Štvrtok, 24. august, 2017 | Meniny má Bartolomej

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Sedem vecí, ktoré by nemala mať dobrá kaviareň (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

perfekt

s tou hudbou je to trefa. len malo kaviarni, si dokaze vytvorit dobru atmosferu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

U mňa je práve tá hudba, čo ma ako prvá odradí. V tomto sa mi páčia viaceré kaviarne v Banskej Štiavnici, tam to malo atmosféru.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Hudba v kaviarňach

- to je pliaga. Zamestnanci si to púšťajú pre seba, kašlú na zákazníkov. A čím hlasnejšie, tým sú spokojnejší.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jasne,

minule sme rychlo brali roha z nasho oblubeneho podniku... skoda, obvykle tam hudba nereve...asi to naozaj zavisi od obsluhy...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

az na c.6 suhlasim ...s tou hudbou si to vystihol uplne presne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Viem, že č. 6 bude najviac rozdeľovať. Tiež sú situácie, keď s tým nemám niekedy problém a je to také na hrane. To je ako pri každom rozhodovaní. Ale chcel som to mať také subjektívne, aké to je. Ak by sa o tom hlasovalo, priklonil by som sa predsa len na stranu tak, ako som to napísal ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

S číslom 6 súhlasím

K dobrému prostrediu patrí aj čistý vzduch. Ak so svojimi priateľmi vojdem do zadymenej kaviarne, okamžite odchádzame. Ale ak kaviarenským šéfom nevadí, že prichádzajú o zákazníkov, keď pre nich nevytvorili primerané prostredie (a pre fajčiarov tiež im primerané prostredie), nedá sa nič robiť. Ale raz určite na to prídu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja zasa v poslednom case zistujem, ze v kaviarnickach mi chyba priestor - suhlasim s bodom 3, trosku intimca by nezaskodilo - kedysi byvali v kaviarnach take oddelene boxy - to este existuje? Alebo aspon vacsie odstupy stolika od stolika, niekedy sa citim ako sardinka v konzerve
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:D

ze ty vobec lezies do kaviarne, naco? sak ani o tu kavu tak velmi nestojis, ticho a klud priestor a noviny mas aj v kniznici :D
ta veta o tom, ze patris k barbarom lebo uprednostnujes espresso mi jaksi nesedi ?
no a nakoniec, aby sme si rozumeli, ja radsej hladam to, co sa mi paci nez co sa mi nepaci
a ked sa mi niekde nepaci, prenecham to tym, ktorym sa to paci, je tolko dalsich miest na zemi, kde sa mi paci ... :D
a aby som na teba nebola uplne zla, isto je niekde kaviaren, co splna tvoje poziadavky, tak ju najdi a chodievaj tam :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hmmmmmm

mne sa paci ako to vymyslely dve velke obchodne siete predavajuce knihy. V kazdom je sucastou obchodu kaviaren, kde si kupis kavu posedis pocitas ci prejdes v klude knihy co sa ti pacia a potom kupis alebo nie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Je to great idea, aj mne sa páči. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Chapters je jedna siet. Ktora je druha?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Panta Rei

maju dobre chladeneho Bechera a pustaju prijemnu muziku :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (Všetky príspevky boli zmazané na vlastnú žiadosť autora.)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hmmmmmm

Tu kde som ja to je Borders a Barnes & Noble, ked tam idem tak je to na par hodin a vzdy odidem s nejakou knihou (kupenou samozrejme)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Hovorím, že nie som odborník na kávu :-D Ale z histórie kávy viem, že espresso vzniklo ako reakcia na náš uponáhľaný spôsob života. Takže pôvodný je Turek, aj keď ho až tak neľúbim.
Schválne som to napísal v tom zmysle, že treba sa vyvarovať týmto chybám... Čiže písal som to z pozície, čo je zlé. Neznamená to, že by sa mi mnohé kaviarne alebo miesta na zemi nepáčili. Pozri si ostatné moje príspevky na blogu a zistíš, že 90 % je ťažko pozitívnych a ten zvyšok chce na niečo poukázať. ;-)
Možno najbližšie napíšem sériu článkov o kaviarňach, ktoré sa mi páčia. ;-) Je ich naozaj dosť a sú zašité. Ale najprv chcem písať stále o čarovných slovenských mestečkách, takže takéto vybočenie som si doprial. Ale tam to chce aj fotky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

povodna

je asi najskor ta prava arabska varena v džezve... s koriandrom. niekedy ochutnaj a urcite budes suhlasit ze ze ma s tzx. slovenskym turkom spolocne iba to, ze vychodiskovou surovinou pre jednu aj druhu su prazene kavove zrnka -)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Asi som mal napísať zalievaná. ;-D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:)

no nie si, ked barbarmi nazyvas tych, co piju espresso a "turkov" pocitas za fajnsmejkrov :D
turecka kava sa vari v dzezve, je to cela procedura ale ani mne moc nechuti, ale klasicka ceskoslovenska zalievana v horcicaku ma daleko do turka:) je pravda, ze kedysi ani v juznej amerike nemali elektriku a presso kavovary, ale dnes sa za vrchol pozitku povazuje dobra kvalitna kava vydolovana minimalne pod min 17 barovym tlakom cez dobry kavovar :)
no co ja viem, ja keby som pisala clanok, tak by som napisala ten o tom, co ma mat dobra kaviaren a nie naopak a do zlej by som nesla :D v bratislave bola jedna, muzejka, este pred par rokmi, vyborna kava a bol tam panko v obleku a hral na klaviri nostalgicke piesne, aj novin na drziakoch bolo dost, dlho som tam nebola, myslim, ze tam je uz nieco ine
ale sak dobre no :D
 

1 2 3 4 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME