Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Mágia dňa ochrany osobných údajov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

"autorita"

slovenskych uradov je v rukach bozich ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.....

Toto je ten povestný maličký rozdiel medzi tým, čo je to puntičkár a čo je pedant ..
Kým z pohľadu na puntičkára niečo vychádza ako nepodstatné, z pohľadu pedanta to je podstatné dosť.
Neviem, či sa vyjadrujem dosť jasne, ale občas takéto malé "zbytočnosti" môžu spôsobiť nedodržiavanie dobrých a verejne prospešných záležitostí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pan Jozef

uz som to napisala v reakcii na Vas predchadzajuci blog a napisem to zas obsirnejsie
vlani som mala tu cest mat cca 10 minutovy rozhovor s pracovnickov uradu - a doteraz nechapem naco ten urad mame.
a za co beru platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"... nechapem naco ten urad mame. a za co beru platy. " - existencia Úradu vyplýva zo zákona na ochranu osobných údajov. Zjednodušene povedané, tento zákon dáva nejaké práva jednotlivcom, občanom, a ukladá povinnosti organizáciám, ktoré spracúvajú osobné údaje. A keďže nestačí len niečo deklarovať v zákone, ale je potrebné aj dohliadať, aby tí, ktorým zákon ukladá povinnosti, ich aj plnili a tí, ktorým zákon poskytuje nejaké práva, mali niekoho kto im pomôže tieto práva uplatňovať v praxi, vznikol Úrad na ochranu osobných údajov.

Ešte viac zjednodušene - Úrad máme na to, aby nám (jednotlivcom) pomáhal uplatňovať si svoje práva voči spravidla omnoho silnejším organizáciám, ktoré spracúvajú naše osobné údaje. Toľko teória. Ako je to v praxi, to - ako je to obvyklé - záleží od ľudí, ktorí v Úrade pracujú. Osobne ich nehádžem do jedného vreca a tiež si nemyslím, že kvôli niektorým, ktorí "sa nevydarili" je celý Úrad zbytočný (mám skúsenosti, že občanovi samému sa niekedy ťažko bojuje s organizáciou ktorá ignoruje povinnosti, ktoré jej ukladá zákon o ochrane osobných údajov).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mne

ta uradnicka povedala, ze ked vycerpam vsetky moznosti obrany - staznost tej institucii - pravnik - sud - potom sa mozem obratit na urad a oni povedia ci bol poruseny zakon -
to je slovenske kocurkovo -
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemôžem sa vyjadriť keď neviem o čo ide (naviac, nie som právnik), ale podľa mojich skúseností je vhodné sa na Úrad obrátiť písomne ... nejaký čas potom trvá, kým dostanete odpoveď, ale dostanete ju písomne a svoju odpoveď zvyknú aj odôvodniť (pripúšťam, že právnické formulácie netvoria nejaké atraktívne čítanie). Je tiež možné, že to, s čím ste sa na nich obrátila, je mimo ich kompetencii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jedna sa o ochranu

osobnych udajov - takze to nezavesim sem :-))))
ale velmi pekne dakujem, ze sa tomu venujete aj takto vseobecne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sorry

s pradovnickoU
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no vidite

ja som to fakt dodnes nepredychala - ten rozhovor - s tou PRACOVNICKOU Uradu na ochranu
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Transparency International Slovensko: Lunter dal svojim volebným poradcom zákazku na župné noviny 5 268
  2. Marian Nanias: Jadrová energia - Smutné výročie havárie na jadrovej ponorke v zátoke Čažma 3 994
  3. Robert Puk: Aktivista Kusý stále bojuje proti starostovi Kusému 2 353
  4. Tomáš Kubuš: Malorka 2018 (foto) 1 797
  5. Rudolf Kusý: Výstavba na Bellovej ulici na Kolibe. Keď na faktoch záleží 1 628
  6. Miroslav Pollák: Hnev pracujúcej nižšej strednej triedy na Slovensku 1 333
  7. Soňa Bulbeck: Prekážajú niekomu "burky" na Slovensku? 1 206
  8. Petronela Boleková: Avokádová nátierka 1 108
  9. Tomáš Vodvářka: Židovský humor III 1 098
  10. Martin Droppa: Pozor na psíka, lesom ide poľovník! 1 001

Rebríčky článkov


  1. Július Kovács: Bicykel a čo ma na ňom napadlo ?
  2. Mário Bošanský: O identite. Orly a holubice.
  3. Peter Ďuroška: Komunálne voľby 2018 sú pre nás novou nádejou
  4. Juraj Poništ: Pazúrik na okne
  5. Milan Lacúch: Nemravnosť! Zákerný jed, ktorý nás pomaly osobnostne ničí!
  6. Peter Biščo: Opäť sa kľuje šidlo z vreca .
  7. Vladimír Krátky: Slovensko - moderná krajina ?
  8. Martin Škulec: Jeseň
  9. Simona Baranová: Priznávam
  10. Mária Tvrdoňová: Ako je to s výpredajmi na MALL.SK

  1. Česko sa stalo základňou vietnamskej rozviedky
  2. ONLINE: Ronalda čaká súťažný debut v drese Juventusu, jeho tím je veľkým favoritom
  3. Zákazníčkam bola v hypermarkete zima. Úrad tam poslal kontrolu
  4. Putin vytancoval rakúsku ministerku, na svadbu jej priviezol zbor kozákov
  5. Portugalci sa dostali z drogového pekla radikálne
  6. NOVINY.SK: Účtovník Aquinovcov bol podľa súdov ich biely kôň
  7. Zeman o okupácii neprehovorí? Pustite nám aspoň Kisku, vyzývajú aktivistu
  8. Nedráždite bieleho muža
  9. Diaľničná spoločnosť chce v Janove postaviť nový most za osem mesiacov
  10. Prehľad kabrioletov do 50-tisíc eur: Od maličkého Smartu po nadupaný Mercedes

  1. Fico s Kaliňákom nám ukazujú vztýčeného Gašpara
  2. Desivé svedectvo o vplyve ruskej mafie vo svete
  3. Výsmech Smeru ľuďom do tváre: Novým poradcom Sakovej je Gašpar
  4. Marián Leško: Silné a dôvodné podozrenie
  5. Ficove insitné videá sú najlepším ocenením Kiskovej práce
  6. Slovensko - moderná krajina ?
  7. Predčasné voľby sú jediná zmysluplná a zrozumiteľná požiadavka
  8. Páchatelia a privatizéri polície Gašpar a Krajmer sa vracajú na miesto činu MV SR
  9. Drzosť Smeru nepozná hraníc: Na ministerstvo vnútra príde po Gašparovi aj Krajmer
  10. 300 novinárov: Nedovolíme, aby sa zabudlo na Jána a Martinu

Už ste čítali?