Sobota, 18. november, 2017 | Meniny má Eugen

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vegeta, ako civilizačná choroba (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

žiaľ máte pravdu, a pritom problém nie je ani v glutamáne (v prírodnej forme sa bežne vyskytuje v mnohých potravinách) dokonca ani vo vegete samej a jej chuti nie je problém. Problémom slovenskej kuchyne je to, že ju ľudia a žiaľ aj "šéfkuchári" dávajú úplne VŠADE. Čoho dôsledkom je uniformná chuť ........
Na odľahčenie ponúkam v poradí druhé (hneď po vyprážanom syre s hranolkami a tatarkou) slovenské národné jedlo
http://varecha.pravda.sk/recep...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Presne tak som to myslel. Je fakt úžasné ako vynaliezavo ju "šéfkuchári" (česť výnimkám) vedia zapracovať do národných špecialít.
Mimochodom, ten extra kvalitný a dovozoý pangas je sám o sebe taký nekvalitný, že tento spôsob je pravdepodobne fér :-)
Mám skúsenosť dokonca s čpavkovým zápachom po rozmrazení a prenikavou horkou až štipľavou chuťou. Ďakujem za názor.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ta monstrozita je ale recesia, nie normalny recept.
ja poznam dost kucharok, ktore vobec nepouzivaju vegetu ani len nahodou, mne samej vsetky tie umeliny smrdia a zasadne robim vsetko z prirodzenych surovin. do kyslej zemiakovej som naposledy pouzila prasok zo susenych bedli a " manza si chvachtal" :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:D

Ja pangásia moc nemusím, podľa mňa to chutí ako asfalt :D ale toto by stálo za vyskúšanie už len z recesie :D K tej vegete.. mnohý ju používajú, aby zakryli chuť nekvalitného jedla. To čo sa dá teraz kúpiť sa niekedy ani jedlom nedá nazvať. A čo je zlé už sa predsa nedá pokaziť viac, tak prečo do toho nepridať vegetu?Je dobré vedieť využívať správne korenia a nepchať do všetkého polotovary, ale dôležité je aj kupovať kvalitné jedlo. To sa dá zohnať čím ďalej tým menej, no furt existujú ľudia čo vypestujú alebo vychovajú doma viac ako potrebujú a predávajú to aj prostredníctvo stránok ako je http://www.poctivepotraviny.sk . keď sú kvalitné potraviny netreba toľko dochucovania ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Naozaj dufam,

že je vegeta je dochucovadlom starej školy a čoraz viac bude vytláčaná prirodzenými chuťami. Nepoužívam ju, aktívne varím, no nikdy mi nechýbala. Zabíja ozajstnú chuť jedla.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

žiaľ nie je. Stačí si pozrieť mimibazárovské recepty, recepty na vareche, či iných fórach a vegeta ako (d)ochucovadlo vedie. Ak národu ponúkneš poctivo uvarenú polievku bez dodatočných príchutí vo forme vegety/bujónu, nechutí, pretože je preň bez chuti. Už sme si žiaľ mnohí odvykli od skutočných chutí potravín. Ešte je aj skupina, ktorá si na jedlo nasype vrstvu soli pred ochutnaním. jednoducho jedlo musí byť slané!
Toto nie je ale len problém na SK. Niečo podobné ešte vo väčšej miere som videla (nie raz) v Nemecku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

je veľmi pravdepodobné že sa to nezmení, a tento puch socializmu tu bude hniť dlho. Keď mladý ľudia vedia byť tak kreatívni ...... a verný "tradičnej kuchyni "
http://varecha.pravda.sk/recep...
http://varecha.pravda.sk/recep...
http://www.toprecepty.cz/recep...
http://varecha.pravda.sk/recep...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

toto poznám, moja mamina je tiež používateľom vegety, a je veľmi ťažké ju od toho odnaučiť....:-( lebo je navyknutá na tú chuť a je presvedčená o tom, že to je tá pravá chuť, pretože vegeta dochutí, lebo inak by sa to nedalo jesť... a niekedy pritom stačí fakt len máličko:-) ja osobne nedám dopustiť na zeleninový vývar zo skutočnej zelniny namiesto bujonu, a bylinky a koreniny apod.....:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

vegeta

je ako svokra-do vsetkeho sa miesa :-D
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME