priemerny dochodca si nemoze dovolit kupovat kvalitne potraviny v potrebnom mnozstve. Za kvalitu sa plati a tak dochodcom ostavaju iba tesca a lidle a podobne predajne nechcenych produktov zapadu.
potravin v pomere cena/kvalita na slovenskom trhu. Dufam len ze si to slovaci este dlho dlho dlho neuvedomia - co nieje az taky problem pri ich rozhladenosti a matematickym schopnostiam - kedze uz teraz tam byvaju dost dlhe rady.
Mylis sa, lebo najlacnejsie potraviny su tie najnezdravsie. Ak len porovnavam BIO obchody na Slovensku, kde je ponuka chudobna a BIO obchody v zahranici, tak uz aj to je neporovnatelne. Mam podozrenie, ze tie nase BIO ponukaju normalny tovar. Najme, co sa tyka chuti. Ja som bola prekvapena, ze syr, sunka, alebo chlieb moze tak neskutocne dobre chutit. Ak este provnam zahranicne BIO s ponukou v nasich supermarketoch, je to sok. Pokusala som sa jest potraviny z TESCA, bola nutena to jedlo vypluvat. JE to v skratke ten najlacnejsi, najnezdravsi, najnusnejdi odpad.
Ak clovek konzumuje nezdrave potraviny, mozno kaloricky nadlimitne, aj tak jeho telo v skutocnosti hladuje, pretoze mu chybaju ziviny a vitaminy, atd. Preto maju chudobni ludia stale pocit hladu, lebo jedia lacne a zdraviu skodlive veci, preto su aj chudobni ludia obeznejsi, ako ti, ktori maju peniaze a kupuju zdrave jedlo. Slovaci chudaci so svojimi platmi mozu kupovat akurat tak ten lacny a nezdravy odpad. Preto su chorlavi, casto obezni a pritom stale hladni.
Konzumovanie lacných potravín vs. zdravých v ziadnom prípade nie je lacnejšie stravovanie. Zdravej potraviny stačí menej a je to často krát finančne lacnejšie, akurát človek potrebuje viac času na nákup, ale to uz je o lenivosti. Jesť zdravo je lacnejšie!
a navyše si všímam, že ľudia prestávajú variť . Keď tak pozerám do košíkov čo ľudia kupujú, tak vo väčšine prípadov v tom košíku nie je nič, z čoho by sa dalo navariť čerstvé jedlo. Smutné.
mam to potvrdene aj v praxi. Moj stary otec jedol vsetko co nezjedlo jeho, bravcove maso, slaninu, chlieb s mastou , sladke buchty, kolace, teda nezdrave potraviny. Ale len male mnozstva, a popri tom vela zeleniny, ovocia, mliecnych vyrobkov a nezabudol ani na male mnozstvo domaceho cerveneho vina. Nesportoval, ale narobil sa ako kon, takze vydaj energie mal dostatocny. A vysledok? nikdy nemal nadvahu, cukrovku, rakovinu ani nic podobne a zomrel v 84 na zastavu srdca, teda v podstate prirodzenu smrt pricom do posledneho dna bol aktivny fyzicky aj psychicky teda zdravy. Takze skutocne povrdzuje ze nie sortimentna dieta ale kaloricka restrikcia spojena s dostatkom pohybu je cesta k dlhovekosti v dobrom zdravi. Kto neveri nech to skusi.
Pan docent napiste
Ak len porovnavam BIO obchody na Slovensku, kde je ponuka chudobna a BIO obchody v zahranici, tak uz aj to je neporovnatelne. Mam podozrenie, ze tie nase BIO ponukaju normalny tovar. Najme, co sa tyka chuti. Ja som bola prekvapena, ze syr, sunka, alebo chlieb moze tak neskutocne dobre chutit.
Ak este provnam zahranicne BIO s ponukou v nasich supermarketoch, je to sok. Pokusala som sa jest potraviny z TESCA, bola nutena to jedlo vypluvat. JE to v skratke ten najlacnejsi, najnezdravsi, najnusnejdi odpad.
Ak clovek konzumuje nezdrave potraviny, mozno kaloricky nadlimitne, aj tak jeho telo v skutocnosti hladuje, pretoze mu chybaju ziviny a vitaminy, atd. Preto maju chudobni ludia stale pocit hladu, lebo jedia lacne a zdraviu skodlive veci, preto su aj chudobni ludia obeznejsi, ako ti, ktori maju peniaze a kupuju zdrave jedlo. Slovaci chudaci so svojimi platmi mozu kupovat akurat tak ten lacny a nezdravy odpad. Preto su chorlavi, casto obezni a pritom stale hladni.