Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Gastronomické služby na Slovensku? Len na vlastné riziko. (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

asi 95 percent restik

na SK je uplne ale uplne zle - len ma udivuje ako na stranke restauracie.sk - dostavaju niektore "vychytene" podniky hodnotenie ako keby sa tam podavala mana nebeska :-) - inak na restikach to krasne vidno - dost to odzrkadluje uroven naroda ako takeho - a to je bohuzial u nas velmi velka bieda .....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Re: niesom

Dovolil by som si trocha oponovať ohľadne odzrkadľovania národa ako takého. Ja skôr vidím problém v tom, že majiteľ, majiteľka "reštaurácie" sa nestará o svoj podnik. Týchto zaujímajú len a len tržby. Nič iné. Zamestnajú pochybných "kuchárov", neochotný arogantný a znudený personál ktorého odborná kvalifikácia je nulová. Platy im dajú "na papieri " minimum a zvyšok do "vrecka" v hotovosti. Nekvalifikovaný a neochotný personál sa cíti nedocenený a tak sa potom aj správa k zákazníkom. Kuchári, ktorých pôvodné profesie sú rôzne veľmi častokrát okrádajú svojho zamestnávateľa aby si po Slovensky prilepšili ku svojmu mizernému platu. Takže z môjho pohľadu problém s kvalitou reštaurácie začína LEN a LEN u majiteľa. Pokiaľ je majiteľ len na to, aby ho zaujímali len a len tržby, tak potom aj celé osadenstvo stojí za fajku dymu a reštaurácia potom tak aj vyzerá. Stačí zbehnúť niekde do Álp a tam sa ísť najesť do nejakého RODINNÉHO podniku. Lenže tam tá rodina aj maká a robí svoju robotu dobre. Majiteľ sa stará o svoj podnik. Takých prípadov je na Slovensku veľmi málo. Po druhé, naši "reštauratéri" sú častokrát (ako ich personál) absolútne nevzdelaní z oblasti gastronómie. Podobne sú na tom aj rôzne penzióny po Slovensku, ktoré sú "menežované" rôznymi "odborníkmi" na cestovný ruch. Samozrejme že svoj podiel "viny" na tomto stave má aj zákazník. Drvivá väčšina sa uspokojí s nejakým menu za 1,90€ a ešte si pochvaľuje ako "dobre" a "lacno" sa najedli. Slovenský zákazník je "nenáročný" ............ Tento problém ohľadne Slovenskej gastronómie je ale téma na samostatnú diplomovú prácu....:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Čo to je a článok ?
Názov reštaurácie, mesto, meno majiteľa, dátum konzumácie a oznam na hygienu a ŠOI. Kým to takto nebude fungovať tak si to tu budeme vypisovať a sťažovať sa do nekonečna.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

meno..

zvazovala som, ci v clanku uviest aj identifikacne udaje zariadenia a nakoniec som sa rozhodla ze nie. Dovod je jednoduchy - mam male deti a podnikov, ktore su "baby friendly", ze sa tam deti zabavia, zatial co ty sa najes, je ako safranu. Kto chce sam si podla tohto kriteria dokaze vydedukovat, o akom podniku hovorim. Nechcem byt likvidacny prvok, oni zase robia kiksy, ale niekedy sa tam da najest dobre aj za tie tri eura. Pravda, ziada si to byt nenarocny konzument. Ale zase co ja na materskej, neraz som vdacna, ked si aspon so synovych piskot stihnem uzobnut...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

pre mna restauracia, kde podavaju cestoviny bez brokolice, ked mali tu brokolicu obsahovat, kde podavaju vyprazany syr s mikrotenom /a teraz si predstavme, ako to je dieta/ a kde ta obsluhuje predavacka vyzerajuca ako virus chripky z reklamy NIE JE baby-friendly alebo child-friendly. a bolo by mi jedno, keby tam namiesto dveri bola smykalka a deti mohli sediet na hojdackach. radsej si zoberiem oblozeny chlieb z domu a najem sa niekde na trave. na taketo cosi je 2.90 prilis vela, hlavne pri slovenskych platoch.
a ak by mi naservirovali normalne mojito namiesto virgin mojito, tak by som sa okamzite stazovala u majitela podniku a slubila jeho meno vrucne spomenut na strankach internetu a medii, pretoze hlavne ak si to dala pit aj synovi, ten alkohol mu mohol velmi poskodit.
pripadas mi ako clovek, ktory je tam, kde je potrebne otvorit si usta ticho, lebo no vsak co keby nahodou a potom sa chodis obkecavat na blog
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

vies co,

mas pravdu. Nakoniec som predsalen do clanku tie udaje doplnila. Len ma mrzi, ze zrovna tie "child friendly" podniky musia byt tak na houby, pretoze ono to niekedy dobre padne, ked si cely den s detmi vonku, neriesit navraty domov kvoli obedu a podobne.
S virgin mojitom ma vtedy dojali, potom som sa tam skoro rok neukazala, az minule, to som si tam dala kofolu, maly chcel ist na to ihrisko co tam maju....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mila Zuzka,

my v Galantsko-Salsko-Seredskom trojuholniku diskretne hovorime, ze ak je podnik zly, je to hlavne preto, ze sluzi ako pracka penazi pre mafiu a nie ako restauracne zariadenie...preto plne schvalujem, ze si nenapisala jeho meno :-) a aj v takomto podniku doporucujem vyssie uvedenemu kritickemu diskuterovi "vyprazany syr" stazovat sa opatrne, lebo ked mu pan veduci da jednu prepytujem po papuli, tak sudu a penazi za vypadnute zuby sa nedocka nikdy...
Mam velke stastie, ze cez skolsky rok zijem v krajine, kde su restauracne sluzby rodinnym striebrom a narodnou hrdostou zaroven, takze aj v poslednom mafianskom pajzli Ta obsluzia na vysokej urovni a napriek tomu do neznameho podniku vstupim (a frantici vseobecne vsetci) len v pripade najvyssej nudze. Ked sa chcem ist niekam najest na nove miesto, vzdy sa popytam znamych, co by mi doporucili a nezriedka si este overim informaciu aj na internete...
Takze ak niekto poznate slusny podnik v Zuzankinom meste, sem s informaciou !!!

PS: velmi rada citam Tvoje blogy - dobre napisane a zaroven zabavne...vdaka
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no do kelu,

teraz v snahe nevyzerat neseriozne som uz tie nazvy doplnila.. tak uz nielen pluvance v kofole budem cakat, ale aj aby som sa za rohom skryvala, ze mi niekto po papuli da...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Niekedy treba aj tie zuby zariskovat. A ked sa nieco take stane, tak sa snazit to nafuknut ako sa da (internet, media, znami). Ale je pravda, ze mne sa to lahko hovori, ja som z BA a tam sa da lahsie 'schovat', uznavam. No, ked sa ludia budu stale bat otvorit usta, tak to v tejto gubernii nikdy nedotiahneme. Podobnych hajzlov a pracov penazi alias restauraterov sa da napadat aj anonymne, ked nie je so sluzbami dobra skusenost. Uz len tu v diskusii si mohla anonymne napisat nazvy tych podnikov, aby sa im slusni a rozumni ludia oblukom vyhli.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A neodzrkadľuje sa v tom mentalita národa ako takého predsa ?
Chcel si diskutujúceho nad sebou znegovať a dal si mu za pravdu :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nevzdelaní "reštauratéri"

Do kolien ma vždy dostane ked je v jedalnom listku napisane GORDON BLUE
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Problem je ze na Slovensku je vacsina profitu z menuciek za 3,50. Za tu cenu sa kvalita robit neda.

A samozrejme, vsetci by chceli mat miliony uz den po otvoreni restauracie, to je ich business plan... absolutne ziadna snaha prevadzkovat nieco ine s dlhodobejsiou perspektivou. Cest vynimkam.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dam vam navod, ako objednavat

Zasada c.1. Na cele jedlo musi byt vidno. To znamena, nic vyprazane, ziadne fasirky nic podobne. Posledny zhruba rok si na obed objednavam bud kuraci, alebo bravcovy prirodny rezen (grilovany, alebo akykolvek steak), proste kus masa. Da sa este aj nejaka ryba, ale pozor, musi byt na prirodno, ak je vyprazana, tak je to humac, pretoze to coje vo vnutri nieje ryba. karfioly, ci vseliake sote, tam nieje ziadne maso a je tam vela muky a ta omacka bude asi najskor tiez zo sacku...
Zasada c.2. Priloha : bud varene zemiaky, alebo ryza. Nic ine neobjednavat! Vseliake hranolky, ci opekane, alebo americke zemiaky, pripadne kasa, to je vsetko z mraznicky, alebo zo sacku. Neriskujem uz ani knedliky. Omacky dto.

Pri dodrziavani tychto 2 zasad som so stravou spokojny. Na tom naozaj nejde vela pokzit :). Aby som stravu nemal tak jednotvarnu, tak vecere si robim doma sam, alebo idem do nejakej lepsej restauracie. Recenzie na googli v Prahe funguju :) Prispievajte aj vy prosim...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Raz mi jedlo

priniesla čašníčka s dlhými nalepenými nechtami, čo sa mi zdalo také negustujózne, že mi potom asi týždeň nechutilo jesť. Ak aj bolo jedlo zdanlivo v poriadku po zaplatení sa čašník zvyčajne asi tak poťouchle usmeje ako keby tam cestou z kuchyne pridal nejaký svoj biologický materiál. Myslím Zuzka, že na Slovensku sa bude takto variť dovtedy kým tam napriek zlým skúsenostiam budú ľudia chodiť a objednávať si.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

neviem z akeho mesta je autorka, ale v ziline je vela dobrych restik, ktore su cenovo dostupne. Menu sice stoji 3,30 ale vzdy som spokojny. Jedlo na objednavku sa s napojom da kludne dat do 4-6 eur. Na menu chodim do royalu, na branu, kotva, kamelia a 95% navstev spokojnost.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

no ja neviem, za tie sumy co spominas by som urcite ziadne gastronomicke zazraky necakal, tam jednoducho toho moc nevycaruju a podla toho to aj vacsinou vypada
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a co si predstavis pod slovom "gastronomicky zazrak"? je jasne, ze pildo chodi na obedove menu, kde sa chce najest relativne rychlo a kvalitne. pricom kvalitne neznamena, ze potrebuje mat plneneho pava s makom, ale napriklad chutne cerstve kuracie rizoto, alebo plnenu papriku, alebo normalny dobry rezen. to su jedla, kde sa da zmestit do 5-6 eur za porciu a pritom mozu byt aj dobre a aj zdrave.

odporucam stravovat sa aspon rok po moskovskych jedalnach a kantinach a bude ti na slovensku chutit :)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

to je co za reakcia? v zmysle- staci sa aspon rok stravovat po Somalskych restauraciach (ci co tam maju) a bude ti chutnat i ***** s lopuchom...?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a prva cast mojej reakcie ti usla? .. ci bolo treba si len rypnut?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Normalny dobry rezen zo zmrazeneho kurcata? Pozri si Ano sefe ake suroviny v tych restikach pouzivaju, nechutne.
 

1 2 3 4 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME