reklama

Lucidné sny

Lucidné sny a ich terapeutický potenciál?

Lucidné sny
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Blog č.3 Zápisky z Ostrej : Aj Sen môže byť dobrý terapeut.

Včera som mal v pláne si vybehnúť Ostrú , ale pršalo, tak som išiel dnes ráno. Bolo príjemné čerstvé ráno , trocha fúkal vietor , dobre sa ten vietor počúval. Miestami som sa započúval do jeho tónu. Potom hore sa mi podarilo stretnúť 2 kamzíkov. Snažil som sa ich odfotiť no moc sa mi to nepodarilo.

Cestou dole som premýšľal nad snami ako takými. Vedia byť ozaj studnicou múdrosti. Pred necelými 3 rokmi som sa začal zaoberať lucídnymi snami. Zaujalo ma to , vedieť , že som v sne . Niektorí ľudia sa mi podelili s tým, že vedia, že snívajú práve keď snívajú. Môže to mať zaujímavé využitie aj terapeutický potenciál. Už sa robia aj výskumy a práce na túto tému...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pred necelými 3 rokmi som si začal svoje sny zapisovať. Skúšal som rôzne techniky aby som mal lucidný sen , no zatiaľ som mal iba raz, aj to len na pár sekúnd. Istý čas som sa snažil mať také sny no bez úspešne.

Už to nehrotím, ak prídu v budúcnosti budem rád , ak neprídu nevadí.

Zapisovanie snov ako takých mi dalo párkrát emočne korektívnu skúsenosť. V niektorých snov som emočne prežil dilemu , neistotu , nerozhodnosť v bdelom v živote s problémom, s ktorým som si práve lámal hlavu. Mal som sny, ktoré mi to pomohli vyriešiť . Za to som vďačný.

Mám zapísaných za to obdobie necelých 3 rokoch 448 snov , píšem ich hneď po prebudený do mobilu. Plánujem v tom pokračovať , verím, že mi budú pomocníkom v rôznych životných skúškach a dilemách.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je dobré snívať , poznať svoje sny , odporúčam. Stačí si len hneď ráno po prebudení zapísať čo najrýchlejšie sen, aby sa nezabudol a potom nad ním pouvažovať , môže vám dať dobrú radu.

Ak ste niekto mal skúsenosť s lucídnymi snami , kľudne napíšte do komentára. Rád si to prečítam.

Cestou v dedine som zbadal pod gaštanom , gaštany , možno ich pôjdeme poobede s deťmi pozbierať, uvidíme . Prajem pekný deň a v noci príjemné snívanie.

Jozef Ďanovský

Jozef Ďanovský

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  155x

Som klinický psychológ a psychoterapeut . Baví ma behanie, literatúra a spiritualita. Začal som aj písať knihy zatiaľ len rukopisy. Viac info o mne na www.viasano.sk Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu