Piatok, 24. november, 2017 | Meniny má Emília

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Konfitovaná kotleta so zemiakovými plackami, oštiepkom a dressingom (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

tak toto je recept :-)

konečne nejaké poriadne jedlo. Dávam si to do záložiek, niekedy si to musim pripraviť.
Len ma prekvapilo to množstvo slaniny ale ako som pochopil je to potrebné práve kvôli konfitovaniu aby to malo byť v čom ponorené.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ak mas pristup k bravcovej masti z dobreho zdroja (urcite nie z hypermarketu), mozes pouzit tuto v kombinacii s trochou slaninky (aby zostala slaninka na dozdobenie). Urcite je to lepsie ako dolievat to slnecnicovym olejom. Rovnako sa da po dopecnei odobrat trochu tuku z pekaca a placky smazit na nom. Vyhodou je, ze tuk sa na rozdiel od oleja neprepaluje.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Môže byť

Ale potom už to nebude mať tú údenú chuť až v takej miere. Samozrejme, najlepšie je výpek nedolievať a ničím nenahrádzať. Piecť na ňom placky je výborný tip :-). Fantázii sa medze nekladú ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Presne

A keď sa slaninka dôkladne scedí, ostane krásne chrumkavá. Ostane jej dosť, čiže na druhý deň budú bryndzové halušky :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ten drevorubacsky image pokrmu mi neladi s mnozstvom pouzitych zdrobneliniek v texte, ale fajn, ze zacal blogovat profesional. velmi sa tesim sa na dalsie recepty. dufam, ze pri nich uz nebudem mat pocit, ze pred konzumaciou musim skalat aspon pol lesa, aby mi to boh jeansov a vypasovanych lyziarskych bund kruto nezratal ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ano

Je to pravda. Tie zdrobnelinky, to je môj štýl :-). Pre mňa je to skrátka chutné mäsko a chrumkavá slaninka :-)
Skusim to sem tam zmeniť k Vašej spokojnosti ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja som tiez striedavo slintala nad ingredienciami a kyslo sa tvarila pri kazdej novej zdrobneninke. hlavne pri takomto jedle, ved to je pre chlapa a nie pre muzicka :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jej :)

profik na blogu, tesim sa na specialne recepty
ale ja mam trochu obavy z ruzoveho bravcoveho vo vnutri, bravcove a hydina sa maju poriadne tepelne upravit, aj ked 3 hodiny su 3 hodiny ale stale je to len 70 stupnov?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Je to v poriadku

Táto tepelná úprava je úplne v poriadku. Nemusíte sa ničoho báť. Hor sa do toho ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Cholagol ako dezert :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Môže byť

Skôr jesť po ťažkej fyzicky náročnej práci. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak to je krutá podmienka, pockam si na recept na rybu :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

neblazni, to nenidavne zametanie snehu musi stacit aspon na tri gabrielove recepty! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Alebo servirovat v homeopatickych porciach, ako nam to predvadzaju niektori sefkuchari napriklad v Telerane. Kusok masa o rozmeroch 3x3 cm, zemiakove placky a ostiepok vykrojis poldecakom a zopnes sparadlom a NAJDOLEZITEJSIE: z dresingu spravis klukatu ciaru cez zbytok taniera (odporucam tanier tmavsej farby a rozmeru taniera na pizzu ;-) ).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak to je iná tuková bomba :)

Nemá byť náhodou filozofiou nouvelle cuisine ľahkosť, čerstvosť, nízka kalorická hodnota a krátka doba prípravy?
Mal by som aj viac otázok, napríklad k tej slanine - čože sa to stane, keď sa nevymáča v oleji, zlepí sa, či čo? :) Alebo to mäso - nie je to tak, že keď sa mäso pred odležaním nasolí, že tá soľ z neho vyťahá jeho prirodzenú šťavu? Je mi jasné, že vo finále suché nebude, veď je to krkovička varená 3 hodiny v bravčovom tuku...
Alebo tie placky - to už tak celkom nie sú placky, však? Placka je od slova placatý, takže tie lievančeky, do ktorých sa akýmsi nedopatrením nedostala rasca ani majoránka, by sme asi mali volať inak, čo poviete? A už len jedna otázočka k aranžovaniu - ako má človek jesť ten mrakodrapček z "placiek" a oštiepku? Má si ho zvaliť a rozdžabať? Toto mi stále nie je jasné - krájame totiž vertikálne, takže je trochu proti logike stavať aj jedlo vertikálne, ale ja viem, nouvelle cuisin nepustí :) O špajli nehovoriac, na tanieri by nemalo byť nič, čo nie je jedlé, ale to je len môj skromný názor. Tak. Vitajte na blogu :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Máte pravdu

Preto som napísal že v "kabatiku" menovaného spôsobu varenia ;-), čiže skôr ide o vzhľad.
1. Slanina sa nemá dať na suchú panvicu, kocky sa k sebe začnú lepiť a neopečú sa rovnomerne.
2. Áno, mäso sa pred odležaním nesolí, no ak je to na kratky čas, nie je v tom problém.
3. Stále sú to zemiakové placky, veď aj sú placaté. A nedržíme sa tu noriem K.Kendíka ;-). Samozrejme si môžete do zemiakového cesta pridať aj, trebárs, kapary...a budú to vaše zemiakové placky...
4. Mrakodrap jeme tak, že špajlu odstránime a slušne si polovicu mrakodrapu preložíme vedľa podstavy mrakodrapu :-D
5. Špíz tiež servírujete na ihle ;-)

Dakujem za privítanie ;-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

sme v jadre dobraci

:-)))
Zvyknete si, resp. kto si zvykne, vydrzi, slabsie povahy odchadzaju zarmutene. Diskusia Sme je dzungla, v ktorej permanentne zuri boj zblizka ;-)
Tiez nemusim recepty, kde po precitani moj pankreas zakrici Help! a snazi sa odkradnut von najblizsim otvorom :-)))
Ale nepochybujem, ze bude aj nieco light. Kolko ludi, tolko chuti.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To nie sú zemiakové, ale mucne placky. Načo toľko múky
? Pre mňa mega kaloricke jedlo, sorry.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Zaujimavy recept,

o konfitovani som prvykrat pocula niekedy pred dvomi rokmi, bol to recept na hus konfitovanu v husacej masti - no v mojich ociach dekadencia jak sv***a ;-) - a podla toho ako to opisujes je to zrejme napriek tomu mnozstvu tuku zdravsie ako fritovanie, kedze tuk sa pri max. 70 stupnoch neprepaluje. Aj ked ja by som radsej zobrala chudsie maso ako napr. stehno, prerastanu krkovicku nemusim.
Co sa tyka tych placiek, trochu ma udivilo, ze sa do cesta dava mlieko a pomerne malo muky, nie je potom prilis riedke? Ja by som to asi skor urobila na sposob svajciarskych Rösti, ked uz su zemiaky nahrubo nastruhane a dala len vajce a uplne minimum muky, ak vobec. Su potom krasne chrumkave.
Kazdopadne vitaj, tesim sa, ze sa odvazil na blog aj profik, rada sa nieco nove naucim. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

juj

no aky fajnovucky receptik z maska, slaninky, cesticka...zasadne robit len na panvicke a podavat na tanieriku...
prepac, neodpustil som si. :-))

kazdopadne recept vyzera fajn, tesim sa na dalsie, akurat tiez mam trochu obavu z tych 70 stupnov, hoci 3 hodiny. hlavnym predpokladom na takuto pripravu bude kvalitne, cerstve maso, ziadne "kaufland v ochrannej atmosfere".
bookmarkujem si ta, pis prosim dalej, dobrych receptov nikdy nie je dost.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME