Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Tvarohové guľôčky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak na recepty chodím zriedka...

ale na tento som si nechala čas. Vďaka! Ňam!...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

verte chalani, ja by som takto naservirovany tanier este "dorazila" tym rozpustenym maslom :)
dobru chut
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

K+ rovnaky recept

na tvarohove gulky mam od svojej svokry, deti ich lubia s kakaom a maslom, ja najradsej so struhankou a maslom.
Vdaka za tip na omacku. :)
Moje ceske kamosky taketo tvarohove cesto plnia jahodami, cucoriedkami alebo marhulami, tiez vynikajuce.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

primiešať

do cesta 100 g strúhanky, bude držať oveľa lepšie spolu a nebude také lepivé
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mnaaam

Presne take nam robievala mama v detstve, musim ich urobit detom.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK, ale kde je tu originalita? Ak clovek robi recepty kazdy tyzden uz zopar rokov, nemoze sa vyhnut opakovaniu uz znamych jedal. Proste nic nove.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Presne

ako tvoj príspevok.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

OK, tak si urob z materskeho mlieka zmrzlinu a hned budes 'in'.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

originalkita je v tom,

že z popisu cítiť ako to chalanov veľmi baví.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no toto

sa už človek musí velmi nudiť
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nemusí,

je to ľahké na prípravu a chutí to výborne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

dakujem. urcite vyskusam. a idem si pozriet dalsie vase recepty :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak toto v najbližších dňoch idem spraviť, ideálne už zajtra :-) a skúsim niektoré naplniť aj nejakým ovocím ako spomína Vikina vyššie...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mnam, moje najoblubenejsie jedlo z detstva, zajtra varim synovi :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

v popise to nie je,

ale domyslam si, ze gulky tvarohom neposypame, ale plnime.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nie, tvaroh je súčasťou cesta. V popise to je hneď v prvom kroku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

dakujem,

cital som to dookola a prehliadal som to, tak teraz ich uz vyskusam :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Je to prastarý recept,

čo už. Takmer identické tvarohové guľky robievala moja stará mama, ročník 1899. Rozdiel bol len v tom, že po uvarení ich nechala na plachtičke osušiť (voda sa z horúcich guličiek zakrátko odparila) a potom ich zľahka opražila na masle. Strúhankovú (prejzlovú, niekde vravia aj brejzlovú) posýpku pripravovala zvlášť, bez cukru. Posýpkou a cukrom sa guličky podľa chuti posýpali na tanieri. Zaliali sa maslom, v ktorom boli vyprážané. V recepte - písaným jej rukou, tinktúrovou ceruzou, mám poznačenú aj variáciu s pridaním mletej škorice a neveľa strúhanej citrónovej kôry do cesta.
Napriek snahám a prísnemu dodržiavaniu pôvodnej receptúry po starej mame mám dojem, že dnes sa už tak chutné guličky nedajú uvariť - vypražiť. Podľa mňa je to "kvalitou" súčasných tvarohov. Bohužiaľ, ak nesiahnem po overenom, domácom - teda takom, ktorý sa nedá nikde kúpiť - tak zo všetkých tých receptov nie je nič. Podobne sa mi z kúpnych tvarohov už pár rokov nedarí vyrobiť lahodný pikantný syr. Preto ak chcem, aby pokrm bol skutočne chutný a identický s tým, čo má vzniknúť podľa dobrého receptu, sedemkrát si rozmyslím, kde a aké suroviny zoženiem a použijem.
Bohužiaľ, dnes už ni je maslo ako maslo, múka ako múka, domáce vajíčka je nemožné nahradiť kúpnymi, o mlieku, tvarohu nevraviac, ani o tom, čo v sa v supermarketoch tvári ako cesnak, paradajky, paprika. Kvalita surovín pritom určuje kvalitu jedla vo všetkých jeho aspektoch. Alebo sa mýlim?
•••
A teraz šup šup - oznámiť a vymazať ma, pretože v tejto diskusii nemám čo hľadať, aj keby som čojaviemčo napísal. Je to overené, potvrdené :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

No uz su to hadam aj dva dni co nikto nenariekal nad kvalitou dnesnych potravin. Vynechal si este: mlieko nie je mlieko ale zafarbena voda. To si snad diskutujuci podavaju stafetovy kolicek. Ako sa dozviem kedy je rad na mne aby som to neprepasla?
Ehm, pisala som dva dni? To som teda poriadne prestrelila: Slovenské menučkové peklo: Prečo sa u nás nedá dobre naobedovať

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7279...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Musim ti dat za pravdu, mne sa sa

taketo gulky z nemeckeho makkeho tvarohu nikdy nepodaria take dobre ako mojej mame z tvarohu domaceho. Inak ak mas moznost, tip mojej mamy na domaci tvaroh: mlieko z automatu nechat skysnut a urobit si tvaroh sam. Ten chuti stale dobre, neporovnatelne lepsie ako kupovany. Napr. take halusky s tymto tvarohom su uzasne.

Cesnak, salotku si nosim domace od mamy, takisto lekvare, v ostatnych potravinach som odkazana na obchod.

Kvalita vychodzich surovin je rozhodujuca pre chut jedla, ale bohuzial nie kazdy ma moznost dostat sa ku kvalitnym potravinam. :( Ja sa snazim nakupovat nespracovane potraviny a varim vela aj sama, ale niekedy sa z casoveho hladiska neda. Hoci z mojho pohladu je vzdy lesie hodit do vody par spagiet, oprazit cesnak na oleji a posypat syrom ako pchat do seba predmrazenu pizzu. ;)
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME