Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Vegetariánska plnená paprika (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Neviem ci je uhorkova sezona, ze nikto ani necekne a neoceni lahke zeleninove jedlo. Ked tu citam ine zbytocne blogy o slovenskom antisemitizme a lieceni diabetesu pomocou alternativnej mediciny, mi pride, ze ludia su mierne povedane hlupi a neocenia to, za cim je skutocna snaha vytvorit nieco zmysluplne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

- napis daky recept ty;
- zbytocne blogy necitaj; btw co je podla teba 'zbytocny' blog? kto to bude urcovat?
- priprav rozpis vhodnych tem, nech blogeri vedia o com pisat nezbytocne;
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

čo je

čubrica?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/%...

Čubrica je směs koření, oblíbená především v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pálivých papriček, soli, mouky z opražené kukuřice a semen pískavice. V kuchyni se využívá hlavně do receptů z luštěnin, zapékané zeleniny, mletých mas či hustých polévek. Tvoří jednu z hlavních ingrediencí pokrmů připravovaných na grilu.

Nemas za co.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Dík!

Tiež som nevedela, chcela som si vygúgliť. Ušetril si mi čas :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja len doplnim, ze starosloviansky nazov pre saturejku je čubrik. Preto sa zmesi korenia na baze saturejky hovori cubrica. Ta zmes, ktoru na baze cubrice popisal dej hore v Bulharsku volaju aj šarena (siva) sol. A je to skutocbe zmes cubrice, pomletej opecenej kukurice a soli. Preto si myslim, ze v ceskej wikipedii to nie je napisane spravne. V Bulharsku je to najbeznejsie korenie. Existuje vsak aj cista cubrica, co je zo 75 percent saturejka, potom zvysok je grecke seno a este dalsia zlozka, ktoru si nepamatam. Preto, ked chceme jedlo na baze cubrice a nemame ju, mozeme ju nahradit cistou saturejkou, ako sme to urobili my.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Este poznamka. Grecke seno, je vlastne senovka grecka...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a ja som si myslel, ze cubrica je "cabrec" v rusku .. taka bylinka, ktora sa dava do caju)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mnam!

Idem dnes varit tuto dobrotku! Dufam, ze vo Wegmans budu mat balkansky syr...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Zaujímavé,

možno niekedy vyskúšam. Ale zase na rovinu: niet nad klasickú plnenú papriku aj s guľkami navyše. Také jedlo z detstva u babičky. Jedli sme to s doma v peci pečenom chlebe, žiadne knedle.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (Všetky príspevky boli zmazané na vlastnú žiadosť autora.)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Máš pravdu

s tými (nielen) prasiatkami. Neber to ako ospravedlnenie, ale ja mám zdroj mäsa zo súkromnej farmy. A tam sa o prasiatka starajú veľmi dobre.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Super, som rada, ze davate recepty na vegetarianske alternativy oblubenych jedal. Dnes uz naozaj nie je nutne jest maso a trapit tym zvierata. A ked niekto bez masa nevie zit, pomocou takychto receptov jeho spotrebu aspon obmedzi
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ked

som prestal jest cervene maso plnenej papriky / klasika patadajkova omacka atd / bolo tazke sa vzdat. mama robielvala vege nahradu a na miesto masa davala soju. V spravnej kombinacii ryza bylinky korenia to bolo na nerozoznanie. Smelo do toho.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

predpokladám, že máš kožené lodičky, kabelku, kožené zimné topánky prípadne koženú bundičku a kožuštek, prípadne páperovú vetrovku. ale mäso jesť nemusíš.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

typicka reakcia,

len si tak rypnut. Alebo ti snad nejaky vegetarian ublizil?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (Všetky príspevky boli zmazané na vlastnú žiadosť autora.)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja tento recept oceňujem

napriek uhorkovej sezóne:)
Všetky ingrediencie, čo v ňom sú, sú mojimi obľúbenými.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja vyznávam

mäsožrútsku vieru, ale fazuľa je vlastná sestra mäsa, vyskúšam. A k tým fazuľovým brokom, po mnohých neúspešných pokusoch uvariť ju domäkka využívam čaro tlakového hrnca-tomu neodolá. Pokiaľ som mala domácu, nebol problém, toto mi robila iba kupovaná.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME