reklama

NENÁVISŤ OKOLO NÁS

Skúsme to trochu lepšie

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Sám si nie som istý motivácie, z ktorej vznikajú tieto riadky. Neviem povedať či ide len o sťažnosť, spôsob ako vyliať svoju frustráciu, alebo prosba ľudí aby sa k sebe chovali lepšie.

Posledné mesiace sú poznačené zúfalstvom a hnevom väčšiny z nás. Ľudia ako keby zabudli byť ľuďmi. Áno ja viem aká je doba. Ja viem aké máme posledné dva roky za sebou a čo všetko to ľudí stálo. Zasiahlo ma to tak isto, ako každého iného a tiež si uvedomujem že pre veľa ľudí to bolo náročnejšie. 

Ale čomu nerozumiem je, prečo si my ľudia robíme z tohto náročného obdobie ešte horšie. Ako keby každý z Nás vidí len samého seba, ktorému bolo ukrivdené a celý svet je proti nemu. Ako keby každý chce tak zmeniť situáciu aby sa jemu polepšilo a ostatných ber čert. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ľudia v produktívnom veku to majú v dnešnej dobe covidovej zložité, ale zabúda sa myslieť na druhých. Ako to prežívajú starí a opustení, sociálne slabí a deti, ktoré prichádzajú nie len o vedomosti, ale aj o socializáciu a tie najkrajšie chvíle života. Nedávno som čítal ako dospelí často bagatelizujú dopad tejto doby na deti, veď však oni všetko dobehnú. Ale to je omyl. My dospelí dobehneme, dorobíme potrebnú prácu, pôjdeme na tu dovolenku, alebo sadneme s tým či oným. Ale deti nie. Už nebudú prvé lásky, prvé škriepky s kamarátom prvé sklamania aj potešenia, lebo k nim patrí jeden konkrétny krátky čas v detstve o ktoré prišli.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Píšem to, lebo mi chýba v ľuďoch tá empatia. Vlastne ani nie empatia to by som už veľa chcel možno len ľudskosť. Nahrádzame ju hnevom a často až agresiou a vidím to všade okolo. Mám tiež svoje názory na opatrenia, očkovanie, lock-down a podobne. A rád by som sa s nimi podelil avšak v prípade, že by sme používali argumenty. Ale ak má byť jediný argument nadávka a zvyšovanie hlasu tak ďakujem neprosím.

Veľa krát som počul citáty podobne k tomu že: „ kríza prinúti ľudí dať zo seba to najlepšie“ Ostáva mi len veriť že tento výrok sa netýka Nášho národa, lebo ak áno, bolo by to smutné zistenie.


Boris Vanek

Boris Vanek

Bloger 
Politik
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  56x

Boris Vanek - kandidát na poslanca do NR SR Tento blog využívam na vyjadrenie svojich názorov a postojov, ale aj ako ekonomicko - sociálnu poradňu, kde sa zameriavam na časté problémy ľudí. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu