Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ostrokyslá jednoducho a po našom - fotorecept (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

recept dobry,

ale kvoli tym beletrickym vsuvkam sa to dost zle cita. niekedy menej je viac...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Beletria

Mne až tak nejde o ten recept z hľadiska gazdinky 10 deka - 20 deka, tepla voda - zahustime - štyri mrkvy - dobru chut, to by som ho dal do webu varecha, alebo nejake naj-recepty...

Chcel som napisat postup pripravy spolu s komentarom (tak ako to mam vo zvyku), ktory by zaujal ... ked ti to vadi... prepac
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nemusi to byt zle, ale tych 5 bujonov, to je sila. Z tychto surovin musis spravit bombovu polievku aj bez bujonu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Bujony

Stravujes sa obcas v restauraciach? Vies ako sa robia polievky? 99% chémia - bujóny a prášok. Tam kde to nepoužívajú, tam stoja polievky od 3,-€ / porcia a viac...

Ale kludne si to uvar aj bez bujonu ... a daj recept

Dnesna doba a stravovacie navyky cloveka zmenili chute jednotlivca. Skus len znizit prisun soli v potrave... dva mesiace ti bude trvat, kym si zvyknes na menej slane jedlo ...

Stimulatory chuti mas v klobase, v parkoch, v salate s tresky, v kazdej konzerve, dokonca i v chlebe a rozkoch... Aj ja sa branim chemii ale celkom to nejde a cinska polievka bez chemie sa podla mna v dnesnej dobe uvarit neda bez toho, aby bola ziadana a chutna tak, ako ju ponukaju oni..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Zakladnou stavebnou jednotkou modernej cinskej kuchyne je glutaman sodny, inak sa k "orientalnej" chuti nedopracujes :D Co sa tyka polievok a ceny, mas absolutnu pravdu, za cenu pod 3 eura je to nemozne uvarit.
Ja uz stvrtym rokom pracujem z domu a teda si aj varim sam. Varim bez bujonov, bez umelych dochucovadiel, pouzivam sol, cierne korenie a bylinky. Clovek si na tom pochutna, ale nesmie mat "prepalene" chutove bunky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

predbehol si ma, ale nevadí

asi pred 2 mesiacmi som prvýkrát skúsil urobiť ostrokyslú doma a vcelku sa to aj podobalo na tie z čínskych fastfoodov tak som si povedal ze ked ju urobim druhykrat, dam to aj na blog a dnes kukam ze aky podrobny recept :-)

ja ju robim trochu inac, kvazi som skombinoval par receptov co som nasiel na nete, zakladny postup som pouzil ten ktory prezentoval Zidek s jednym Cinanom v relacii - http://www.youtube.com/watch?v... , len som vynechal niektore veci ako napr. slivkove vino

nakraja sa mäso, huby namocene, mrkva, tofu, bambusove vyhonky a cili, vsetko sa to hodi do vriacej vody, doleje sa deci sojovej omacky, ryzovy ocot, sezamovy olej + nejake koreniny, povari 15 minut, potom solamyl a nakoniec vajce
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To je super

Daj aj svoj recept, vyskusam ho velmi rad /okrem tofu, to nemusim/ ...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Adam Valček: V bratislavskej MHD prebehol najväčší biznis s pokutami, ovplyvní vyše 100-tisíc ľudí 10 247
  2. Ján Marosz: Nabúrali ste? Vláda Vám vytiahne z vačku tisíce € novými šikanóznymi paragrafmi 3 224
  3. Jozef Selep: Ani na západe nič NIE JE. Triblavina – križovatka v poli 2 517
  4. Rudolf Pado: Tak niekoho chyťte! 1 940
  5. Danica Chames: Keď sa žena v stredných rokoch zamiluje do YouTubera 1 901
  6. Michal Mazánik: Prudký pád, agresivita či nadávky. Alebo, čo sa dá zažiť pri cestovaní s MHD? 1 490
  7. Marcel Burkert: Nemecko očami policajtky. Tiesňové volanie 2/2 1 343
  8. Robert Puk: Policajti, bezpečnostné riziko Slovenska 1 159
  9. Jozef Kmeto: Iba mesačný rómsky chlapček skončil s prasknutou lebkou... 1 141
  10. Peter Remeň: Znievsky hrad (Turčiansky) 787

Rebríčky článkov


  1. Ladislav Boršoš: Banda Smer...
  2. Leonard Slivka: Kto som
  3. Nikoleta Juhaniaková: Prečo je to zlo potrebné?
  4. Jarmila Halgasova: „A la farmárčenie“ na Slovensku
  5. Nikoleta Juhaniaková: V tej hĺbke je niečo z nás
  6. Sonya Haraszti: Keď vyrastáš ako bezrodové dieťa a rodičia Ti nepovedia, či si chlapec alebo dievča.
  7. František Cudziš: Subjektívny faktor exaktného pozorovania fyzikálnych javov, XI.
  8. Vladimír Krátky: Fico by sa nechytal ... .
  9. Július Kovács: Hneváme sa a nebude Vám to jedno a budeme zlí !!!
  10. Helena Michlíková: Prelet vtáka popred Mesiac

  1. Vo veku 44 rokov zomrel spisovateľ a režisér Peter Krištúfek
  2. Dobré ráno: Nechal sa chytiť revízorom a nezaplatil, aby videl, čo sa stane
  3. Si najväčšia troska, pôjdeš do basy. Ako Trenčín vyrábal zázraky?
  4. Majského péenky sa Najvyššiemu súdu nezdajú. Dal ich posúdiť znalcom
  5. Vodič dodávky vrazil do chodcov v Toronte, o život prišlo desať ľudí
  6. Oživenie vzťahov s regiónmi, sociálny balíček, iné stanovy. Smer nezvyklo zvolal snem
  7. Kate opustila nemocnicu, spolu s Williamom ukázali malého princa
  8. Začína sa bratislavský autosalón. Čo sa oplatí vidieť?
  9. Salah zaútočí na klub, ktorý stále miluje
  10. Jozef Majský dokazuje, že si nie sme všetci rovní

  1. Fico by sa nechytal ... .
  2. Mesiac po vymenovaní sa nová vláda zmieta v kríze
  3. Unikli informácie, ktoré svedčia o ovládnutí NAKA nitriansko-trenčianskou klikou
  4. Dajte zelenú zálohovaniu PET fliaš!
  5. Redaktorka Kovačič Hanzelová založila v RTVS vlastnú odborovú organizáciu!
  6. OLAF začal vyšetrovanie zneužívania eurofondov, ktoré odhalil Ján Kuciak
  7. Kiska o ministrovi vnútra: Musí to byť osoba, ktorá získa späť dôveru v políciu
  8. Príbeh dvoch vrážd novinárov: Na Malte chytili podozrivých a politici sú vo funkciách. Na Slovensku
  9. Róbert Kotian: S nožíkom pred Mordorom
  10. Nabúrali ste? Érsek Vám vytiahne z vačku tisíce € novými šikanóznymi paragrafmi

Už ste čítali?