Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Polievka, dnes struková (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

No fajne :)

Dobry receptik, vtipne napisany a este aj poucny. Dakujem a prosim si este aj recept na kelovy privarok :) Mozno sa ho konecne naucim varit :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To mám rád, taký

kelový prívarok. Pravda je taká, že mám rád každý prívarok. A krutá pravda je, že som ešte žiadny v živote neuvaril. Beriem to ako výzvu do budúcnosti!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

uff :(
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nevadí,

život ide ďalej.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

No teda, mňam!!

Tá záverečná drobnosť - bléé. Nemáš to ešte zakázané jesť??
Tie hlinené hrnce začali naši praprapredkovia vyrábať nie na varenie gulášu, ale polievky, čo?
Aá dnes (včera) sme mali hovädziu, navarenú na tri dni, dúfam. (Ako dieťa som tie mastné oká rada spájala).
U nás musí byť polievka každý deň. Ale túto Tvoju na budúci týždeň vyskúšam. Bez tej smotany. Vyzerá zrazená:) Smotanu si dávame, kto chce, až do taniera.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Môj doktor

je demokrat, zatial mi nic nezakázal. To akože nemám jesť papriky s rajčinami, lebo inak čo? Ochoriem? To aj tak. Nebudem ich jesť keď budem chorý.
Špájanie mastných očí v tanieroch je príma.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Papriky s rajčinami??

Ešte raz som si pozrela obrázok, vôbec som ich nezaregistrovala. Hej, veď sú prekryté pohárami a pivovými fľašami. V popredí zátišia je tanierisko s plátkami slaniny a kolieskami klobásy. Toto sa po štyridsiatke už neje!! Ani športovci to nejedia. Radšej aidam, parmezán - kvôli proteínom a vápniku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

slanina s klobásou je zdrava

Jedli ju aj naši predkovia a preto sme nevymreli. Športovci to nejedia, im stačí doping a steroidy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Moja babka pri takýchto polievkach ešte úplne na záver spražila na trošičke oleja nakrájanú cibuľku, zasypala to trochou červenej mletej papriky, ešte krátko popražila a potom to vyliala do - ako sme to my doma volali - zelenej fazuľky na kyslo. Biele polievky som totiž ako dieťa nemala rada, ale keď mi babka zvrchu hrnca poriadne stiahla vareškou to "voňavé červené", toto už som zjedla. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja som v detstve

biele polievky tiež nemal extra rád. Ale chute sa menia.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Jéjda,

takáto polievka patrí to mojich troch top.
Mám takú technickú otázku: keď som sa ako dievča zaúčala do tajov varenia, tak mi babička povedala, že zemiaky sa rýchlejšie uvaria, keď nakrájam po dĺžke na štyri časti. V prípade veľkých ešte kolmo v strede. A toho sa držím už pomaly pol storočie. Tak ako to je, ha?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

No, podla toho,

ako ich najprv prekrojíš. Je to obrovský rozdiel, či najprv pozdlžne a potom priečne, alebo naopak. Túto teóriu som vymyslel práve teraz, tak ešte nie je celkom overená v praxi.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

čím menšie kúsky, tým rýchlejšie sa uvaria (prípadne aj rozvaria)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

marta

tak to mi je novinka aby som rozkrajoval krumple urcitym sposobom aby sa uvarili rychlejsie,co ich varis hodiny? inak pouzivat fazulku z konzervy je odporne a smotana je zrazena.inak v principe ta polievka je dobry napad ale pan kuchar potrebuje este trochu praxe aby nevaril gebuziny.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vyskúšaj,

my sme to sestrou ako dievčatá skúsili. Do jedného kastróla sme dali pozdĺž nakrájané krumple, do druhého na kocky. A fakt tie prvé boli uvarené skôr. Múdrosti našich predkov ja beriem vážne. Nenadarmo sa hovorí "zdravý sedliacky rozum".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

vždy sa mi smotana zrazí,

neviem prečo. Asi sa málo modlím.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mozno sa ti niekto do tej polievky pozrel,daka ludra,niekedy ta polievka aj skysne
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neskysla, my sme tu

iba mužská osadka. I keď niekedy by sa taká striga zišla. Oprať, upratať a tak podobne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

fajne...

ale kde zostal kôpor?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nuž,

varíme len to čo máme momentálne k dispozícii.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME