Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Veľkonočné janňa (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

aj tebe Christos voskres :)
ja mam taky problem s jahnacinou - vsade ju citim. nemam problem s kozlacinou, zajacinou, ci inymi masami, milujem bryndzu, ovcie syry, aj pravu zincicu som pila a bola dobra ale neviem si pomoct, maso nedokazem zjest, ani ked je niekde uplne ukryte. asi to urobim s niecim inym ale zaklad je dobry :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ahoj.

vidis a ja mam v poslednej dobe problem so zajacinou, neviem preco, ale zacinam v nej citit rybu, aj ked ryby milujem, tak u zajaca mi to vobec nesedi. toto je link pre teba na pobavenie :)
http://www.foto-recepty.cz/kat...
a ako to vyzera s tvojim independent blogom?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

onee

tvojmu "h" v nadpise niekto utal komin...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dakujem za tip

opravene
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja viem, ja viem, takato otazka nie je zrovna vhodna v blogu o vareni, ja viem, nepatri sa to, neslusi sa to, ale mne to neda. Ved to je uplna morbidaren, tam tie nohy trciace z alobalu na tych tvojich fotkach. To naozaj dokaze niekto zjest nieco tak krasne a nezne, ako je male jahna? Videl si uz male jahniatka? Ved to je este mladatko odtrhnute od mamy, putujuce v strese a v stachu transportom na jatky, aby skoncilo na nasom sviatocnom velkonocnom stole.
My ludia sme rozhodne ta najcudnejsia rasa vo vesmire, aku si viem len predstavit. Isteho zidovskeho muza, ukrizovaneho a umuceneho pred dvetisic rokmi, oslavujeme tym, ze pozabijame a zozerieme zajace, ci jahniantka, sviatocne nacancane na nasich velkonocnych stoloch.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

rozumiem tomu co pises, aj ked mam rad zeleninu a vacsina jedal, ktore varime su zeleninove, nie som vegetarian. Uprimne, nie je to ani mainstream, pre vacsinu ludi na Slovensku je vynechat maso neatraktivne, vidis to podla citanosti, karmy a reakcii v blogoch, kde sa vari maso a jedlo bez, alebo podla velkosti masovych a inych pultov, napr. v hypermarketoch. Maso najdes aj tam kde to skutocne necakas, napriklad v nanukoch, ale aj v inych potravinach, ktore sa tvaria ako bezmasite, napriklad napoje. Jahnacinu ktoru kupujem poznam, pretoze ju kupujem na bio farme a viem ako sa o zvieratka staraju. Co mi je ale skutocne luto je zivot prasiatok, ktore cely zivot ziju v klietkach takmer mensej nez je ich telo, alebo kuriatok, ktore su umelo za par dni vyhnane do velkosti 1,5kg tak, ze nevedia stat na nohach a potom ich este napichaju vodou, pretoze ludom je luto dat viac nez 2,30 euro za kilo, alebo teliatok, ktore su zatvorene v mini klietkach, kde sa nevedia otocit, ani nikdy nemozu ochutnat travu, ani ine jedlo okrem mlieka a to len preto, aby mali ruzove maso, ktore kupujuci pozaduju. Je to humusarna, ale je to skutocnost. Otto von Bismarck raz povedal: "pokojne jedzte parky, ked ich mate radi, ale nepytajte sa co obsahuju" a to znamena len tolko, je vo veci humanneho zaobchadzania so zvieratami musime este ujst dlhu cestu. S tym suhlasim a podporujem to.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

naozaj ocenujem tvoj postoj, ten kto konzumuje zvierata by sa mal zaujimat o to, aky zivot to zviera zilo, kym sa dostalo na jeho tanier. Jahniatko z biochov je dobre riesenie.

Ja som bola vcera v noci v takom smutnom rozpolozeni....prave som dopozerala dokument o chove husi na foie gras, francuzske tradicne, narodne jedlo. Taku krutost, to nevymysli nikto, snad len clovek.
Tie husi su celozivotne zavrete, bez moznosti akehokolvek pohybu v ocelovej truhle, krmene priamo do zaludka hrubou sondou, zomierajuce casto na perforacie pazeraka, so steatozou pecene, ktora je chorobne velka, trpia chorobami, dusia sa....az kym neskoncia na jatkach.
Nikdy v zivote si taketo jedlo z utyranej husy nedam do ust....a okolo mna sa tym vsetci moji blizki napchavaju a s usmevom pritom pri sviatocne prestretom stole debatuju o krase umenia, politike, ci filozofiach zivota.
To iste s jahniatkami, tie su tu velmi oblubene jedlo a ked clevek spozna fakty ich kratkeho zivota vo velkochovoch, tak kazdemu citlivejciemu cloveku musi byt zle z nasej krutej ludskej rasy.

Vdaka ti za to, ze kupujes maso z ekologickych chovov a ze sa zaujimas o tie zvierata, ako zili. Cim viac nas bude takych, tym lepsie pre tie ubohe zvierata.
Pekny den.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Michal spravil si to jednoducho dobre, suroviny aj príprava. Podobne som pripravoval kozľa.

A k tomu "mäsu" v iných potravinách, máš pravdu našlo sa aj zopár "pravoverných" vegetariánov a dokonca aj vegánov ktorí netušili čo je napríklad E120 z čoho sa vyrába a kde všade je to použité
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

male jahniatka..

ale taka stavnata sunka na velkonocnom stole je nieco ine? asi ano, ved to boli uz dospele prasata a tie mozeme bez vycitiek svedomia zabit. a co teliatka, tie len po niekolkych mesiacoch koncia na nasich tanieroch?
ja jem mäso velmi malo, ale ked uz tak ako pise m.latta, kupim dobru kvalitu.
ci prasa alebo jahna, tu ide predovsetkym o zive tvory. keby kazdy z nas redukoval spotrebu mäsa, mohli by vsetky zvierata urcene na porazku, mat aj ked kratky, ale aspon hodnotny zivot....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

suhlasim.
Ja prave preto maso uz asi desat rokov nejem, odkedy som sa dozvedela fakty o velkochovoch. Je to vlastne taky zvieraci holokaust, podobny koncentrakom z minuleho storocia. Prave vcera som videla ten spominany dokument o husacom fois gras a doteraz sa mi zviera zaludok...
Aj mam obcas na maso chut, aj mi to obcas zavonia, ale ja za tym kuskom hovadzieho, telacieho, ci bravcoveho, zabaleneho v celofane na pultoch hypermarketov, vidim kravu, prasiatko, ci teliatko, ktorych kratky zivot vo velkochove, po transport, az jatky, bolo jedno suvisle utrpenie.

michelle
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

My jeme maso

zriedka, a prave preto si ho, aspon na sviatky, skusime dat. Recept vyzera velmi jednoducho a vysledok lakavo, navyse, jahnacina patri medzi najzdravsi druh masa. Ak jahnacinu zozeniem, urcite vyskusame. Vdaka za recept.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME