Utorok, 22. august, 2017 | Meniny má Tichomír

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Svätojurské pivnice (1). (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Nemám slov ...

krásne, krásne, krásne ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

čo básniš, dobrého vína je toľko, že nestačím piť.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja som takéto absolvoval

vlani v Muteniciach..ale tam bolo vyše 40 !! zastávok,jedna lepšia ako druhá a nakoniec dychovka so spevom ,,mužákov,,.
Ale pozor,každý odišiel po vlastných:)) možno aj preto,že vždy tam bol zájedok a to pomastilo brušká.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ach, aké omyly

film Červené víno - sa práve natáčal v pivici v "Kamennom dvore" u Miklovičovcov.
Pán Herda je síce veselý, ale rád kecá 2 na 3. Názov toho putňového nástroja na postreky tipujem na "špricňa".
BTW, u toho Mikloviča boli dvaja vinári, popri Miklovičovi aj starý pán Schwanzer (máš ho na fotke), bývalý predseda jurského vinárskeho spolku. Má skvelé vína, obzvlášť jeho Alibernet je famózny. Ak si ho neokoštoval, pochybil si.
BTW, tohto roku som sa nezúčastnil, lebo Jur a jeho vína celkom poznám.
Zajtra sú "mladé vína u Richtára" v Modre - to stojí za to.
Som zvedavý na dalšie pokračovanie ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Špricňa

celý nástroj pozostáva z putne a špricne. Špricňa je len tá teleskopická trubka cez ktorú tečie a rozstrekuje sa postrek....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

"Reč bola o putňovom rozprašovači..."

to je práve tá špricna, ale možno mal pán Herda na mysli niečo sexuálne harašiace - neviem :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

co bude v dalsich pokracovaniach? Prechadzka po spustnutych vinohradoch nad Jurom, pripadne uz rozparcelovanych byvalych vinohradoch? Pretoze takato je smutna realita, vinohrady pustnu, co sa starocia budovalo (runy boli nanasane generaciami) za par rokov zmizne, kulturne dedicstvo znicene.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

vinohrady pustnú skoro všade

neoplatí sa robiť vo vinohrade celý rok a na záver predať hrozno po cca 10 Sk/kg
pričom z kila hrozna sa vyrobí 0,7L vína s cenou aspoň 60 SK (Mrva&Stanko aj 360 Sk)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

zima

bohužial minule jurske a teraz pezinske pivnice su velmi zle nastavene. je zima. ja mam važne problem si vychutnat víno ked mi je zima.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

to nič, predstav si, že

s pivom by to bolo o to horšie :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A ja zase nie .... mna to celkom zohrieva :=)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME