Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ostrokyslá jednoducho a po našom - fotorecept (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

recept dobry,

ale kvoli tym beletrickym vsuvkam sa to dost zle cita. niekedy menej je viac...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Beletria

Mne až tak nejde o ten recept z hľadiska gazdinky 10 deka - 20 deka, tepla voda - zahustime - štyri mrkvy - dobru chut, to by som ho dal do webu varecha, alebo nejake naj-recepty...

Chcel som napisat postup pripravy spolu s komentarom (tak ako to mam vo zvyku), ktory by zaujal ... ked ti to vadi... prepac
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemusi to byt zle, ale tych 5 bujonov, to je sila. Z tychto surovin musis spravit bombovu polievku aj bez bujonu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Bujony

Stravujes sa obcas v restauraciach? Vies ako sa robia polievky? 99% chémia - bujóny a prášok. Tam kde to nepoužívajú, tam stoja polievky od 3,-€ / porcia a viac...

Ale kludne si to uvar aj bez bujonu ... a daj recept

Dnesna doba a stravovacie navyky cloveka zmenili chute jednotlivca. Skus len znizit prisun soli v potrave... dva mesiace ti bude trvat, kym si zvyknes na menej slane jedlo ...

Stimulatory chuti mas v klobase, v parkoch, v salate s tresky, v kazdej konzerve, dokonca i v chlebe a rozkoch... Aj ja sa branim chemii ale celkom to nejde a cinska polievka bez chemie sa podla mna v dnesnej dobe uvarit neda bez toho, aby bola ziadana a chutna tak, ako ju ponukaju oni..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zakladnou stavebnou jednotkou modernej cinskej kuchyne je glutaman sodny, inak sa k "orientalnej" chuti nedopracujes :D Co sa tyka polievok a ceny, mas absolutnu pravdu, za cenu pod 3 eura je to nemozne uvarit.
Ja uz stvrtym rokom pracujem z domu a teda si aj varim sam. Varim bez bujonov, bez umelych dochucovadiel, pouzivam sol, cierne korenie a bylinky. Clovek si na tom pochutna, ale nesmie mat "prepalene" chutove bunky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

predbehol si ma, ale nevadí

asi pred 2 mesiacmi som prvýkrát skúsil urobiť ostrokyslú doma a vcelku sa to aj podobalo na tie z čínskych fastfoodov tak som si povedal ze ked ju urobim druhykrat, dam to aj na blog a dnes kukam ze aky podrobny recept :-)

ja ju robim trochu inac, kvazi som skombinoval par receptov co som nasiel na nete, zakladny postup som pouzil ten ktory prezentoval Zidek s jednym Cinanom v relacii - http://www.youtube.com/watch?v... , len som vynechal niektore veci ako napr. slivkove vino

nakraja sa mäso, huby namocene, mrkva, tofu, bambusove vyhonky a cili, vsetko sa to hodi do vriacej vody, doleje sa deci sojovej omacky, ryzovy ocot, sezamovy olej + nejake koreniny, povari 15 minut, potom solamyl a nakoniec vajce
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To je super

Daj aj svoj recept, vyskusam ho velmi rad /okrem tofu, to nemusim/ ...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Čo je nové na sme.sk: SME aj pre tvojho otca 6 918
  2. Miroslava Priškinová: Jednodňová dovolenka pri mori? Prečo nie?!! 4 149
  3. Zuzana Sitárová: Žigmund Luxemburský II. 2 034
  4. Marek Mačuha: Ako je to s ekonomickými úspechmi vlád strany SMER 1 408
  5. Robert Puk: Mika primátorom Bratislavy? To je veľmi, veľmi zlý vtip 1 248
  6. Jana Lukáčová: LGBTI - kde končí prirodzenosť 1 208
  7. Stanislav Martinčko: Gauneri v kravatách?! 1 165
  8. Čo je nové na sme.sk: 5 skvelých darčekových nápadov na Deň otcov 1 120
  9. Tomáš Mihalík: Slobodný vysielač šíri ďalšiu dezinformáciu 873
  10. Denis Herák: Cyklotúra na Panskú Javorinu 864

Rebríčky článkov


  1. Roland Ondrus: PR kampaň pre migrantov?
  2. Denis Jacko: Metafory namiesto bodiek
  3. Drahoslav Jonáš: Starec Rebel
  4. Roland Ondrus: Amaterizmus Kartago Tours
  5. Vladimír Krátky: Kažimírových  200 000 000 000 .
  6. Petra Babanova: Láska a krása
  7. Jarmila Halgasova: Rozmary jej excelencie Matečnej
  8. Stanislav Lapšanský: Dnes mám rande s Naším Mestom!
  9. Július Kovács: Dnes je súd s Janíčkom zajtra s Rybaničom obom hrozí väzenie
  10. Fero Sklenár: No Point to Worry about... 2018.06.18.

  1. Nedá sa s ňou pracovať. Merkelovej minister priblížil jej koniec
  2. Tunisko nedotiahlo senzáciu. Anglicko rozhodlo v nadstavení
  3. Slovenskí penzisti budú aj naďalej chorí a chudobní
  4. Najťažší a najvyšší. Belgický rekordér má famózne čísla
  5. Švédska spoločnosť sa ohradila voči slovám Gajdoša o ponuke na logistické centrum
  6. Horúco ako v Údolí smrti. Ako môže vyzerať americké leto po klimatickej zmene
  7. Na ceste smrti autá neubudnú. Železničnú zastávku pri Schaeffleri nepostavia
  8. Neymar tlačí na pílu, Messi nezvláda tlak. Prečo favoriti nevíťazia?
  9. V Prievidzi vypadlo dieťa z druhého poschodia, zrejme je za tým alkohol
  10. S Mistríkom sa Beblavý nemohol pomýliť

  1. Cisárovnine nové šaty
  2. Keby ste si dali tú námahu a prečítali si…
  3. Špeciálny prokurátor sa tvári, ako keby sa vo februári na Slovensku nič nestalo
  4. Čoho sa Fico a Kaliňák boja? Pellegrini im predĺžil štátnu ochranku
  5. Exminister Palko: Fica vyhnala ulica. To sa naposledy stalo komunistom
  6. Druhá facka zeleného starostu obyvateľom Krasňan?
  7. Novinárka Holcová o vražde Kuciaka: Jedna z verzií sú Albánci
  8. Ako Kotleba kresťanov rozhádal a Fico Kuffu rožkom opil
  9. Doterajšia ústava má nízku legitimitu - komentare.sme.sk
  10. Päť maličkých osirelých ježkov našla Martinčanka v záhrade - myturiec.sme.sk

Už ste čítali?