reklama

Fico je pozostatok „zdedený“ zo socializmu – o pluralite názorov

Neviem presne ako je to v zahraničí, ako „chutí moc“ politikom v iných krajinách na svete, alebo ako zneužívajú moc v iných štátoch, ale ak tak, ako na Slovensku, tak ľutujem celý tento svet. Prečo? No, ak niekto sleduje prejavy nášho premiéra alebo zasadnutia nášho parlamentu na internete, pravdepodobne bude súhlasiť s mojou nasledovnou „hypotézou“. Ja tvrdím, že:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (79)

„Slovensko nie je demokratický štát, vládne tu takmer totalitný systém, keď politická moc je sústredená v rukách jednej strany a jedného človeka – Róberta Fica, ktorý svoju  legitímnu moc veľmi rafinovane zneužíva. Rafinovane preto, lebo naoko sa tvári sociálne, ako zástanca ľudí, v skutočnosti sa však hlavne mstí opozícii a na nás občanov kašle. “ 
No, a teraz si asi väčšina z vás, ktorí sem na blog sme chodíte, povie, „nič nové pod slnkom.“ Aj máte pravdu, aj nie. Ja osobne si totiž myslím, že Fico je „pačlovek“ – pozostatok „zdedený“ zo socializmu, ktorý je znetvorený ideológiou Marxa a Lenina, znamenajúci asi najväčšie nebezpečenstvo pre tento štát, mladú demokraciu, akou je tá naša na Slovensku. Na druhej strane tiež netvrdím, že Dzurindova vláda urobila všetko v najlepšom poriadku a absolútne demokraticky. No nájdu sa aj takí, ktorí absolútne s uvedeným tvrdením nesúhlasia. I v mojom bezprostrednom okolí existujú ľudia, ktorých veľmi dobre poznám, majú napríklad i rôzne vzdelanie, od toho základného až po vysokoškolské, sú dokonca aj v rodine, ktorí tvrdia, presný opak. Oni hovoria, že Fico je konečne ten správny človek, ten spravodlivý, ten čestný, ktorý jediný sa tu zastáva nás ľudí.
Ide ma z toho poraziť. Ako je to možné, že to nevidia? Ako je možné, že mu letia na tie jeho reči? Ako to, že neprekuknú jeho populizmus a socializmus v hlave, keď mne je to úplne jasné ? Ako to, že už zabudli na tú neslobodu, príkoria, ponižovania, vedúcu úlohu strany, ktorými je aj on nadosmrti poznamenaný? No proste nechápem. 
A toto je presne to, čo ma zaujíma, čisto z profesionálneho hľadiska. Z hľadiska politiky ako určitého systému, mechanizmu na riadenie spoločnosti. Ako to, že sa politikom všetko prepečie? Ako to, že môžu i klamať a nič sa nedeje? Ako to, že niektorí ľudia nevidia veci okolo nás rovnako, ako ja ich vidím? Ako to, že ak je niečo napr. zelené, iní to vidia modré?  Ako to, že mne sa niečo javí ako úplne jasné, a inému tie isté fakty nič nehovoria, alebo ich nevidí?      
A tak som sa rozhodol, že ich presvedčím, že mojim známym pomocou argumentov, faktov a všeobecne známych informácií, v riadnej férovej diskusii dokážem, aký je Fico a že sa v ňom mýlia. A tak som pri príležitosti rôznych rodinných alebo priateľských stretnutí absolvoval mnoho debát na politickú tému. Myslíte, že sa mi to podarilo? Vôbec nie, iba čo z toho boli hádky a pokazené stretnutia. A tak som musel iba konštatovať a zmieriť sa s tým, že čo človek, to názor, že každý má tú svoju pravdu.
No a čo bolo potom? Potom mi na pomoc prifrčal náš slovenský parlament. Keďže cestujem často autom a dlho, tak si sťahujem z internetu zasadnutia parlamentu, ktoré potom z dlhej chvíle počúvam. Jedno z takých posledných zasadnutí bolo o LSPP (lekárska služba prvej pomoci, po starom pohotovosť). Poslanci za vládnu koalíciu navrhli novelu zákona o LSPP, podľa ktorej sa má zrušiť pohotovosť po 24,00 hod. Doteraz to tak fungovalo, teraz to chcú zrušiť... Navrhovateľ zákona, zástupca vládnej koalície, argumentoval 2 hlavnými argumentmi na zrušenie pohotovosti takto:Celá diskusia bola obsiahlejšia, avšak fakticky a údajovo nepodložená a tak pre zjednodušenie celej problematiky a obmedzený čas a priestor uvádzam len tieto dva hlavné argumenty zo strany koalície. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1.) ...Vy (myslel tým opozíciu - poznámka autora) ste zdravotníctvo zdevastovali, podporili ste Zajacove reformy, vy nás kritizujte, podľa vás my sme tí zlí a vy ste tí dobrí ? (preto vaše argumenty neuznávame - poznámka autora)...
2.)  ...To tam chcete držať tých lekárov kvôli 8%-tám obyvateľov? (to v žiadnom prípade – poznámka autora)... 

Čo tým chcem povedať? No zo strany vládnych poslancov by som očakával argumentáciu k veci. Napr. zdôvodňovanie, prečo nám nezáleží na tých 8% tách občanov? Prečo, len preto, že to povie opozícia, je všetko automaticky zlé, atď.  
Ja, ako ste z mojich predchádzajúcich článkov už mohli zistiť tvrdím, že základom je občan. Od občana pochádza moc, občanovi má vláda a parlament slúžiť. Za to si ich – politikov koniec koncov aj platíme. Netvrdím, že tento problém netreba riešiť. Len si myslím, že by to riešenie nemalo ísť na úkor občana.  
Na záver už len dúfam, že tí moji známi si raz tiež vypočujú alebo pozrú takúto parlamentnú show.... a dajú mi za pravdu.                        

Bruno Sloboda

Bruno Sloboda

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Záujmy: politológia Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu