Štvrtok, 23. november, 2017 | Meniny má Klement

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Profesionalita vlastným pričinením (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

pekne napisane, ale ma to hacik ;-)
je to o tom, ze ne kazdy muze delat praci, ktera ho bavi. Ja treba umim programovat male svabiky a myslim si, ze jsem v tom dobry. Ale bez papiru nemam sanci se chytit kdekoliv. Nikoho mezajima co umim, ale ci mam na to papir. To jako garantuje, ze to ovladam ???
---
A to same plati kdekoliv jinde, proto jsou podvody s kupovanim diplomu a vysoke skoly to tvrde zneuzivaji a nabizeji za 1 rok vystudovat medicinu. To jsem prehnal, ale kdyz vidim ty rychlokvasky v zdravotnictve, tak mam o tom takovy dojem. A uz uplne od veci jsou odbory verejna sprva, ekonomicka, fondy a ruzne vymyslene odbory na Bacila a Magora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ano tak to, žiaľ, je

a preto by mala byť dáka akreditovaná komisia, ktorá v odborných záležitostiach preskúša a vydá certifikát. Samozrejme sa toto nedá v medicíne. No napríklad programovanie by sa, podľa mňa, dalo. Prosto priestor pre samoukov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

super clanok Gabriel!

je super, ze robis co ta bavi... myslim si ze je to jedna z veci ktora podstatne zvysuje kvalitu zivota

keep going
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

zial realita je taka, ze kuchar-amater je velakrat sikovnejsi, vzdelanejsi a lepsi ako kuchar s vyucnym listom. Ked som pocuvala zazitky kucharskeho ucna, tak sa ani necudujem. Velakrat sa k vareniu ani nedostanu a ked tak len k praskovej chemii s tym, ze taka je prax, aby to slo rychlejsie a na normalne varenie nie je cas.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Bohuzial, tak to na Slovensku chodi. Je to snad este dedicstvo po C.K. monarchii, ze kazdemu je jedno co vies, dolezite je na co mas papier. Ide to cez vsetky odbory - netyka sa to len kucharov. A vysledok?? Ti co su dobri a varia kvalitne az na par vynimiek uz davno nevaria na Slovensku. A ti co tu ostali su kvalifikovani sypaci praskov do vody a podobne existencie. A to ani nevravim o tom, ze polka kucharov na SK su alkoholici, ktorym je po osmej vecer uz vsetko jedno.

Mimochodom, nech ta netrapi, ze nemas skolu. Tam by ta varit nenaucili. Mam v pribuzenstve absolventa hotelovej akademie, ktory naprosto netusi co je to demi glace...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Netrápi ma, že nemám školu. No bez papiera nemôžem vykonávať určité funkcie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja ta chapem. Mam to podobne s odbornou kvalifikaciou v inom odbore. Zial, mne by nestacilo ani 10 rokov praxe. Ked som to nevystudoval, mam proste smolu (elektro a vyhlaska 718/2002), ak ti to nieco povie. Ja som sa v podstate legalne nesmel bez papierov na rozvadzac, ci zasuvku ani pozriet (nieco ako keby si ty bez papiera vobec nesmel zapnut sporak (ani doma)). Takze som si musel kvoli kvalifikacii spravit dialkovo druhu VS...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME