Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Ovocno-krémový pohár (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

moze to byt fajn, ale v ziadnom pripade by som tam nedavala vajecne zltky - teraz v lete to moze byt nebezpecne, ale aj bez ohladu na teplotu, takyto pohar sa aobide bez vajec.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Súhlasím,

aj manžel, tak reagoval, ale pohár išiel rovno do chladničky a hneď sme ho aj zjedli. Nikomu nič nebolo. Ja som žĺtky v tvarohu jedla už od mala, alebo len tak žĺtok s cukrom - bez problémov. Pravda každý urobí podľa svojho uváženia. Súhlasím s opatrnosťou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Myslim, ze kuchynu treba odlahcit. To je stary zlozvyk, zltky v tvarohu - moja mama si tvarohovu plnku do palaciniek tiez nevie predstavit bez zltkov a pritom je ovela lepsia, ked namiesto zltkov do nej das napr. roztlacene marhule, ked nie je sezona, dobru sluzbu urobia aj kompotovane.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Veď ja to beriem,

je pravda, že moja kuchyňa zodpovedá môjmu veku, vyskúšam to aj s marhuľami. O tom je diskusia, ďakujem za názor a doplnenie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

vek je len cislo - a medzi nami nie je velky vekovy rozdiel. Nikdy nie je neskoro zacat experimentovat. (a nielen v kuchyni:))))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Áno, súhlasím

vek je len číslo ale tiež sa hovorí sa aj, že zvyk je železná košeľa. Nechcem, aby sa toho držať a preto ako som už povedala - vyskúšam.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Môže to byť super,

ale ja som si našla na stránke len úvod, tak neviem, čo ďalej. Rada by som Ti dala aj K+. Prajem všetko dobré a pozdravujem.:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Martuška, neviem v čom je problém...

už si mi to raz napísala, ja som sa potom na článok pozrela aj z iného PC a bol uverejnený celý. Nepíšem, len pre hodnotenie a nakoniec článok sa nemusí každému páčiť - zvýšila si čítanosť. Želám pekný deň.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ked sme pri tych vajciach a mliecnych dobrotkach :-))
ja necham niekolko platkov zelatiny namocenych v studenej vode cca stvrt hodiny,vyberiem z vody,zalejem dvomi tromi lyzicami vriacej vody, necham rozpustit, vmixujem do rozpustenej zelatiny pol litra nizkotucneho bieleho jogurtu, jeden nizkotucny tvaroh, jednu slahackovu smotanu a styri lyzice praskoveho cukru, necham stuhnut v chladnicke, potom povarim cerstve alebo mrazene ovocie s troskou cukru a do horuceho este vlozim dva platky zelatiny - tiez zo studenej vody, ak to davam do poharov. moze sa naplnit do poharov, alebo odoberat z misky do misticiek v kopcekoch ako zmrzlina :-)) a poliat ovocim - bez zelatiny.
super su maliny, cernice, cucoriedky - vytvoria k tej bielej mase - farebny protiklad

prijemny letny den :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ďakujem za recept,

ja želatínu málo používam, vyskúšam.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ovocie nevarit, dat cerstve! (ked je sezona, samozrejme)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

aj cerstve je ciastocne dobre povarit, chvilinku, vytvori prijemnu omacku :-)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME