Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Mágia dňa ochrany osobných údajov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

"autorita"

slovenskych uradov je v rukach bozich ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.....

Toto je ten povestný maličký rozdiel medzi tým, čo je to puntičkár a čo je pedant ..
Kým z pohľadu na puntičkára niečo vychádza ako nepodstatné, z pohľadu pedanta to je podstatné dosť.
Neviem, či sa vyjadrujem dosť jasne, ale občas takéto malé "zbytočnosti" môžu spôsobiť nedodržiavanie dobrých a verejne prospešných záležitostí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pan Jozef

uz som to napisala v reakcii na Vas predchadzajuci blog a napisem to zas obsirnejsie
vlani som mala tu cest mat cca 10 minutovy rozhovor s pracovnickov uradu - a doteraz nechapem naco ten urad mame.
a za co beru platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"... nechapem naco ten urad mame. a za co beru platy. " - existencia Úradu vyplýva zo zákona na ochranu osobných údajov. Zjednodušene povedané, tento zákon dáva nejaké práva jednotlivcom, občanom, a ukladá povinnosti organizáciám, ktoré spracúvajú osobné údaje. A keďže nestačí len niečo deklarovať v zákone, ale je potrebné aj dohliadať, aby tí, ktorým zákon ukladá povinnosti, ich aj plnili a tí, ktorým zákon poskytuje nejaké práva, mali niekoho kto im pomôže tieto práva uplatňovať v praxi, vznikol Úrad na ochranu osobných údajov.

Ešte viac zjednodušene - Úrad máme na to, aby nám (jednotlivcom) pomáhal uplatňovať si svoje práva voči spravidla omnoho silnejším organizáciám, ktoré spracúvajú naše osobné údaje. Toľko teória. Ako je to v praxi, to - ako je to obvyklé - záleží od ľudí, ktorí v Úrade pracujú. Osobne ich nehádžem do jedného vreca a tiež si nemyslím, že kvôli niektorým, ktorí "sa nevydarili" je celý Úrad zbytočný (mám skúsenosti, že občanovi samému sa niekedy ťažko bojuje s organizáciou ktorá ignoruje povinnosti, ktoré jej ukladá zákon o ochrane osobných údajov).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mne

ta uradnicka povedala, ze ked vycerpam vsetky moznosti obrany - staznost tej institucii - pravnik - sud - potom sa mozem obratit na urad a oni povedia ci bol poruseny zakon -
to je slovenske kocurkovo -
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemôžem sa vyjadriť keď neviem o čo ide (naviac, nie som právnik), ale podľa mojich skúseností je vhodné sa na Úrad obrátiť písomne ... nejaký čas potom trvá, kým dostanete odpoveď, ale dostanete ju písomne a svoju odpoveď zvyknú aj odôvodniť (pripúšťam, že právnické formulácie netvoria nejaké atraktívne čítanie). Je tiež možné, že to, s čím ste sa na nich obrátila, je mimo ich kompetencii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jedna sa o ochranu

osobnych udajov - takze to nezavesim sem :-))))
ale velmi pekne dakujem, ze sa tomu venujete aj takto vseobecne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sorry

s pradovnickoU
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no vidite

ja som to fakt dodnes nepredychala - ten rozhovor - s tou PRACOVNICKOU Uradu na ochranu
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Lenka Bajzíková: Lyžiarsky výcvik 4 710
  2. Július Žatko: Zlatý socializmus ... alebo ako mi Blaha moje komentáre vymazal a zablokoval si ma 3 276
  3. Vladimír Koláček: Otvorený list Citrónovi, direktorovi nášho profi hokeja. 1 029
  4. Miroslav Žiak: Aj vy kupujete dopekané pečivo? 1 008
  5. Peter Vernarec: Video z košickej nemocnice - nalejme si čistého vína 938
  6. Július Kovács: Danko a Richter dehonestovali titul JUDr. na hlupák 924
  7. Andy Nosko: Zastavme plagiátora! 904
  8. Prvý pokus: Fekišovce – iný pohľad na mediálne šialenstvo 819
  9. Leonard Malacký: Fekišovce - kultúrne dedičstvo 727
  10. Daniel Borský: Napodobeninátor, marš z úradu! 725

Rebríčky článkov


  1. Hana Vrabcova: Viete, že aj slávne ženy majú problémy s váhou ?
  2. Milan Lacúch: Tajomstvo ľudského mozgu
  3. Martin Kips: Vinícius Júnior - vychádzajúca hviezda Realu Madrid a Brazílie
  4. Peter Fabian: Mních a tanečnica
  5. Ján Marton: Ty a tvoje orgazmy (Divadlo, porno a iné dokumentárne slabosti)
  6. Ivan Janíček: Oprava nábytku - 2 časť.
  7. Denis Jacko: Prietrž surrealizmu
  8. Sonya Haraszti: Spln na anglickej riviére. Noc a deň v Bournemouth.
  9. Martin Zibrin: V roku 2019 dajte číslam šancu rásť
  10. Jozef Bakša: Vďaka

  1. Selfie fotografie pre Zsuzsovú si mal Glváč robiť aj z parlamentu
  2. Volala ho maznák. Zsuzsová tvrdí, že s Glváčom sa stretla aj osobne
  3. Volali ho Pavúk. Vyliezol nemožné, bránil vzbure v Leopoldove
  4. Poliaková po štafete: Bola som presvedčená, že mi postačí jedno dobíjanie
  5. Slovenky skončili v štafetách šieste, doplatili na Poliakovej trestný okruh
  6. V Antarktíde sa pod ľadom ukrývalo jazero. Našli v ňom telo odolného živočícha
  7. Dúbravka s ďalším čistým kontom, United opäť vyhrali, Arsenal vyhral v šlágri
  8. V Prahe sa pokúsil upáliť ďalší muž, okolnosti vyšetruje polícia
  9. Mal Kočner Glváča na diaľkové ovládanie?
  10. Prvá jazda: Kia ProCeed nie je len štýlové kombi so zaujímavou cenou

  1. Odkaz pre Danka a Matoviča: Nebola iná doba. Reaguje vedenie Filozofickej fakulty UK
  2. Remišová vyšla s pravdou von: Bude kandidovať v prezidentských voľbách?
  3. Mikloško: Šefčovič kandidatúrou preberá zodpovednosť za politiku Fica a Kaliňáka
  4. Mojžiš sa pýta Matoviča: Zaplatil si Matovič za diplomovku?
  5. Remišová: Za prezidentku kandidovať nebudem, aj Šefčovič je pre Slovensko hrozba
  6. Kreslo pre Františka Mikloška: Palachovým týždňom sa začal kľúčový rok
  7. Realitný maklér: Zásadný prepad cien bytov v tomto roku neočakávam
  8. Matovič: Glváč si židom ukradnutý majetok užíva. Trtko odkázaný na žužolenie mafiánskej štetky
  9. Matovič dostal od prezidentských kandidátov košom
  10. Kopírujem, kopíruješ, kopírujeme...

Už ste čítali?