Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vianočné pečivo – 2. časť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

preto je tam vyfotene to v striebornom obale :D, neslane
urcite su aj ine, treba citat napisy :-D
J.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Prave som si pozerela recepty na Vasom blogu, ked pribudol tento.
Neviem, kde mam kupit marcipan ale hlavne oplatky :( takze z tychto zaujimavych receptov u nas v druhom kole pecenia nic nebude. Spravime asi bratislavske rozky, ktore nasi miestni znami nazyvaju slovenske croissanty (vzdy mi v trube naramne nakysnu a vzniknu maxirozteky) a prave som si u blogera Medveca vytlacila take piskotovo - bananove kde-nic-tu-nic, to spravi aj nasa najmladsia sama...
Ale inak som v siedmom nebi - kamaratka zo Slovenska mi poslala v baliku vianocne oblatky a prisli cele a nepolamane - hura!!!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ked

si v Irsku - marcipan maju v Tescu a oplatky sme nasli v ruskom obchode alebo v polskom, mali okruhle aj obdlznikove
J.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Neviem, ved tu maju marcipan skoro vsade. Ze by u vas nie?
Oplatky, ano, to bol problem, len v polskych obchodoch. A s tymito nie som az taka spokojna, su nejake hrube.
Z.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

marcipán je v pohode

aj v dunnes ... a marks and spencers ... fakt všade ... obyčajne v oddelení na pečenie ...
oplátky v každom ruskom či poľskom obchode :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Spomenute obchody v Grenobli nemame a ani ziadne ruske ci polske.
Zato mame plno talianskych a arabskych.
Ale sa mi dnes podarilo kupit sodu bikarbonu, tak idem rychlo zavolat jedinej druhej slovenke, ktoru tuna poznam, lebo ma rano bombardovala dlhym zoznamom, co kde kupit a toto jedno som nevedela. Ja si kazde leto prinesiem zo Slovenska plne auto potravin, este stastie, ze uz nie su kontroly na hraniciach, lebo by ma zavreli za urazku francuzskeho kulinarstva :)
PS: Poznam jednu cesku, co si kazde leto privezie pol auta zemiakov, lebo tie fr. nepovazuje za pozivatelne :))))))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:-)

ale marcipan predsa musia niekde mat :)..
.
J.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Oplátky plnené karamelom s orechami

..alebo možno viac známe pod názvom Griláž. milujem to!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja som pod nazvom grilaz poznala malinko iny variant. Ale dobre.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Zuzi,

som si istá, že aj ten by mi chutil :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak, tie oplátky

plnené karamelom sa chystám robiť už roky, ...ale si ma inšpirovala, skúsim to.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

grilážové oblátky milujem a vždy ich pre nás robila mama, ja robievam iné. A s marcipánom nemôžem nič, deti nechcú.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ok.. tak toto je to slavne vianocne pecivo.. vyborne... myslim, ze pri tych oplatkach... skus si tie orechy pred karamelom hodit na chvilu na plechu do truby nech ti trocha zhnednu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

je len malo vynimiek ked sa neoplati orechy najprv trocha oprazit.. dost to zvyrazni chut a znizi horkost
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

O tom vlastne aj viem, len som leniva. Zlepsim sa, slubujem :-)
Co sa jedava na Islande na Vianoce?
Z.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

je to

super, ked si spravis taku zmes - lieskovce, orechy a mandle a trocha zohrejes v rure.. (ono sa to da ja na panvici je to rychlejsie, najskor mandle a potom orechy, ale len na chvilu..
orechy mame nastastie zo Slovenska, ale nasli sme aj v jednom lesoparku, ale boli take poloprazdne...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

klasicka skandinavia(tradicne danske veci)... udene bravcove, karamelizovane zemiaky, cervena kapusta... udene jahna, besamel, hrasok... losos/gravlax..
inak a celkom seriozne.. ak miesas nieco do karamelu, odporucam postupne... zacat kondenzovanym mliekom(prirodzene je to jeden spinavy hrniec navyse, ale je dobre si ho zohriat , dost to pomoze pri miesani) a postupne.. najprv trocha, dokladne vmiesat, potom trocha viac lebo to uz ide lahsie etc... nakoniec to maslo, najlepsie az uplne nakoniec ( vo vsobecnosti, az zas na specialne vynimky, by sa maslo malo varit co najmenej, pravdu povediac vobec
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mne ten postup hovorili presne tak, ako ho tam mam, ale zase uznavam, ze to nie je ziadne sofistikovane varenie, skor tak na sposob Recepty zo zivota (to by ti vstavali vlasy dupkom, obcas aj ja kukam).
Skusim nabuduce tak postupne, lebo to ozaj vyzera tak hororovo, ked sa to zmiesa. Maslo sa snazim nevarit dlho, len aby sa to spojilo a zhustlo.
 

1 2 3 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME