Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Mágia dňa ochrany osobných údajov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

"autorita"

slovenskych uradov je v rukach bozich ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.....

Toto je ten povestný maličký rozdiel medzi tým, čo je to puntičkár a čo je pedant ..
Kým z pohľadu na puntičkára niečo vychádza ako nepodstatné, z pohľadu pedanta to je podstatné dosť.
Neviem, či sa vyjadrujem dosť jasne, ale občas takéto malé "zbytočnosti" môžu spôsobiť nedodržiavanie dobrých a verejne prospešných záležitostí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pan Jozef

uz som to napisala v reakcii na Vas predchadzajuci blog a napisem to zas obsirnejsie
vlani som mala tu cest mat cca 10 minutovy rozhovor s pracovnickov uradu - a doteraz nechapem naco ten urad mame.
a za co beru platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"... nechapem naco ten urad mame. a za co beru platy. " - existencia Úradu vyplýva zo zákona na ochranu osobných údajov. Zjednodušene povedané, tento zákon dáva nejaké práva jednotlivcom, občanom, a ukladá povinnosti organizáciám, ktoré spracúvajú osobné údaje. A keďže nestačí len niečo deklarovať v zákone, ale je potrebné aj dohliadať, aby tí, ktorým zákon ukladá povinnosti, ich aj plnili a tí, ktorým zákon poskytuje nejaké práva, mali niekoho kto im pomôže tieto práva uplatňovať v praxi, vznikol Úrad na ochranu osobných údajov.

Ešte viac zjednodušene - Úrad máme na to, aby nám (jednotlivcom) pomáhal uplatňovať si svoje práva voči spravidla omnoho silnejším organizáciám, ktoré spracúvajú naše osobné údaje. Toľko teória. Ako je to v praxi, to - ako je to obvyklé - záleží od ľudí, ktorí v Úrade pracujú. Osobne ich nehádžem do jedného vreca a tiež si nemyslím, že kvôli niektorým, ktorí "sa nevydarili" je celý Úrad zbytočný (mám skúsenosti, že občanovi samému sa niekedy ťažko bojuje s organizáciou ktorá ignoruje povinnosti, ktoré jej ukladá zákon o ochrane osobných údajov).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mne

ta uradnicka povedala, ze ked vycerpam vsetky moznosti obrany - staznost tej institucii - pravnik - sud - potom sa mozem obratit na urad a oni povedia ci bol poruseny zakon -
to je slovenske kocurkovo -
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemôžem sa vyjadriť keď neviem o čo ide (naviac, nie som právnik), ale podľa mojich skúseností je vhodné sa na Úrad obrátiť písomne ... nejaký čas potom trvá, kým dostanete odpoveď, ale dostanete ju písomne a svoju odpoveď zvyknú aj odôvodniť (pripúšťam, že právnické formulácie netvoria nejaké atraktívne čítanie). Je tiež možné, že to, s čím ste sa na nich obrátila, je mimo ich kompetencii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jedna sa o ochranu

osobnych udajov - takze to nezavesim sem :-))))
ale velmi pekne dakujem, ze sa tomu venujete aj takto vseobecne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sorry

s pradovnickoU
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no vidite

ja som to fakt dodnes nepredychala - ten rozhovor - s tou PRACOVNICKOU Uradu na ochranu
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Janka Cigániková: Úplatky na bratislavskej neurochirurgii 3 065
  2. Barbora Oráčová: „Bašternákovci“ na stavebnom úrade v Starom Meste 1.0 1 286
  3. Peter Cmorej: Čo pre vás doteraz urobili kandidáti na starostu Petržalky? 1 239
  4. Milan Lahučký: Vitajte v Káthmandu, najprašnejšom meste sveta! 842
  5. Milan Kuruc: Zakážme firmám zakazovať 833
  6. Martin Droppa: Vykrádajú a okrádajú nás! 562
  7. Jozef Drahovský: Analýza: ponechať zimný alebo letný čas? 478
  8. Martin Kugla: Ako spoznať kandidáta oligarchov v Bratislave. Jednoduchý návod 346
  9. Jozef Selep: Na čo nám je križovatka Triblavina? Deti na prípoji na diaľnicu 301
  10. Maroš Chmúrny: Porto - mesto sladkého vína 296

Rebríčky článkov


  1. Martin Gálik: Plán Bratislava: Parkovanie nie je tvoje právo a zápchy sú tvoja vina
  2. Mário Bulla: Psycho 2. časť - Zoznámenie
  3. Maros Andrejcik: Nešťastná
  4. Patrik Mackových: Sme len krok od recesie v Turecku
  5. Mário Bulla: Psycho - 1. časť - predhovor
  6. Lórant Kulík: Fotoreportáž z výstavy : Svetielkujúce rastliny
  7. Karol Martinka: Ing. K. Martinka: Connection between Edita V. and the woman accused of murder of Kuciak
  8. Tomáš Jurkovič: Dobrá mestská polícia nerozdáva iba papuče.
  9. Ľuboš Dobrota: Kde sa vzali Slováci?
  10. František Cudziš: O Vranove nad Topľou, III.

  1. Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie sa stane Hapal
  2. Bývalý siskár Tóth polícii priznal, že pre Kočnera sledoval novinárov
  3. Zsuzsová bola aj pri zvláštnej podpisovej akcii, ktorá mohla pomôcť Kočnerovi vstúpiť do politiky
  4. Bývalý redaktor mečiarovskej STV: Bol som ľahkovážny. Neveril som, že takým správam môžu ľudia veriť
  5. Advokát Pala: V slušnej krajine nemajú zmenky čo robiť
  6. Odfotili hranatý ľadovec. Vznikol prirodezene
  7. Rašiho spolužiak mal povolenie na chatku. Postavil luxusnú vilu
  8. Lučanský chváli sponzora Smeru. Blysol sa aj pri Kočnerovi
  9. Historik: V Bratislave môže byť ukrytý poklad, ktorý doteraz nikto neobjavil
  10. Dopredu vedel, čo urobí. Nepamätám si, či som strelil podobný gól, vravel Stoch

  1. Kočner daroval Hatinovej dom na Kolibe v ten istý deň, ako putoval do väzby
  2. Sulík sa pustil do Fica: Patríte do basy!
  3. Bude mať Fico spoločnú stenu s Kočnerom aj v Leopoldove?
  4. Fico zmenil rétoriku o svojej exasistentke: Trošková ma nezaujíma!
  5. František Mikloško: Cenzúra v rozhlase – príprava na 29. výročie Novembra 1989
  6. Andrej Danko, dedič Vasiľa Biľaka
  7. Fico a Kočner ako registrovaní partneri
  8. Kažimír priznal: Dôchodkový strop ide proti udžateľnosti verejných financií
  9. Šikana na školách je veľmi vážny spoločenský problém
  10. Zámok Kunerad je v plameňoch, požiar údajne založili úmyselne - myzilina.sme.sk

Už ste čítali?