reklama

Madame Tussauds na Slovensku

Mám nápad. Možno blbý, možno nie.. Pri pohľade na našu politickú scénu mi príde smutné, že osobnosti takého formátu nemajú dôstojné miesto, na ktorom by sa človek mohol zastaviť, poďakovať a vyjadriť im zaslúženú úctu a obdiv. Takým miestom síce bude cintorín či krematórium, ale bolo by od nás určite pekné, keby sme im to dopriali ešte zaživa..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

 Veľmi jednoduchým riešením sa mi javí zriadenie Múzea voskových figúr politickej elity na Slovensku. Minulej, súčasnej a pravidelným aktualizovaním aj nasledujúcej. Mohlo by to byť miesto, kde sa stretnú ľudia s rozličnými politickými názormi, bez politických názorov, ľudia, ktorí obvykle múzeá nenavštevujú, turisti.. Starí aj mladí. Jedni zo zvedavosti, druhí s konkrétnym zámerom. Išlo by totiž o múzeum interaktívne. To znamená, že vystavených exponátov by nebolo zakázané sa dotýkať ale naopak, v prípade záujmu aj priamo konkrétny kus upravovať. Každý návštevník, by si mohol kúpiť „10 sekúnd ohňa", ktorým by upravil konkrétnu časť konkrétneho politika. Na druhej strane, prejaviť svoju náklonnosť k danému človeku by tiež nebolo problémom. Do kasičky pri nohách by sa dal vhodiť dobrovoľný príspevok na nový - napr. nos ministra Kaliňáka.. Prípadne by sa dali poštou posielať sviečky, ktoré by inak vyhoreli častokrát bez ďalšieho významu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 V čase krízy je dôležité upozorniť na fakt, že navrhovaný projekt je aj ekonomicky výhodný. Vytvorili by sa pracovné príležitosti - výtvarník, strážnik, predavačka lístkov, upratovačka...-, z nájomného by sa pokryli náklady na správu nehnuteľnosti, kde by múzeum sídlilo, zvýšili by sa príjmy firmám, obchodujúcim so sviečkami a pod.

 Táto myšlienka nie je ešte ani zďaleka prepracovaná. Ostáva množstvo otázok nezodpovedaných. Napríklad, podľa akého kľúča by sa vyberali kandidáti.. Alebo, ktorý z ich nesmrteľných výrokov či skutkov by bol spomenutý na stojane vedľa nich. Som však presvedčený, že prípadnej realizácií podobné otázky nebudú stáť v ceste.. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama


daniel krnáč

daniel krnáč

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

pocujuci muz, ktory by radsej niektore veci nepocul.. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu