Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Keramický nôž- neodolá mu žena ani zelenina:) (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

náhodou, zamrznutú rybu prerezal ako maslo. Síce viem že to nie je ľad ale išlo to v poho.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ale ako som upozorňoval- ničíte si tým to ostrie! Neznamená to, že po jednom rozrezaní bude tupý...ale isté zatupenie, potom zasa zatupenie...a stratí to svoje, prečo si ho človek kúpi
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

len na upresnenie

keramika je hlina poliata glazúrou a glazúra je zmes oxidov, najčastejšie oxid kremíka, čo je vlastne sklo, či?
Keramické nože, hoc sa tento názov ustálil sú v skutočnosti nože len z glazúry, jedná sa o oxid zirkoničitý ZrO2. A žiaľ Mohsova stupnica tvrdosti, kremeň = sklo = oxid kremičitý Sio2 radí vyššie, preto sa tento nôž tupí rezaním proti sklenenej podložke. V skutočnosti by boli keramické nože ostrejšie zo skla, no priemyselne by sa ťažko vyrábali, brúsili by sa naozaj len diamantmi. Oxid zirkónia však môžete brúsiť sklom, kremeňom, korundom... Zabúda sa aj na to, že keramický nôž je krehký (ako by bol aj sklenený nôž krehký). Jeden som mal, a práve na jeho krehkosť som pozabudol a tu pri rozbití som si uvedomil, že ide o pekný biznis marketingový ťah, ako predať nový výrobok. Druhý si nekúpim. Radšej si 100x za život nabrúsim oceľový nôž akokeby som mal za život kúpiť 10 keramických.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME