Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ostrokyslá jednoducho a po našom - fotorecept (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

recept dobry,

ale kvoli tym beletrickym vsuvkam sa to dost zle cita. niekedy menej je viac...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Beletria

Mne až tak nejde o ten recept z hľadiska gazdinky 10 deka - 20 deka, tepla voda - zahustime - štyri mrkvy - dobru chut, to by som ho dal do webu varecha, alebo nejake naj-recepty...

Chcel som napisat postup pripravy spolu s komentarom (tak ako to mam vo zvyku), ktory by zaujal ... ked ti to vadi... prepac
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemusi to byt zle, ale tych 5 bujonov, to je sila. Z tychto surovin musis spravit bombovu polievku aj bez bujonu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Bujony

Stravujes sa obcas v restauraciach? Vies ako sa robia polievky? 99% chémia - bujóny a prášok. Tam kde to nepoužívajú, tam stoja polievky od 3,-€ / porcia a viac...

Ale kludne si to uvar aj bez bujonu ... a daj recept

Dnesna doba a stravovacie navyky cloveka zmenili chute jednotlivca. Skus len znizit prisun soli v potrave... dva mesiace ti bude trvat, kym si zvyknes na menej slane jedlo ...

Stimulatory chuti mas v klobase, v parkoch, v salate s tresky, v kazdej konzerve, dokonca i v chlebe a rozkoch... Aj ja sa branim chemii ale celkom to nejde a cinska polievka bez chemie sa podla mna v dnesnej dobe uvarit neda bez toho, aby bola ziadana a chutna tak, ako ju ponukaju oni..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zakladnou stavebnou jednotkou modernej cinskej kuchyne je glutaman sodny, inak sa k "orientalnej" chuti nedopracujes :D Co sa tyka polievok a ceny, mas absolutnu pravdu, za cenu pod 3 eura je to nemozne uvarit.
Ja uz stvrtym rokom pracujem z domu a teda si aj varim sam. Varim bez bujonov, bez umelych dochucovadiel, pouzivam sol, cierne korenie a bylinky. Clovek si na tom pochutna, ale nesmie mat "prepalene" chutove bunky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

predbehol si ma, ale nevadí

asi pred 2 mesiacmi som prvýkrát skúsil urobiť ostrokyslú doma a vcelku sa to aj podobalo na tie z čínskych fastfoodov tak som si povedal ze ked ju urobim druhykrat, dam to aj na blog a dnes kukam ze aky podrobny recept :-)

ja ju robim trochu inac, kvazi som skombinoval par receptov co som nasiel na nete, zakladny postup som pouzil ten ktory prezentoval Zidek s jednym Cinanom v relacii - http://www.youtube.com/watch?v... , len som vynechal niektore veci ako napr. slivkove vino

nakraja sa mäso, huby namocene, mrkva, tofu, bambusove vyhonky a cili, vsetko sa to hodi do vriacej vody, doleje sa deci sojovej omacky, ryzovy ocot, sezamovy olej + nejake koreniny, povari 15 minut, potom solamyl a nakoniec vajce
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To je super

Daj aj svoj recept, vyskusam ho velmi rad /okrem tofu, to nemusim/ ...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME