reklama

Nove Dilli a zmrzlina v Nirula's

Indicky zapisnik, den 42 (16.04.2006 ned)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Do Dilli prichadzame rano nacas. Vystupujeme na hlavnej stanici. Lenke je nejak zle, citi sa slabo, takze s tymi velkymi ruksakmi nejdeme metrom, ale berieme si cykloriksu. Na Paharganj prichadzame za 30 minut.

V Bright Guest House nas veselo vitaju. Bodaj by nie, ked sa tu ideme ubytovat uz po treti raz :-) Izbu mame na prvom poschodi, opat za 120 RS/noc. Dame si prijemnu sprchu a na ranajky ideme do German Bakery. Lenka si dava syrovy sendvic, Marek cerstve jemne croisanty s maslom a dzemom.

Vraciame sa na izbu, oddychujeme, vybalujeme veci. Zajdeme tiez na chvilu na internet. Marek sa snazi napisat co najviac z meskajucich clankov na nas blog.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poobede ideme na metro. Pred pokladnou si vystojime strasne dlhy rad na kupony a vezieme sa na stanicu Central Secretariat pri Raj Pathe, v novom Dilli. Odtial sa peso prejdeme k India Gate. Slnko pripeka, ale da sa to vydrzat. Od Brany Indie sa vydavame po Akbar's Road smerom na Chanakyapuri. Je to dlha prechadzka. Velmi dlha. Pomaly taka mensia mestska turistika. Casto sa rozhodujeme, ci si zoberieme riksu. Nakoniec vzdy pokracujeme peso. Kracame po dlhych, rovnych a sirokanskych uliciach a chodnikoch. Ludi je tu velmi malo, okolo prechadza len zopat aut a riksi. Uplny opak stareho Dilli. Marek Lenke vravi, ze toto veru nie je India.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prichadzame k Nehru parku. Je tu klud, vela kvetov a zelene. U miestneho mladeho predavaca si kupujeme Pepsi. Popijame a oddychujeme sediac v tieni na nizkom muriku. Zajdeme sa tiez pozriet k slovenskej ambasade. Vyzera lepsie, ako si ju Lenka pamata z detstva. Polska ambasada oproti cez ulicu je vsak stale rovnako priserna. Nakukneme cez hlavnu branu dovnutra arealu nasej ambasady, prejdeme sa okolo vysokeho muru a mierime na Chanaky do Nirula's. Najdeme to pomerne rychlo. Chanaky je velke kino s nakupnym strediskom. Nirula's je fastfood s cukrarnou a zmrzlinarnou. Na stene visi oznam, ze tunajsia zmrzlina je cisto vegetarianska (t.j. bez vajicok). Chvilu sa rozhodujeme, co si dat. Marek si vybera zmrzlinovy pohar Butterscotch Fudge a Lenka Hot Chocolate Fudge. S prekvapenim zistuje, ze si zvolila presne to iste, co im tu mama kupovala, ked boli mali. Vysoky skleny pohar, do neho sa naleje horuca cokolada, do toho dva kopceky (skor kopce) vanilkovej zmrzliny, zaleje sa opat horucou cokoladou, nasleduje treti kopec zmrzliny, tretia davka cokolady a navrch posekane oriesky. Oblizujeme sa az za usami :-)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vonku je uz tma. Berieme si riksu a vezieme sa na Connaught Place. Veceru si davame opat v McDonalde. Vegetarianske burgery su vyborne. Dalsou riksou sa vraciame späť na Paharganj. Na izbe uz len oddychujeme. Dnes mame za sebou teda poriadnu turu. Unaveni zaspavame.

Chlaďovci

Chlaďovci

Bloger 
  • Počet článkov:  107
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu