reklama

Pridate, prosím, tým lekárom

Bacile neobídu všetkých. Ale po tom, čo som dnes zažíla na pohotovosti v mojom malom meste myslím, že celkom rada budem simulovať zdravie aj keby neviem čo!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (45)
gugl
gugl (zdroj: guglkom)

Naposledy som bola chorá v roku Pána 2001 a tak som netušila, že je divné, ak do ambulancie vojde aj moja mama (mali sme tour de meste - lekár, sobotný nákup,..). Prekvapene sa ma spýtala, koľko mám rokov (s pohľadom, že som už veľké dievča aby som chodila s mamou k lekárovi;) a okomontovala.."tak toto komentovať nebudem". Už vtedy som tušila, že som tam radšej ani nemala ísť. Nabudúce skúsim mamu nechať pred budovou..

Nasledovalo naše "Prišli sme sa poradiť..". Odvrkla, či poradiť či na vyšetrenie.. Po hre so slovíčkami mi dovolila si sadnúť. 

Porozprávala som jej, čo ma trápi. Ako mi bacile nechcú prejsť ani po týždni intenzívnej kúry, ako som si nakúpila vitamíny, ako mám (asi) z toho aj problémy s očami.. "Tak v prvom rade by som vynechala tie farbičky na oči.." Celkom ma prekvapila jej diagnóza z dvojmetrovej vzdialenosti, keďže som namaľovaná ani nebola. Ale všimla som si, že pri pokore sa jej rady dočkám skôr. "No a ako vám viem pomôcť?" odpovedala službukonajúca lekárka. Dajte mi recept na jablkovú štrúdlu, alebo thajskú masáž. Či si mám nadiktovať niečo do vašich hárkov? Ja študujem ekonómiu..
Dostala aj informáciu, že moja ošetrujúca lekárka je v našom meste, že som ju včera nezastihla, a že v Bratislave lekára nemám..zatiaľ (žiaľ?).

Počas môjho ošetrovania (po 10 minútach sa ma aj dotkla a nehľadela na mňa z 2 metrov) vybavila:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • ohovorenie pacienta predomnou (ktorého som náhodou poznala. Je to môj bývalý lektor angličtiny, skvelý chlapík, Ír, ktorý nevie po slovensky, čo ju dosti rozčuľovalo - hoci mal so sebou kamaráta tlmočníka). Pridala som sa preto do jej rozhovoru so sestričkou nech si obhájim jeden z mojich naj zdrojov z angličtiny.. správne podotkla aj moja mama - keby vedel po slovensky, netreba nám tu Íra

  • telefonát, kde niekoho prosila, aby na ňu nekričal, že 38°C nie je vysoká horúčka a netreba panikáriť keď po dvoch hodinách neklesla..

V priebehu posledného telefonátu som si zobrala recept a odišli sme.

Viem, že nie každý lekár je takýto ochotný. Viem, že denne zachraňujú životy. Ale prosím, motivujte tých naších DOBRÝCH, aby neodchádzali zachraňovať nemcov či angličanov, aby ostali tu, aby sa mi nikto nevysmial, keď sa prídem naveľa spýtat, čo mi vlastne je, nech nemusí naše zdravotníctvo platiť také staré ropuchy, akou pani doktorka, ktorá dnes mala pohotovosť.

Po tejto skúsenosti sa v nemocnici objavím až keď budem rodiť.. a potom až u patológa, ako bude zisťovať "na čo nám starká zomrela.."

Strážte si zdravie, lebo aj obyčajné neutíchajúce prechladnutie či problémy s očami vás zosmiešnia na plnej čiare. A to stále verím, že moje pobúrenie je len banalita - čo tí ľudia, čo majú vážne problémy???

Yana Ďatková

Yana Ďatková

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

..BA, EUBA, LV..a niekde medzi tym vsetkymadopt your own virtual pet!Glitter Graphics

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu