Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Hlivový neviem čo (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

..........perkelt. Je dobrý, aj ja ho môžem.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tiež sa, ale

neviem prečo, prikláňam k perkeltu. A ak je dobrý, môže byť aj ten druhý - paprikáš.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ee, paprikas...:) Do perkeltu nejde smotana.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Do frasa,

už prijali ten zákon? Ide to rýchlejšie, ako som myslel. Len aby som si to pamätal, keď ho budem na budúce robiť. Tak paprikáš jeden je to. Môj favorit bol perkelt. Nevadí zjedol sa všetok.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

oceňujem humor, že si to skoro okukal odo mňa a hlavne, že si do jedla nepridal majoránku;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Maderánku!

Tu by vadila snáď aj mne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

chutne to vyzerá a

áno, tuto maderánkové plevy určite nepatria.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ha..ha...

...Ja som si myslela, že to bude asi prezývka Júlie H. B. :-) Až teraz vidím , že to nárečová podoba majoránky jest...
Mňam... večer sa už radšej vyhýbam prezeraniu mámivých záberov na delikatesy ...najmä, keď ich v tej chvíli nemôžem ochutnať ..aj teraz zdržiavam sliny, aby som ochránila kíbórd :-)
Dúfam, že kríza nás nedoženie k zúfalým a núdzovým gastronomickým nápadom ako Charlieho ...

...http://www.youtube.com/watch?v...
...
... Yo Man ...

... http://www.youtube.com/watch?v...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Reggae to

mám rád.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Spravil si mi radosť,

zvegetarianievaš:)
Keby k tomu boli maslové haluštičky, nemalo by to chybu.
Presťahovanie do novej kuchyne Ti prospelo. A neprezradíš, v ktorom meste sa nachádza tá kuchyňa?:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

toto ju naša

minikuchyňa slovenská. Prievidza - mesto. Ale z tofu ma neprinútiš variť!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Náhodou, grilované tofu

chutí aj nevegetariánom a rizoto z tofu je tiež fantastické a nakoniec aj ten perkelt z neho je super. Ono samo o sebe nemá nijako výraznú chuť, ale keď k nemu pridáš tie ochucovadlá, je to delikatesa.
Som rada, že si ostal doma, už som sa zľakla, že si sa presťahoval do BRD:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

V Nemecku som

sa presťahoval.
Dobre, špenát nemám problém zjesť. Ale tú vec z geneticky upravenej sóje? Zase na druhej strane používam často sójovú omáčku, ktorá ma tiež pošahané DNA. Ale vtáčie mlieko už nikdy viac!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mám rada hlivu a

perkelt tiež môžem. Recept super, robila som taký, ale so šampiónmi. Hliva môže byť však tiež super. Vďaka za recept a dobrý článok. Prajem krásnu dobrú noc.:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja som hlivoval

druhý raz v živote. Celkom mi to chutilo, dokonca to voňalo po hríboch. Na noc sa už teším ako mimino na cumlík.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Igor

len tak mimochodom, keď nás maminka učila variť vtĺkala nám do hláv, že pokiaľ tam bude smotana je to perkelt a keď budeme skúpi a smotanu alebo šľahačku nedáme, tak to bude paprikáš... :-D
Mňam
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Medzi nami,

mne sa viac pozdáva perkelt. Znie tak cudzokrajne, najskôr maďarsky. Ale paprikáš je tiež veselý.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Pusipajtáš nakúpil tuším

metrák hlívy, hmm-hm, a variuje. Keď je kríza, tak namiesto lanýžov sa konzumuje hlíva? Dnes som v lekárni vyberala nejaký vianočný darček a neuhádneš, čo sa na mňa ako prvé usmialo. Piksľa hlívy ustricovej v prášku. Ževraj elixír večnej mladosti. To, keď trošku primiešam do nej cukru s vanilkovým lusom môžem v tom obaľovať aj medvedie lapky a vanilkové rožky. Bude ľahšie stráviteľná pre tých, ktorí moc huby nemusia, nie?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tie mená:

Lanýž a hliva sa hodia a aj u mňa evokujú nejaké zvery. Asi slimákovce. Na staré kolená mám užívať eleksírov? Elixír večného stredného veku - to je na porazenie. To už radšej nejaké psychotropné huby, čo vyvolajú hrôzostrašné ilúzie a potom bude realita znesitelnejšia.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME