reklama

Chcem byť poslancom slovenského parlamentu.

Najlepšie na kandidátke Petra Pellegriniho.

Chcem byť poslancom slovenského parlamentu.
(Zdroj: Ivan Čáni)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Už o necelé tri mesiace dovŕšim oficiálny zákonom stanovený dôchodkový vek. Premýšľam, čo ďalej. Do práce sa mi ďalej chodiť nechce, veď som sa už narobil dosť. Doma zostať nechcem, lebo nie som žiadny kutil a práca v záhrade  ma tiež nebaví. A manželka mi nedá pokoj. Stále bude niečo vymýšľať. Preto ako najlepšia možnosť mi vychádza stať sa poslancom slovenského parlamentu. Jednu schôdzu mesačne zvládnem a prázdnin budem mať viac ako školopovinné deti. Niet čo váhať.

     Diskriminácia kvôli veku mi tam nehrozí a aj tak budem medzi poslancami dôchodcami pravdepodobne najmladší. Plat celkom ujde a ďalšie poslanecké výhody tiež nie sú na zahodenie. Ešte aj dvaja asistenti a kancelárie. A bonus k tomu navyše – zodpovednosť žiadna. Tri tlačítka (za, proti, zdržal sa) ešte dokážem rozlíšiť hoci aj o polnoci. Veď ako bývalý aj keď „iba“ športový pilot som toho musel zvládnuť podstatne viac. Tak prečo si nespríjemniť jeseň môjho života? Bol by som hlúpy a išiel by som proti sebe a proti mojej rodine.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

     Mojim snom je kandidovať na kandidátke Petra Pellegriniho. On o tom ale ešte nevie, tak dúfam, že si prečíta tento blog a sa mi ozve. Veď ani len netuší o koho by prišiel, keby sa mi neozval.  Lebo on a jeho Hlas SD mi vyhovujú zo všetkých strán a hnutí najviac. A keď ma spozná osobne, urobí zo mňa aj volebného lídra. Lebo on so svojou minulosťou môže svojej strane paradoxne uškodiť.

     Som predsa tiež sociálny demokrat ako sa patrí a chcem pomáhať hlavne svojim rovesníkom – dôchodcom. A kto im môže pomôcť lepšie ako dôchodca priamo v parlamente? Snáď si nikto ani len nemyslí, že ukecaný a falošný Erik Tomáš, ktorý už má síce mladosť za sebou ale do dôchodku predsa len ešte ďaleko. Ako už len on môže rozumieť nejakým roztopašným dôchodcom? A ako môže byť on serióznym partnerom Jednote dôchodcov na Slovensku? Ja budem ten správny.   Ja budem s nimi jednať korektne a na rovinu. Určite im nebudem ťahať ružové motúzy popod nos, určite im nebudem dávať falošné nádeje, nebudem ich klamať a zavádzať a samozrejme ich nemienim zneužívať iba na špinavý politický marketing tak, ako je to dnes v móde u našich najsociálnejších sociálnych demokratov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

     V prvom rade sa ale oni samotní musia jednoducho zmieriť so svojou seniorskou situáciou a nemôžu neustále iba natŕčať svoje ruky. Mali sa lepšie pripraviť na svoju starobu. Štát im na to predsa vytvoril tie najlepšie podmienky. Dokonca im aj zvýšil vek odchodu do starobného dôchodku, len aby mohli dlhšie pracovať a odvádzať dane. Preto je to z ich strany prinajmenšom chrapúnske a nesolidárne hlavne voči  mladším generáciám, keď sa takto nezodpovedne správajú. Kde má štát každoročne brať pre nich toľko miliónov, ktoré by mohol naviac využiť podstatne efektívnejšie? Napr. v prospech „našich ľudí“ alebo politických strán a hnutí, ktoré si dobrovoľne a s radosťou štedro vydržiavame. Tie pre nás ale aspoň občas niečo urobia. A dôchodcovia čo? Nechcem medzi nich takto neproduktívne zapadnúť. Preto volím radšej cestu parlamentného poslanca. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

     Ale niečo pre nich treba aspoň občas aj tak urobiť. A som presvedčený, že v tejto seniorskej  oblasti môžem byť pre nich podstatne väčším prínosom ako tí, ktorí tu ešte v spoločnom smeráckom nadšení 12 rokov bačovali a dokonca jedno celé volebné obdobie úplne sami bez akýchkoľvek „koaličných príživníkov“. Aj napriek tomu však akosi nezbadali v akom zúfalom stave je dôchodcovská obec a tak dnes situáciu zachraňujú spôsobom im vlastným, populistickým a pokryteckým vykrikovaním ako sa vraj majú seniori na Slovensku veľmi zle. A na vine je samozrejme po nich vzniknutá Matovičova a Hegerova vláda, podľa nich iba neschopná banda diletantov a amatérov, ktorá to ani za tri roky nebola schopná dať po nich do poriadku. A chudáci dôchodcovia sa len prepadávajú do stále väčšej chudoby. Ja tak ale v žiadnom prípade nechcem dopadnúť.  Už aby bolo po voľbách a aby som už bol konečne poslancom. Veď taký poslanecký plat k môjmu dôchodku, to mi predsa musí poriadne zdvihnúť náladu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

     A páči sa mi práve taktika Petra Pellegriniho. Bez hanby a s úsmevom na tvári mu dobrovoľne podpíšem prehlásenie, že súhlasím s kandidatúrou za jeho stranu a za žiadnu inú, že nekandidujem. Presne v zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva. Veď papier znesie všetko. Aj môj podpis.

     A keď príde deň D a budem konečne poslancom, tak od neho predsa rýchlo odskočím. Žiadny problém. Čo tam po nejakej cti a svedomí, na ktoré zložím ústavou predpísaný poslanecký sľub. Naviac verím, že so mnou stiahnem aj aspoň desať jeho najbližších a najvernejších kolegov. Založím si s nimi novú stranu. VOX POPULI SD. Zvoláme tlačovku a s hrdosťou oznámime celému Slovensku, že sme konečne tu a že už ani náhodou nie sme Hlas SD. Že už s ním nemáme nič spoločné a že od všetkého zlého sa okamžite dištancujeme.

     Budeme taká „Čániho jedenástka“ ako nás takto familiárne a trocha úsmevne nazvem. Začneme robiť takmer denne tlačovky a cez víkendy budeme vo všetkých televíziách. A aj vo všetkých rádiách, tlačených periodikách a aj na internete. A keď bude treba, tak aj vo všetkých slovenských chladničkách. Na sociálnych sieťach budeme písať ako diví. Aby nás mali občania stále na očiach a aj v ušiach. Aby naše preferencie iba rástli. Vôbec nebude vadiť, že všade budeme iba tliachať a že naše originálne riešenia budeme dodávať ako na bežiacom páse. Že to bude až po funuse, tiež nebude nikomu prekážať.  Hravo porazíme aj samotnú „Pelleho jedenástku“.

      Nedovolíme, aby si nás ľudia plietli alebo aby nás hanlivo nazývali Hlas2 alebo nebodaj Smer3. Alebo ešte hanlivejšie Smerohlaspopuli. To rozhodne nie. My budeme naozaj jedineční, skutoční a statoční nezaradení poslanci MIMOparlamentnej strany VOX POPULI SD. Vôbec nebude nikomu vadiť, že sme neprešli voľbami a že nemáme žiadny program. A už vôbec nie, že sa budeme správať neférovo voči naozajstným mimoparlamentným stranám. Nebude dokonca vadiť ani to, že budeme takto nenápadne ovplyvňovať ďalšie parlamentné voľby. Veď slovenský volič je aj tak naivný a hlavne zábudlivý. Na mítingoch s občanmi si budeme robiť spoločne falošné selfíčka a na MDŽ budeme tiež rozdávať ruže. Veď tak sa to predsa robí do psej matere.

     Naviac Peter Pellegrini bude mať pre nás zaručene úprimné pochopenie, veď on predsa tiež odišiel od Roberta Fica. A aj on to urobil presne takto neférovo podobne ako tiež Robert Fico keď zakladal Smer SD.  Nebude nám preto robiť žiadne podrazy. Poslaneckých mandátov sa tiež nevzdáme a že nebudeme mať poslanecký klub, tak to nejako predýchame. A ešte ich aj naučíme politickej kultúre, ktorá sa vraj úplne vytratila z nášho parlamentu, keď sa budem čestne a slušne vzdávať podpredsedníckej parlamentnej stoličky. Presne tak, ako som to sľúbil, keď som zakladal VOX POPULI SD. Ja predsa viem, čo sa sluší a patrí.

     A že podvedieme možno viac ako pol milióna svojich voličov, ktorí nás do parlamentu dostali? Tých môžeme mať predsa na háku, keď tam už budeme. Veď sú to iba voliči a svoju úlohu už splnili – voliť prišli a hlasy nám dali. Len to sme od nich potrebovali. A oni od nás tiež okrem prázdnych sľubov nemôžu očakávať nič navyše. Ďalšiu šancu im dáme znova najneskôr už o štyri roky. My však ale budeme robiť všetko pre to, aby boli čo najskôr predčasné voľby. Je jedno či bude nejaká pandémia alebo kríza a aká vláda bude pri moci, aj tak to budú iba neschopní diletanti a amatéri. A predčasné voľby budú predsa jediné a najspravodlivejšie riešenie. Aspoň pre nás, novú stranu, ktorá ešte neprešla voľbami, určite. Lebo len tak sa čo najskôr dostaneme k vytúženým štátnym príspevkom, ktoré nám aj napriek sponzorským darom budú veľmi chýbať. A už dnes môžem vyhlásiť, že si neviem predstaviť sedieť v jednej vláde spoločne s Petrom Pellegrinim. A tiež aj s Robertom Ficom.

     A keby sa čírou náhodou stalo, že voliči zaberú a nesklamú, tak Hlas SD môže najbližšie predčasné voľby dokonca vyhrať a ja sa môžem stať nie len poslancom, ale možno aj vysnívaným  najschopnejším premiérom akého si Slovensko nevie ani len predstaviť. V tom prípade aj naďalej zostanem starým dobrým hlasákom a na žiadny VOX POPULI SD ani len nepomyslím. Rád zostanem aj ďalej len Pellegriniho handrou. Presne tak, ako bol Pellegrini Ficovou a Heger Matovičovou. Aspoň tak informoval čitateľov vo svojom nedávnom blogu Matúš Šutaj Eštok. A to vtedy, keď písal desať otázok Eduardovi Hegerovi, ktoré ho vraj napadli počas mierne vyšinutého oznámenia o založení jeho politickej strany Demokrati. Aj keď on spomenul účelovo iba Hegera s Matovičom, lebo to ostatné akosi ešte nepochopil.

     Ak vám tento tragikomický blog niekoho alebo niečo pripomína, tak sa nemýlite. Podobnosť nie je vôbec čisto náhodná. Je žiaľ iba verným obrazom absurdnej reality slovenskej politickej žumpy minimálne za posledné tri roky. Dokonca ani osoby a strany nie sú vymyslené. Až na tú moju – VOX POPULI SD.

 

 

Ivan Čáni

Ivan Čáni

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  79
  •  | 
  • Páči sa:  5 168x

Som začínajúci dôchodca. Vo svojom profesnom živote som prevažne pôsobil v civilnom letectve. Niekoľko rokov som aj nie celkom úspešne podnikal. Mojou najväčšou celoživotnou záľubou boli, sú a naďalej budú lietadlá a lietanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSúkromnáPolitikaCestovanieSpoločnosť

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu