Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Zdravie nie je iba šťastie (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Dobrý pokus

"...až 5 porcií ovocia a zeleniny denne a zvýšte dennú spotrebu celozrnnej múky a strukovín."
"Preferujte mäso bez viditeľného tuku"
"Konzumujte nízkotučné a probiotické mliečne výrobky"
"Znížte príjem tukov"
"Vôbec nesoľte!"

Normálne neverím, že je rok 2014 a tieto sprostosti čítam od lekára. Nabudúce skúste napísať niečo o tom ako obyčajné 2 kúsky toho vášho celozrnného chleba zvýšia hladinu cukru v krvi ako keby ste zjedli 10 čajových lyžičiek čistého cukru. Alebo o tom, že ak človek konzumuje niečo s vysokým obsahom sacharidov, jeho telo začne produkovať hormón inzulín, aby sa zbavilo cukru v krvi. Keďže sa tieto sacharidy použijú ako palivo, ľudské telo bude ukladať nepotrebné tukové bunky a neuvoľní žiadne na spálenie! Alebo, že znížením príjmu sacharidov sa hladina inzulínu zreguluje na minimum, čo má za následok, že ľudské telo si bude pýtať prístup k zásobám tuku vo svojom tele, aby ich využilo ako palivo. Alebo, že s nízkou hladinou cukru v krvi sa znižuje ako hlad, tak aj chuť niečo nezmyselne jesť, hoci človek práve jedol. Alebo, že nízka hladina cukru spolu s adekvátnym príjmom proteínov a príjmom tukov spôsobuje, že sa človek cíti nasýtený a spokojný, zníži sa mu krvný tlak a cholesterol sa upraví normálne hodnoty. Znižuje sa riziko vzniku cukrovky a rakoviny.

Prepáčte, mohol by som pokračovať ďalej, ale strašne som sa rozohnil, pretože v skratke navrhujete jesť sacharidy. Pamätajte, že sacharidy sú najľahším zdrojom energie, ale nebezpečným a návykovým...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

už si to síce dobre zo školy nepamätám, ale sacharidy sú rôzne, takže by som ich veľmi nehádzal do jedného vreca, a že by mäso bez viditeľného tuku bol cukor, to sa mi dáko nezdá či ?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Re:

Glukóza, fruktóza, galaktóza, laktóza, glukóza, škrob...stále sú to sacharidy(a.k.a. biela smrť), len iné zoskupenia tej istej glukózy. Telo si vie potrebné množstvo glukózy vyrobiť aj glukoneogenézou bez potreby prijímania týchto sacharidov. Prezentovať tieto veci ako zdravé stravovanie, to chce dávku odvahy alebo nevedomosti. Rokmi sa to nabaľuje ako časovaná bomba. Potom človek zistí, že má obezitu, cukrovku alebo rakovinu. A nevravím o mäse bez tuku, že je cukor. Narážam na to, že sa tuk prezentuje ako škodlivý pre telo, čo vôbec nie je pravda. Vysoký príjem sacharidov spolu s tukmi je škodlivý.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ty veris v ineho boha.Len ktory je ten pravy ked su ich desiatky.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ale pokračujte. To vážne teraz letí, že nemáme už "vôbec soliť"? Neplatilo doteraz, všetko s mierou?
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME