministky?

Zakomplexované staré dievky, či ambiciózne ženy? Tiché stebielka čo zapĺňajú pole tvoriace ľud či davy, alebo osoby, ktoré idú za svojím cieľom s presvedčením, že dosiahnu to po čom bažia svojou iniciatívou?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Je mnoho názorov na toto slovo, na slovo feministka. Je len na nás, ktorú „definíciu“ uznávame my. Čítala som mnoho článkov a názorov na túto tému. Možno by bolo fajn, aby som sa vyjadrila aj ja. Veď aj mne sa párkrát ušiel tento prívlastok, hoci sa s tým až tak nestotožňujem. 

Je zaujímavé ako tieto „feministky“ vníma opačné pohlavie. Mnohí sa s nimi nebavia, či vyjadrujú svoje pohŕdanie, lebo si myslia, že tieto ženy mužov k svojej existencii nepotrebujú. Omyl páni. Veď človek vzniká vďaka mužovi a žene a to je len jeden zo základov existencie. Iní zasa sa snažia dobýjať ich srdce, len aby sa pochlapili s tým, že dokázali takú babu „zbaliť“. No musím povedať, že tento čin má dosť odvahy z mužskej strany, pretože je to dosť ťažké a pozitívny výsledok u týchto pánov je dosť mizivé percento.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalšiu skupinu tieto žienky akoby lákali, lebo ich nezáujem ich len usvedčuje v myšlienke, že tieto ženy sú len také na povrchu. A otázka znie, aké sú tieto žienky naozaj? 

Možno nevýrazné, no idúce za svojím cieľom, možno každým povšimnuteľné a svojou výnimočnosťou vzbudzujúce rešpekt či autoritu. Možno dostatočne skúsené vo svete v ktorom žijú a vďaka tomu, ešte nenašli oporu, ktorú potrebujú u vás páni.  

Určite sú to ženy snívajúce svoje sny, a dostatočne silné na to, aby šli za ich cieľom. Možno jedným z tých snov je sen o láske, ktorá nenosí ružové okuliare no i tak môže byť krásna ak je dosť síl, aby kráčala svetom, ktorý hádže prekážky ako veľké polená. No na splnenie tohto sna stačia dvaja. Len tak málo ľudí a pritom je ich tak veľa ak ten druhý nemá odvahu...   

Mária Berilová

Mária Berilová

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka žurnalistiky FF KU v Ružomberku. Zoznam autorových rubrík:  MyšlienkyPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu