reklama

Maturita - postrach?

Určite mnohí z Vás, ktorí práve klikli na môj ďalší pokus o zaujímavý článok máte pred sebou rovnaký problém ako ja a mnoho ďalších mladých ľudí. Tým problémom je jednoznačne maturitná skúška, ktorou ukončíme štvor či päťročné trápenie na stredných školách.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Maturita je pravdupovediac strašiakom všetkých študentov. Svojou podstatou straší naozaj každého. Či je to Lucia s vedomosťami hodných stredoškolského profesora, či na druhej strane Roman, ktorý je rád, že sa prepracoval za pomoci všetkých svätých i maškrtných darčekov pre profesorov, do maturitného ročníka. Určite sa medzi Vami nájdu i ľudia, ktorí si práve hovoria, "Čo tu ten vlastne rozpráva? Maturita a strach z nej? Veď to bola lahôdka!" Ale už ako ste iste vycítili narážam tým na ľudí - bývalých študentov, ktorí majú maturitu dávno za sebou a už iba s úsmevom spomínajú na sladké študentské roky, ktoré prerušila toľko spomínaná udalosť. Ale aby som bol objektívny, nájdu sa aj takí, ktorí to majú tzv. "na háku". Jednou z možností prečo to tak je, je skutočnosť že majú v garáži zaparkované autíčko pre predsedu maturitnej komisie. Ale nie, teraz vážne. Medzi tých tzv. "salámistov" patrím i ja a s čistým svedomím skauta môžem prehlásiť, že žiadne auto nikomu dávať nemienim. Len proste verím, že nie som na toľko blbý, že by som nezvládol skúšku, ktorú predo mnou úspešne absolvovali moji rodičia, či môj prihlúply kamarát. Tým samozrejme nechcem nikoho uraziť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to môže byť aj moja rada, do blízkej budúcnosti, aspoň niečo poučné z tohto tuctového článku. Milý spolubojovníci v boji ktorý proste musíme vyhrať, ale v prvom rade rovesníci, nebojme sa, nemajme strach, je to len ďalší krok v našom maratóne za plnohodnotným životom. Budú aj ťažšie kroky, boje, ktoré dúfam zvládneme s neuveriteľnou ľahkosťou. Zvládli to ľudia pred nami, zvládnu to možno aj zvieratá za nami.

Dúfam, že o týždeň budem písať o tom, ako som prvú časť maturity zvládol ľavou zadnou a budem sa tešiť na praktickú časť maturitnej skúšky. Veľa šťastia a tvorivých myšlienok.

Mário Chromek

Mário Chromek

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent Obchodnej akadémie a chcem toho veľa dosiahnuť:D Zoznam autorových rubrík:  JA"poezia"

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu