Sobota, 18. november, 2017 | Meniny má Eugen

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Tp na raňajy: chlieb, cottage, pečená cvikla (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

dakujem :-)))

za super recept - vyskusam ihned ako s dostanem k surovej cvikle.
milujem cviklu - robievam ju postruhanu s jablkom k tomu biely jogurt a trosicku soli.
aj cviklova polievka nieje zla - uvarene rozmixovana cvikla + liter vody z varenej osupanej cvikly + liter mlieka +2,5 dcl slahackovej smotany + sol - to je taka nedelna - krasne ruzova polievka.
krasny den a dobru chut.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

postrúhaná cvikla s chrenom je pochúťka a zistil som že je dobrá kombinácia cvikli s kyslou kapustou spolu ako polievka. Niečo ako boršč, ale mäso tam nemusí byť. Inak hoci je cvikla zdravá a pôsobí dobre na ľadviny a prechladenie, medicína odporúča ju jesť len po určitú hranicu, lebo obsahuje látku ktorá vo väčšom množstve nepriaznivo vplýva na organizmus, ale myslím si že ju ľudia jedia tak málo, že predávkovanie ani nehrozí ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

piect v alobale je OK?

piect v alobale je OK? predsa alobal=hlinik .........
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

tak teda takto

vznikajú tie nepochopitelne hlúpe predstavy ekoteroristov
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Veď ju pečieš

neošúpanú! Ak ti vadí alobal - skús navlhčiť pečiaci papier a zabaliť cviklu pre zmenu do neho!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

K+

Recept na pečený cesnak v alobale som už čítala... ale aj toto môže byť dobré... vyskúšam...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

2Autor

Miro, prečítaš po sebe to, čo napíšeš?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

cviklu

milujem , ja z nej pouzivam aj listy. Tak ako cerstvy spenat, ma sladkastu chut. na panvici osmahnes cesnak, das listy a vytlacis, jeden, dva pomarance, zakryjes a dusi sa to asi 5-7 minut, na konci pridas korenie ak chces, vynikajuci " salat"
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Balzamikovy ocot aj v najdrahsej predajni pre gurmanov "tecie". To co mas na mysli je balzamikovy krem. Je to rozdiel, ako by si vyzyval ludi, aby si nekupovali tekute mlieko, lebo je to lacny a nekvalitny vyrobok a investovali do toho husteho v kelimku (do smotany).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

cvikla je super

od "germy" mám recept na super polievku, túto pečenú skúsim tiež... mám rada aj len tak...varenú... milujem aj postrúhanú s chrenom, veľa dávam, keď varím boršč, chutí aj so zemiakmi na spôsob šalátu. V ostatnú dobu na šaláty uprednostňujem hroznový olej. Nemá vlastne žiadnu chuť, čo oceňujem. Dík za tip.
k+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja som fakt cviklomil a robím si ne večeru cviklu, pokrájanú na menšie kusy. Dám do alobalu - dvojitého, polejem olivovým olejom, balzamikom, nahádžem neolúpaný cesnak - veľa a zasypem všetko soľou a majoránkou. Poriadne uzavrieť alobal a piecť na 220°asi 35 minút. Vynikajúce je to aj k rybám, aj ku vajíčku alebo syru alebo len tak. Nič iné mi k tomu netreba. A ten pečený cesnak sa vytlačí na cvikľu a je úplne božský.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja ešte okrem cesnaku dávam štvrťky cibule..... A cvikla v trojobale (samozrejme pečená v rúre na plechu ....)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

V mojom poslednom clanku na www.germa-vari.blogspot.com mam skvelu cviklovu pomazanku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Doteraz som jedol

cviklu len zaváranú, alebo pil cviklovú šťavu, ale takto servírovanú si ju viem predstaviť s opekanými zemiakmi aj ako hlavné jedlo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME