reklama

Davové šialenstvo na nákupoch v Poľsku

Je šokujúce, aké veľké množstvo Slovákov chodí na nákupy do Poľska, tisíce slovenských eur končia v rukách poľských trhovníkov a stovky ľudí chodia na tieto cezhraničné nákupy pravidelne. Darmo, je to pre nich výhodnejšie. Podľa môjho názoru je poľutovania hodné, že na slovenskom trhu sú vytvorené také podmienky, že sa ľuďom oplatí cestovať 100 kilometrov do iného štátu a aj tak rapídne ušetria. Nejaký apel na patriotizmus aby peniaze, ktoré zarobili u nás, u nás aj minuli tu platiť nebude. Ľudia takto nebudú sami zachraňovať slovenskú ekonomiku a štát, pokiaľ sa im bude zdať, že politici na nich kašlú a ide im iba o ich biznis.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Takéhoto nákupu sa zúčastnila aj moja známa s rodinou.

Sadli si do auta a nasmerovali ho na Nowy Targ. Po 15 minútach sa pred nimi objavilo Daewoo tico, za nimi Lada, to ešte netušili, že sa na nich budú dívať celú dvojhodinovú cestu až do Nowého Targu. Posledných 15 kilometrov bolo veľmi pomalých, pretože ich strávili v kolóne áut, ktoré mali prevažne slovenské SPŽ. Na mieste boli preplnené parkoviská a masy ľudí, prevažne našincov. Jej otec dostal od kolegu dobrý tip na parkovisko, ktoré strážil asi 80 ročný dedko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po vstupe na trhovisko ich čakalo nemilé prekvapenie, bolo tam také množstvo ľudí, že sa len ťažko dostali k nejakému stánku. Ako mi to tak opisovala, vyzeralo to na poriadné davové šialenstvo. Ľudia tam chodili ovešaný ako vianočné stromčeky a navzájom sa drgali. Cestou ku stánku sa museli doslova prebíjať, no prebili sa. V jednom stánku si kúpili detskú stoličku, ktorú im hneď po kúpe prisadla staršia pani, ktorá si na nej začala skúšať kožené čižmy. Na slovné vyzvania, nech stoličku uvoľní nereagovala, zjavne bola pod vplyvom nákupnej horúčky, pomohlo až poklopanie po pleci.

Ľudia si odnášali najmä kuracie prsia, ktoré predávali priamo z mraziarenských áut vymrznutí predavači. Bežné bolo, že ľudia si odnášali aj dve igelitové tašky kuracích pŕs, niektorí dokonca aj šesť. Vo veľkom šli aj obleky, šaty, topánky, nábytok a samozrejme aj oštiepky a krówki. Po troch hodinách si nakúpili, čo chceli, unavení a doudieraní sa blížili k autu, naštartovali a vyrazili domov. Z Nowého Targu zase stoja v kolóne, najväčším prekvapením bolo zistenie, že pri takom množstve áut v ktorých sedeli nákupu chtiví Slováci bola za nimi Lada a za ňou Daewoo tico. Tá istá Lada a to isté Tico, ktoré ich sprevádzali aj cestou na nákupy, zdá sa, že tri hodiny bol optimálny čas na nákupy, nielen pre nich.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To bol jeden z tisícich príbehov cesty za ušetrením.

Andrej Butvin

Andrej Butvin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Niekedy sa zamotám v spleti mojich myšlienok Zoznam autorových rubrík:  Humornaživo(t)BásneÚtržky myšlienokNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu