Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Mágia dňa ochrany osobných údajov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

"autorita"

slovenskych uradov je v rukach bozich ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

.....

Toto je ten povestný maličký rozdiel medzi tým, čo je to puntičkár a čo je pedant ..
Kým z pohľadu na puntičkára niečo vychádza ako nepodstatné, z pohľadu pedanta to je podstatné dosť.
Neviem, či sa vyjadrujem dosť jasne, ale občas takéto malé "zbytočnosti" môžu spôsobiť nedodržiavanie dobrých a verejne prospešných záležitostí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

pan Jozef

uz som to napisala v reakcii na Vas predchadzajuci blog a napisem to zas obsirnejsie
vlani som mala tu cest mat cca 10 minutovy rozhovor s pracovnickov uradu - a doteraz nechapem naco ten urad mame.
a za co beru platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

"... nechapem naco ten urad mame. a za co beru platy. " - existencia Úradu vyplýva zo zákona na ochranu osobných údajov. Zjednodušene povedané, tento zákon dáva nejaké práva jednotlivcom, občanom, a ukladá povinnosti organizáciám, ktoré spracúvajú osobné údaje. A keďže nestačí len niečo deklarovať v zákone, ale je potrebné aj dohliadať, aby tí, ktorým zákon ukladá povinnosti, ich aj plnili a tí, ktorým zákon poskytuje nejaké práva, mali niekoho kto im pomôže tieto práva uplatňovať v praxi, vznikol Úrad na ochranu osobných údajov.

Ešte viac zjednodušene - Úrad máme na to, aby nám (jednotlivcom) pomáhal uplatňovať si svoje práva voči spravidla omnoho silnejším organizáciám, ktoré spracúvajú naše osobné údaje. Toľko teória. Ako je to v praxi, to - ako je to obvyklé - záleží od ľudí, ktorí v Úrade pracujú. Osobne ich nehádžem do jedného vreca a tiež si nemyslím, že kvôli niektorým, ktorí "sa nevydarili" je celý Úrad zbytočný (mám skúsenosti, že občanovi samému sa niekedy ťažko bojuje s organizáciou ktorá ignoruje povinnosti, ktoré jej ukladá zákon o ochrane osobných údajov).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mne

ta uradnicka povedala, ze ked vycerpam vsetky moznosti obrany - staznost tej institucii - pravnik - sud - potom sa mozem obratit na urad a oni povedia ci bol poruseny zakon -
to je slovenske kocurkovo -
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemôžem sa vyjadriť keď neviem o čo ide (naviac, nie som právnik), ale podľa mojich skúseností je vhodné sa na Úrad obrátiť písomne ... nejaký čas potom trvá, kým dostanete odpoveď, ale dostanete ju písomne a svoju odpoveď zvyknú aj odôvodniť (pripúšťam, že právnické formulácie netvoria nejaké atraktívne čítanie). Je tiež možné, že to, s čím ste sa na nich obrátila, je mimo ich kompetencii.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jedna sa o ochranu

osobnych udajov - takze to nezavesim sem :-))))
ale velmi pekne dakujem, ze sa tomu venujete aj takto vseobecne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sorry

s pradovnickoU
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no vidite

ja som to fakt dodnes nepredychala - ten rozhovor - s tou PRACOVNICKOU Uradu na ochranu
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Juraj Benčík: Bite tú háveď! 447
  2. Boris Cíferský: Bývali v chudobincoch, rentu dostávali len niektoré. Dôchodok guvernantiek bol ťažký 264
  3. Ján Šeďo: Úplne aktuálne - pád vetroňa pri obci Trnavá Hora pred pol hodinou. 215
  4. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (19. - 25.4.1919) 175
  5. Marián Hamada: Veľká Noc pri mori 166
  6. Milan Removčík: Havránok nad Liptovskou Marou. 151
  7. Simona Kyselicová: Na lyžiach po prvýkrát - Trysil || Život v Nórsku 148
  8. Ján Lopušek: Opustený mrakodrap v Bangkoku 107
  9. Irena Simunekova: Návraty do Bystričianskej doliny 105
  10. Vladimíra Vrajová: Titulovaná predavačka 101

Rebríčky článkov


  1. František Cudziš: K výročiam zo života Aurela Stodolu, IV.
  2. Helena Michlíková: Okamžitá asociácia Matadorky
  3. Monika KisBodnárová: Za mňa i za neho...
  4. Sonya Haraszti: Veľká noc vtedy a teraz alebo aké je to byť dievčaťom na oblievačku
  5. Martin Šiška: Desatoro –„Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu“ – 1. časť
  6. Jozef Kovalík: Ráno, ktoré zmenilo svet
  7. Marcel Burkert: Oveľa väčšou tragédiou ako zhorený Notre Dame sú útoky na kresťanské symboly
  8. Radoslav Valkovič: Henning Mankell a jeho prvotina alebo nielen klasickou literatúrou je čitateľ živý
  9. Milan Lacúch: Venované spisovateľom a národu
  10. Gabo Németh: Gabriel Németh román Slzy pre bolesť jedenásta kapitola / Dovolenka v Alpách /

  1. Výbuchy v kostoloch a hoteloch na Srí Lanke si vyžiadali viac ako dvesto obetí (minúta po minúte)
  2. Sagan sa nedočkal triumfu ani na Amstel Gold Race, preteky nedokončil
  3. Kauza náplaste: Obvinili desiatky lekárov z celého Slovenska
  4. Vadala založil na Slovensku bunku mafie, vedel už pred rokmi Gašpar
  5. Liptovská Mara ukázala základy zatopených domov
  6. Zlý vplyv Kaliňáka si uvedomujú mnohí, dáva Zalovi za pravdu Maďarič
  7. Vlastný gól mladého Slováka je v Amerike hitom internetu
  8. Slovenskí hokejisti v príprave na MS vyhrali v Rakúsku, presadila sa aj zámorská posila
  9. Moment Čaputová nebol prelud
  10. Čo ak Truban, Sulík, Matovič, Hlina a Kiska nezískajú väčšinu (píše Marek Maďarič)

  1. 4 dni v Pafose za menej ako 250€
  2. Banskobystrický organista v Paríži: Včely z Notre Dame prežili - mybystrica.sme.sk
  3. Oveľa väčšou tragédiou ako zhorený Notre Dame sú útoky na kresťanské symboly
  4. Liptovská Mara ukázala základy zatopených domov
  5. Ukrajinský premiér: Danka pozývam na Donbas pozrieť sa, kto je skutočný agresor
  6. Kauza náplaste: Obvinili lekárov z celého Slovenska
  7. Vadala založil na Slovensku bunku mafie, povedali pred rokmi Taliani Gašparovi - domov.sme.sk
  8. ROZHOVOR: Katedrála v muslimské čtvrti...
  9. Bruno Root - Logika je nelogická a to vďaka poznaniu, ktoré vždy prichádza oneskorene
  10. Výchova detí k náboženstvu a spiritualite môže ochrániť ich mentálne zdravie

Už ste čítali?