Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Inventúra chladničky (1.časť) (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

Píšte, píšte, píšte

Verím, že vždy dospejeme k zaujímavým receptom :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

kilo pliecka, korenova zelenina, zemiaky, cesnak, horcica, med, plany uz ale mam :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Pečené medové pliecko so zemiakovým pyré

Mäso osolíme, okoreníme a prešpikujeme cesnakom. Prudko ho zo všetkých strán osmahneme, aby sa zatiahlo. Zeleninu ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Dáme ju do pekáča s troškou oleja alebo masti a na ňu položíme pliecko. mäso potrieme zmesou medu a horčice v pomere 2:1 jemným filmom. Ostatnú zmes premiešame s vodou a priebežne budeme mäso potierať počas pečenia. Trúbu vyhrejeme na 200°C a pečieme 20 minút. Potom podlejeme vodou a potrieme ako som spomenul vyššie. Zakryjeme a pečieme ešte asi hodinu na 160°C, podľa veľkosti, do mäkka. Zemiaky v šupke nakrájame na kocky a uvaríme úplne do mäkka v osolenej vode. Scedíme a popučíme. Pridáme soľ podľa chuti, čierne mleté korenie (najlepšie čerstvé) a kúsok masla na zjemnenie.
Zo zeleniny a výpeku si spravíme omáčku. Časť zeleniny dáme bokom. Zvyšok dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme. Do vzniknutej omáčky vmiešame kúsok masla (nie rastlinné) a zvyšnú zeleninu.
Môžete omáčku doladiť čerstvým tymiánom.
Dobrú chuť :). Asi také dačo ste asi mali aj v pláne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

aka smola. dnes chladnicka praska v svikoch. toto je vyzva do boja na stred tyzdna! mozem sa vratit, ked ma sura a hladne krky pripru? :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Samozrejme

Táto téma bude k dispozícii, kým bude o ňu záujem :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mrazene filety z markely :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To je všetko čo máte? Skutočne?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

nieee :D, je toho samozrejme viac, ale okolo tych makrel uz chodim nejaky ten cas a neviem co s nimi. Uz z nich bol rybaci salat, potom nieco na sposob tresky, grilovane filety a rozmyslala som nad niecim ako rybacie fasirky. Fakt uz netusim, co z nich urobit a zacinaju v mrazaku zavadzat. Prinajhorsom pojdu na navnadu, ked zacne sezona. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

síce už hodne dávno ale urobila som z makrel halászlé, aj keď to nie je ako z čerstvo ulovenej ryby ale nebolo to také strašné, síce som sa nahundrala pri varení, strašne nerada varím niečo pri ktorom musím sa dívať do receptoára ale chutilo to aj Chárlymu...susedovmu psovi čo nás obšťastňuje návštevou presne v čase obeda...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Kúpte si mozzarelu a paradajky. Makrelu namočiť do mlieka na noc. Potom osoliť a okoreniť. Uložiť na pekáč šikmo a striedavo. Ryba, mozzarela, koliesko paradajky,...
Potom zapiecť na 200stupňov cca 15min.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ok, dakujem, skusim :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a ešte

k tomu varené zemiaky s maslom a bazalkové pesto....hmmmm :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ach to pesto :), vzdy ho spravim naschval viac a potom si ho davame na hrianky. Povedala by som, ze je prudko navykove :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

co kucharovi vypadli recepty?

filety z makrely stacia najlepsie chutia uvarene 5-10min v dost osolenej vode - akoby morskej vode. je to tradicky sposob pripravy rybarov v Irsku ked sa vratia z lovu. nie je potrebne nic viac pridat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

maslo, masť, 5 litre mlieka, horčica, kečup, koreňová zelenina, párky, vajcia, nakladané šampiňóny, barbeque omáčka, cesnak, kilo kuracích prs a kilo bravčového stehna, 2 kilá vykosteného karé/z tých budú rezne/, vykuchaná kačka, nakladaná kapia...:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a ešte lekvár, med, prézle, bebe dobré ráno, chocapic, uhorky kyslé, lečo , 4 pivá dvanástky kelt a poloplná fľaška fernetu...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ok

A čoho sa chceme zbaviť?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

fernet zlikvidujem aj bez pomoci ale mlieko , párky, šampiňony a mäso, okrem kačky lebo z tej bude polievka,potrebujem zlikvidovať ---
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

takže

Z mäsa a zeleniny recept ako som hore napísal....kľudne sa dá obmieňať. Keďže je mäso chudé, bude lepšie spraviť medailónky, osmahnúť a na dať na pekáč. Potom zaliať lečom a dusiť zakryté do mäkka. Tesne pred koncom môžete pridať tým istým spôsobom zatiahnuté kuracie medailonky a vznikne sedliacka pochúťka.
A z párkov a šampiňónov na cibuľke a mletej paprike polievka na spôsob frankfurtskej...kľudne aj so zemiakmi :-)
A mlieko? Puding...ten vždy dobre padne :-)
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME