reklama

Mal by som sa pridať k Ficovi. Lebo on chce mier. A ja tiež.

Alebo aký je rozdiel medzi poslancom Ficom a premiérom Hegerom s prezidentkou Čaputovou.

Mal by som sa pridať k Ficovi. Lebo on chce mier. A ja tiež.
Ukrajinský Boeing 737-400 na letisku Poprad - Tatry ešte v mierových časoch. (Zdroj: Ivan Čáni)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Môj osobný názor ako svojprávneho občana Slovenska na tlačovku strany Smer SSD konanú dňa 17. marca 2023 venovanú dodaniu MIGov na Ukrajinu.    

     Ak Ukrajina nakoniec vyhrá túto nezmyselnú vojnu a verím, že vyhrá, tak by sme mali byť hrdí a šťastní zároveň, že jej Slovensko v ťažkých časoch pomohlo a to nie len morálne a humanitárne, ale aj vojensky. Pretože to bude znamenať aj NAŠE víťazstvo, lebo nebudeme mať na východnej hranici ruského agresora ale spoľahlivého suseda. A tiež, že vláda a prezidentka sa nedali zastrašiť Ficovou demagógiou toho najhrubšieho zrna.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

     Ak by však nebodaj Ukrajina prehrala, ale pevne verím, že neprehrá, tak v tom prípade by bolo úplne jedno, či sme jej nie len MIGy dodali alebo nie, lebo ruský agresor bude v tom prípade na našej hranici tak či tak. A potom už asi nie len na hranici. Preto (ne)chápem a odmietam Ficovu hystériu a šialenstvo, ktoré predviedol na uvedenej tlačovke. Miesto nej by sme mali robiť maximum pre to, aby Ukrajina zvíťazila a to napr. aj dodaním toľko diskutovaných MIGov. Lebo najhoršie v danej situácii je nerobiť nič. A ešte k tomu chrliť zlobu, nenávisť, urážky a pokrytecky zastrašovať vlastných obyvateľov. To už je vrchol nezodpovednosti hraničiaci možno až s vlastizradou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

     Samozrejme, že najlepšie by bolo víťazstvo za rokovacím stolom a super najlepšie hneď a teraz. Ale takú moc nemá v súčasnosti žiaľ asi nikto na svete. Tobôž nie nejaký Fico. Dokonca ani pápež, na ktorého sa najnovšie aj keď birmovaný ale predsa len komunista Fico pokrytecky odvoláva. A to už je z jeho strany poriadne silný kaliber.

     Ak Rusko naozaj splní vyhrážky, že slovenské aj poľské MIGy reálne zničí a ak sa na to pozrieme aj v týchto pre Ukrajinu ťažkých časoch trocha odľahčene a ironicky, tak to bude pre nás aspoň veľmi výhodná likvidácia, pretože za dodanie MIGov nám  spojenci sľúbili náhradu vo výške cca 900 miliónov dolárov. A ruku na srdce, ktorý kovošrot na Slovensku by nám ich takto lukratívne zlikvidoval? Alebo vie snáď súdruh Fico o lepšej možnosti?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

     Ja osobne chcem mier tak ako väčšina normálne zmýšľajúcich a skutočne mierumilovných ľudí nie len na Slovensku.  O obyvateľoch Ukrajiny ani nehovoriac, tí ho chcú zo všetkých najviac. Ale k Ficovi sa aj napriek tomu rozhodne nepridám, lebo on pre ten mier okrem penenia na všetky strany a strašenia obyvateľstva nerobí vôbec nič. Populistickými a pokryteckými tlačovkami ešte nikto nikdy žiadnu vojnu nevyhral. Alebo, že by bol Fico prvý na svete?

     Na rozdiel od premiéra Hegera a jeho vlády spoločne s prezidentkou Čaputovou, ktorí aj dodaním pre nás nepotrebných MIGov robia pre dosiahnutie mieru na Ukrajine a zároveň pre zachovanie mieru nie len v našej vlasti ale možno aj v celej Európe a nebodaj na svete, ďalší významný ak nie krok, tak minimálne aspoň krôčik určite. Krok nie len pre občanov Ukrajiny, ale aj pre nás, pre naše deti a vnúčatá. A aj pre ďalšie generácie. A to aj napriek tomu, že sme rozlohou aj počtom obyvateľov iba maličký štátik v strede Európy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

          Ale to je Ficovi úplne jedno. Lebo populistické a pokrytecké naháňanie politických bodov na krvi a utrpení ťažko skúšaných občanov Ukrajiny a pud jeho sebazáchovy sú pre neho podstatne dôležitejšie. A to je z jeho strany nie len cynické, ale aj odsúdeniahodné. Tak mi z toho nakoniec vychádza, že jediný, kto tu mier v skutočnosti nechce a môže zatiahnuť Slovensko a jeho obyvateľov pod ruské jarmo, je jedine Fico a všetci jemu podobní nie len smerácki chrapúni.  A to už nie je iba vec názoru, na ktorý má samozrejme každý právo, ale to už môže byť aj o našom budúcom bytí alebo nebytí.

Ivan Čáni

Ivan Čáni

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  5 490x

Som začínajúci dôchodca. Vo svojom profesnom živote som prevažne pôsobil v civilnom letectve. Niekoľko rokov som aj nie celkom úspešne podnikal. Mojou najväčšou celoživotnou záľubou boli, sú a naďalej budú lietadlá a lietanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSúkromnáPolitikaCestovanieSpoločnosť

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu