Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Cvikla v hlavnej úlohe (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja som cvikle dlho nevedela prist na chut, ale odkedy sim sa rozhodla ju jest... No mnaam! :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

povedal by som, že

nechutí mi, ale my ju dnes budeme piecť
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To je niečo pre mna cviklu milujem na všelijaký sposob najlepšia je s chrenom ako príloha.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

cvikla nasladko - je bomba.
milujem ju od malicka, na sladkokyslo, struhanu a zavaranu mi ju robila babka,
teraz si ju robievam struhanu s jablkom a bielym jogurtom ako prilohu.
ale ze sa z nej da upiect torta - je dokonalost sama :-)
nech zije cvikla - a medvedi, ktori nas obohacuju tak uzasnymi receptami :-)
krasny zvysok nedele :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

K+

Cvikla ne nedocenená, díky za blog a inšpirácie.

Cvikla prečisťuje ľadviny, dobre pôsobí na žalúdok, myslím že na pankreas a je dobrá aj pri prechladnutí. No u nás na Zemplíne ju často poznáme len ako prílohu na Veľkú noc, a to s chrenom. Je to výborné ak sa to je so šunkou, syrcom (hrudkou), klobásou, lepšie trávi.

Nejaký čas robím polievku z kyslej kapusty a z cvikly, taký "slepý boršč".:-) Ozaj pôsobí až liečivo. Napísal som o tom aj blog, ale ja keď o jedle, tak zároveň o poézií ...:- http://jozefkamensky.blog.sme....

ale pozor, cvikla obsahuje nejaké látky, ktoré vo väčšom množstve pôsobia nepriaznivo, je nejaké odporučenie koľko za rok sa smie zjesť ....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ten slepý boršč to je umelecké dielo, priam...:)
My sme pred pomerne dlhým časom urobili na blogu klasický boršč, podla prastarej ruskej kucharky z 50.rokov minuleho storocia.:)
http://baranek.blog.sme.sk/c/1...
Osobne som si zamiloval zmes cvikla, zeler a mrkva a z nej stavu. To je lahodka.
Treba si vsak dat pozor na cistu cviklovu stavu. Traviaci trakt moze reagovat zle a treba ho na koncentrovanu stavu zvykat postupne. O inych kontraindikaciach neviem. :)
http://lesk.cas.sk/clanok/8583...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja viem, všimol som si to .... Boršč má veľa ingrediencií a ja keď ho robím, preháňam, chcem tam všetkého veľa a potom je príliš hustý.:-) Nedokážem byť striedmy.:-) A tak robím skôr tú popísanú striedmu variantu, ja rád pri varení zjednodušujem .... A vymýšľam také technológie, aby sa varilo všetko v jednom hrnci. Napr. načo zemiaky a mäso osobitne? Prečo míňať toľko plynu? Pri rybe spolu a pri inom mäse pridať neskôr ... A je to chutnejšie, lebo chute sa doplnia ....Načo čistiť zemiaky ak už musím variť osobitne? V šupe! Variť zemiaky bez šupy je barbarstvo, mnoho výživných látok vylejeme spolu s vodou po uvarení ....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Hahaha, snad nejestvuje polievka, ktoru ked varim ja, nie som nakoniek nuteny prelievat ju do vacsieho hrnca, lebo davam vsetkeho vela.:))
Usporne varenie v jednom hrnci je super. Je nevyhnutne v case, ked uvarit treba a casu niet nazvys. Ked vsak mam cas, varenie je pre mna uzasny relax. Castokrat sme na blogu uviedli recepty, kde boli reakcie typu: Dobre, ale vela roboty. A ja vtedy reagujem, ze je umenie uvarit dobre jedlo jednoducho a bez vacsej namahy, ale vynikajuce jedlo potrebuje svoje. Po stranke casu, snahy a energie a treba mu dat velku porciu radosti z toho, co robime. :) Proste jedno i druhe by mal dobry kuchar ovladat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

mmmmmmmmmm ten kolac...

to musim vyskusat, toto ma naozaj zaujalo!

keby sa tak dalo okostovat z monitora :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Bobinko, toto sa ti velmo podarilo.:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

No, čakal som nejaký ten cviklový šalátik (so sleďami a podobne), ale aj toto sa dá.

K+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

S tým koláčikom

by som najskôr poexperimentovala na sebe :DD
Ale to ostatné vyzerá super - duper! Vďaka za recept!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Jaj,

s cviklou u mňa nepochodíš:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Cvikla je

úžasná zelenina. Pečenú http://varecha.pravda.sk/recep... ju mám veľmi rada. A nepohrdnem ani šalátom alebo uvarenou a prehriatou na výpeku z mäsa alebo ryby....
A torta ma úplne dostala......
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

parada

akurat som sa chystala vcera robit cviklu a rovno tvoj recept ... len som ju dala do rury piect a vynikajuce!!! K+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

fajnotka,chlapci..

skúsim...
ešte rada pre tých, čo majú vysoký cholesterol a chcú niečo skúsiť..
5 dní /denne po jednu cviklu/ do mesiaca -vydlabať /najlepšie na noc/ cviklu, naliať do nej šťavu z jedného citrona a ráno "výluh" vypiť...
opakovať každý mesiac,výsledky zaručené..:))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

cviklu milujem akokolvek, surovu do salatu, zavarnu, v borsci, stava z civkle, v kolacoch.. posledne jamie robil salat a ja som hned na druhy bezala kupit cviklu.. je to vlastne medvedov recept s malou obmenou - uvarena neslana cvikla, vychladnuta, na kocky, olivovy olej, citronova stava, sol, cierne korenie, kora z citronu, listky tymianu, na to cottage cheese.. fan-ta-zia! suseda robi vysmazanu cviklu, to som este neskusala..
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Monika Kusendová: Dovolenka v Egypte – more terrible than great? 1 221
  2. Danica Chames: Poriadny chlap predsa musí mať špek 871
  3. Karolína Olšavská: Sú pohonné hmoty na Slovensku kvalitnejšie ako v Rakúsku? 861
  4. Saška Uhlárová: Naprieč Rumunskom po najkrajších cestách sveta Transfagarašan a Transalpina 788
  5. Martin Pekár: Ako zarobiť na štáte 300 000 EUR za mesiac 699
  6. Elena Antalová: Sociálny štát a okašľaní dôchodcovia 535
  7. Miroslav Beblavý: Správa týždňa: Ako Kmotrík vytiahol z vodární 4,5 milióna eur 351
  8. Slavomír Kinik: Mafia v Justícii alebo o tom ako si grázli ukradli štát 335
  9. Martina Šulová: Karen Gaffney: Prvá, čo dostala diplom a zvládla aj Lamanšský prieliv 331
  10. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (18. - 24.10.1919) 297

Rebríčky článkov


  1. Sonya Haraszti: Keď sa na Tindri spojíš so strateným kamarátom z detstva i s bratom svojho exa.
  2. René Števánka: UZNESENIE EP O BOJI S DEZINFORMÁCIAMI VS IDEÁLY NOVEMBRA ‘89
  3. Róbert Kováč: V tŕni nahí
  4. Štefan Vidlár: A Voter - A Shit
  5. Ľubomír Belák: Na mol v divadle
  6. Štefan Vidlár: Enem né tak
  7. Peter Mrázik: Výsledkom kolektívneho vyjednávania v Jaguar Land Rover je rekordné navýšenie mzdy
  8. Filip Pančík: Žemľovka
  9. Milan Lacúch: Kresťanský národ konzumentov nečistoty
  10. Martin Krištoff: Časovaná bomba za 19 biliónov dolárov môže ohroziť svetovú ekonomiku, varuje MMF

  1. Sudca Lindtner z Threemy: Kočner si tyká so všetkými, no jeho vplyv sa preceňuje
  2. Bývalý šéf tímu Gorila: Našli sme stámiliónové transakcie
  3. Čo dnes robí Bubeníková z Gorily? Stala sa developerkou
  4. Asi najsmutnejšie je mlčanie Ivana Mikloša
  5. Ako o Gorile klamala Anna Bubeníková
  6. Zoológ: Pri stretnutí s meďveďom sa mu musíte pozerať do očí
  7. Johnson sa po prehre vzpieral. Nakoniec požiadal o odklad brexitu
  8. Johnson požiadal Úniu o odklad brexitu, rokovať o ňom odmieta (minúta po minúte)
  9. Andruskó uzavrel dohodu o vine a treste, jeho výšku neprezradili
  10. Threema potvrdzuje Kočnerov vplyv na novinárku

  1. Robert Fico - krstný otec Gorily aj mafie
  2. Kočner píše Jankovskej: Možno budem premiér a budeš mi robiť Troškovú
  3. Threema: Kočner sa radil s predsedom súdu Lindtnerom, na ktorom stojí prípad Lexu
  4. Keby nebolo Pittnera Gorila by nebola: Autora spisu Gorila vyhodili ako vlastizradcu
  5. Lipšic vyzval na zverejnenie nahrávky z rokovania vlády o odvolávaní Bubeníkovej
  6. Kočnerova Threema: Ty si kúpiš byt, ja platím všetko ostatné, napísal Jankovskej
  7. Dzurinda na nahrávke s Miškovským: Neser ma, ak chceš, aby som ti pomohol!
  8. Gabo berie veci alternatívne: Pozadie je pre SDKÚ rovnaké
  9. Tomáš V. viní starostu Rače z krádeží a úplatkov
  10. Praženková a Kosová by nemali byť členkami komisie preverujúcej kontakty sudcov s Kočnerom

Už ste čítali?