reklama

Kto získa vikomta?

recenzia knihy Kto získa vikomta? od autorky Kristi Ann Hunterovej

Kto získa vikomta?
Kniha Kto získa vikomta i527.net (Zdroj: Eva Chocholáčková)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kristi Ann Hunterovú som doteraz nečítala. Ak by ste sa ma spýtali, aká je, povedala by som: "Vtipná od prvej strany." Veľmi ma bavil jej jemne ironický inteligentný humor s nadhľadom. Také živé opisy situácií sa často nevidia. Teda vlastne nečítajú. Určite nejde o suchý britský humor, hoci dej románu sa odohráva v Anglicku na začiatku 19. storočia. (Že by preto, lebo autorka je A

meričanka?) Zápletka dvoch hlavných postáv – dáma vzdeláva džentlmena – mi pripomenula román Tamery Alexanderovej Stav sa o jej srdce, ale nebojte sa, ide o celkom iný príbeh. Samozrejme, nemôže chýbať klasický tanček: Ja ju nechcem. Ja ho nechcem (resp. nemôžem mať). Ja po nej túžim. Ja po ňom túžim.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vikomt Hudson Stildon sa po smrti starého otca vracia z Indie na svoje panstvo. Spolu s ním zdedí aj hawksworthské stajne. Dúfa, že sa vo svete chovateľov koní dobre zapíše a preukáže všetky nadobudnuté znalosti a skúsenosti v tejto oblasti. Nepočíta však s odlišnou klímou, odlišným nastavením chovateľov, odlišným oblečením a ani s odlišnou kuchyňou, na čo bol zvyknutý v Indii. Je to jasné, potrebuje pomoc. Čo sa týka koní, zamestnáva schopného pána Whitwortha, s ktorým sa rýchlo spriatelí. Ako sa ale naučiť čo treba na spoločenských udalostiach, pri tanci či dokonca dvorení dáme? Pomocnú ruku mu podá jeho susedka Bianca Snowleyová a prisľúbi, že ho naučí všetko, aby sa v spoločnosti nestrápnil. Nie je to však to, v čo dúfala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Piecť pri čítaní alebo čítať pri pečení? To je otázka...
Piecť pri čítaní alebo čítať pri pečení? To je otázka... (zdroj: Eva Chocholáčková)

Viac nechcem prezrádzať, určite si túto oddychovú romantiku Vydavateľstva i527.net prečítajte! Nájdete v nej sympatické postavy, pekne plynúci dej aj drámu na konci. Dokonca otvorený koniec s Hudsonovým strýkom. Že by sa bol znovu objavil v ďalších dieloch série Sága rodu Hawthorneovcov? Stavila by som na to 10 EUR.

A čerešničkou na torte je duchovné povzbudenie, ktoré som si pri čítaní románu našla ja: "Nech bojujeme s čímkoľvek, nech sa nachádzame kdekoľvek, náš domov nie je tu na Zemi. Vidieť dnešok optikou večnosti pomáha neprikladať dôležitosť nepodstatným trpkostiam života a užívať si prítomnosť."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak čo? Zlákala som Vás na vychádzkovú jazdu na koni naprieč anglickými zelenými kopcami a údoliami so slnkom vychádzajúcim nad obzor?

Eva Chocholáčková

Eva Chocholáčková

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  24x

Som manželka a mama. Zaujímajú ma knihy, výchova a vzdelanie detí, spev, hra na gitaru a všeličo nové, čo sa môžem dozvedieť. Momentálne píšem recenzie na knihy z našej knižnice, aby som tak spopularizovala čítanie u nás v meste. Tiež sa rada podelím o naše skúsenosti s domácim učením angličtiny. Na blog by som rada dávala recenzie kníh, ktoré som prečítala a praktické tipy a rady. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu