Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Mágia dňa ochrany osobných údajov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

"autorita"

slovenskych uradov je v rukach bozich ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.....

Toto je ten povestný maličký rozdiel medzi tým, čo je to puntičkár a čo je pedant ..
Kým z pohľadu na puntičkára niečo vychádza ako nepodstatné, z pohľadu pedanta to je podstatné dosť.
Neviem, či sa vyjadrujem dosť jasne, ale občas takéto malé "zbytočnosti" môžu spôsobiť nedodržiavanie dobrých a verejne prospešných záležitostí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pan Jozef

uz som to napisala v reakcii na Vas predchadzajuci blog a napisem to zas obsirnejsie
vlani som mala tu cest mat cca 10 minutovy rozhovor s pracovnickov uradu - a doteraz nechapem naco ten urad mame.
a za co beru platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"... nechapem naco ten urad mame. a za co beru platy. " - existencia Úradu vyplýva zo zákona na ochranu osobných údajov. Zjednodušene povedané, tento zákon dáva nejaké práva jednotlivcom, občanom, a ukladá povinnosti organizáciám, ktoré spracúvajú osobné údaje. A keďže nestačí len niečo deklarovať v zákone, ale je potrebné aj dohliadať, aby tí, ktorým zákon ukladá povinnosti, ich aj plnili a tí, ktorým zákon poskytuje nejaké práva, mali niekoho kto im pomôže tieto práva uplatňovať v praxi, vznikol Úrad na ochranu osobných údajov.

Ešte viac zjednodušene - Úrad máme na to, aby nám (jednotlivcom) pomáhal uplatňovať si svoje práva voči spravidla omnoho silnejším organizáciám, ktoré spracúvajú naše osobné údaje. Toľko teória. Ako je to v praxi, to - ako je to obvyklé - záleží od ľudí, ktorí v Úrade pracujú. Osobne ich nehádžem do jedného vreca a tiež si nemyslím, že kvôli niektorým, ktorí "sa nevydarili" je celý Úrad zbytočný (mám skúsenosti, že občanovi samému sa niekedy ťažko bojuje s organizáciou ktorá ignoruje povinnosti, ktoré jej ukladá zákon o ochrane osobných údajov).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mne

ta uradnicka povedala, ze ked vycerpam vsetky moznosti obrany - staznost tej institucii - pravnik - sud - potom sa mozem obratit na urad a oni povedia ci bol poruseny zakon -
to je slovenske kocurkovo -
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemôžem sa vyjadriť keď neviem o čo ide (naviac, nie som právnik), ale podľa mojich skúseností je vhodné sa na Úrad obrátiť písomne ... nejaký čas potom trvá, kým dostanete odpoveď, ale dostanete ju písomne a svoju odpoveď zvyknú aj odôvodniť (pripúšťam, že právnické formulácie netvoria nejaké atraktívne čítanie). Je tiež možné, že to, s čím ste sa na nich obrátila, je mimo ich kompetencii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jedna sa o ochranu

osobnych udajov - takze to nezavesim sem :-))))
ale velmi pekne dakujem, ze sa tomu venujete aj takto vseobecne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sorry

s pradovnickoU
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no vidite

ja som to fakt dodnes nepredychala - ten rozhovor - s tou PRACOVNICKOU Uradu na ochranu
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME