Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Dáte si džabanu? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

džabana = džezva

3x zovrieť - ako v turecku
len obsluha je černejšia
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ta v tom zelenom svetriku

vyzera velmi fesne...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dve otazky:

a) musi sa to pit s tym cukrom, lebo ja som zvyknuty pit cistu kavu, silnu moku...
b) chapem spravne, ze jedno posedenie pri kave sa vypiju vsetky 3 "prevarenia"?

a este predsa len tretia:
c) nejaky odhad skorica, zazvor, kardamon, aby som to neprehnal? lebo min. kardamon je uzasne aromaticky a aj so zazvorom, ak sa prezenie... aby som mal tu spravnu chut :-p

a davam zdielat v skupine na facebooku: daniel a illy, illy a daniel :-p
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tu je podobný postup, sýrska káva:

Hodnoť:   mínus indicator plus

juuuj, moje oblubene

delikatesy.sk a ja som si to tam nevsimol???? dakujem :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Raz sa mi

podarilo zažiť kávový "dejchánek", s arabskými študentmi. Je fakt, že som toho ropného derivátu nevypil veľa, ale tri dni som nespal a potom zase dva dni v kuse spal. To je iná káva.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

P.S.

Údajne je pražiareň kávy aj v BA. Neviete kde?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

clanok na sme :-)

osobne som ju hladal, ale nejako sa nepodarilo :-(
http://bratislava.sme.sk/c/578...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Skúsim nájsť, potom dám vedieť.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

znie vyborne

.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME