Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Zapekané palacinky podľa Sandtnerky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Presne takto isto ich robila moja babka. A ja ich robim tiez, az na to, ze to nevolam zakusok, ale hlavne jedlo :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Chlapi moji, vy ste to prehnali so zapekaním, alebo potrebujete novú trúbu? Všimol som si, že jeden z vás má diabetes. Neviem, či práve toto jedlo je pre neho vhodné. Špaldová múka to nezachráni. Inak nemám žiadne námietky. Tvarohové palacinky sú môj obľúbený dezert.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

V čom

to nie je vhodné pre diabetika?
Akurát sa mi zdá veľa vajec - 8ks je dosť!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Cukor, múka, hrozienka. Uznávam, že raz za pol roka neuškodí.
Moja pani je diabetik, takéto jedlá má striktne zakázané.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aha, áno, hrozienka

sú "zabijak", ale ako prvá pomoc na vyrovnanie hladiny cukru v krvi sú dobré:). Prehliadla som ich, lebo už ich nepoužívam zase kvôli zrniečkam, sú nešetrné k žalúdku.
Dole píšeš, že Tvoja pani má jednotvárny jedálniček. Sa divím. Však dia-strava je najzdravšia, najpestrejšia. Mám jednu dia-kuchársku knihu (českú - tí sú aktívnejší v informáciach) a lepšiu som nevidela. A, ak chce niečo doplniť na spestrenie vitamínov, minerálov medzi jedlami, nech si dá predpísať "diasip".
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To vies, Sandtnerka, ta si nepotrpela na racionalne stravovanie typu 21.storocia....http://cs.wikipedia.org/wiki/M...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Sandtnerka je v našej rodine známa, moja pani ju zdedila po svojej babičke, nemusíš tu robiť osvetu.
Roman Daniel Baránek, ďakujem za držanie palcov, odovzdám mojej pani. Jej jedálniček je už pár mesiacov príliš prísny a povedal by som aj jednotvárny, pozeráme vaše recepty aj ich diskutovala so svojím lekárom, napriek tomu , že vy tvrdíte, že nie sú prehreškami na poli diabetes, nedoporučoval jej ich. Žiadne zapekané jedlá so smotanou, syrom, vajcami. Stav sa lepší, pravdepodobne budú vysadené lieky a na pichanie inzulínu ani nedôjde.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Recept ostatne nebol urceny pre diabetikov a skutocne bol urceny na mimoriadnu prilezitost pre nasho priatela, ktory nas navstivil. Napriek tomu bol v uprave, aby bol aj pre diabetika akceptovatelny a pritom chutny.Trochu ma prekvapuje, ze na reakciu si vybral prave tento recept, my predsa nebudeme uz odteraz varit len a len diabeticke jedla aj pre nasich priatelov. Myslim, ze pre diabetika je v nasich receptoch inspirativnych moznosti viac nez dost a je samozrejme, ze ak sa diabetik rozhodne pre prisnejsie dodrziavanie diabetickeho rezimu ako napriklad Danko, vzdy sa dau objavit nejake rezervy. Len by som varoval pred opacnym extremom, aby sa tvoja pani nedostala do situacie, ked bude mat zo svojho prisneho zivotneho stylu akurat depresie. Manzelke odporucujem nahradit vajcia vajecnymi bielkami a zltok pridavat opatrne, smotanu nahradzat odtucnenym mliekom, tvaroh je pre diabetika vyborny, hrozienka existuju tiez v diabetickej forme. Ak si teda zelate prisnejsiu verziu tohto dezertu, nie je to ziadny problem zabezpecit. Je to ovela lepsie, ako sa postavit vylucne spartansky ku problemu a potom riskovat zhorsenie psychickeho stavu, ktory pre diabetika velmi ovplivnuje celkovy stav. Danko si dlhodobo drzi cukor na urovni 5 - 6, a po jedle 7-8 a od novembra minuleho roku schudol 20 kg. Myslim, ze nemusi mat ani najmensie obavy, ze by sa so svojou chorobou nevysporiadal dostatocne zodpovedne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

No ocividne osvetu potrebujes, ked nechapes nadpis "podla Sandtnerky" a dovolavas sa diabetickeho receptu, len zato ze kuchar ma diabetes. Mimochodom byt tvoja manzelka, vobec by ma nenadchynalo, keby si moje choroby rozmazaval po internetovych diskusiach.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ďjovka moja, peace. Aké rozmazávanie choroby, ak napíšem, že moja pani má diabetes. Alebo si len potrebuješ porýpať v diskusii?!
Keby si vedela čítať s porozumením, čítala by si otázku, ktorú som položil, resp. pochybnosť. http://blog.sme.sk/diskusie/dp...
Ničoho som sa nedovolával, dokonca som nemal žiadne námietky.
Nabudúce trikrát čítaj a raz napíš!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

V skutocnosti jediny naozajstny prehresok su tie hrozienka. Ja som jedlo nesladil repnym cukrom, ale do receptu som to nepisal, pretoze kazdy diabetik svoju oblubenu nahradu pozna. Ja pouzivam tzv Zero Cukor. Ma GI O podobne ako stevia. A co je najhlavnejsi mam diabetes len druheho typu a zacina to vyzerat ze sa zbavim aj tabletiek. :) (To som sa len chcel pochvalit, manzelke drzim palce tato choroba je hrozna piiiiiiiiiiiiip)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Palacinky milujeme. Akékoľvek.

Zapekané som ešte nikdy nerobila. Nie je na zapekanie čas:) Asi ich vyskúšam, ale nesmiem povedať, že idem robiť palacinky.
Ozaj, aký rozdiel je medzi zapekanými palacinkami a palacinkovým nákypom?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

No podla mna asi ziadny :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Zemianske palacinky

Neviem, kde sa inšpirovala Sandtnerová, ja si len pamätám, že keď som chodila na ZŠ, s obľubou som čítala slovenských klasikov. A v jednej knihe (nepamätám si už meno klasika), bol recept na Zemianske palacinky. Tak sme si ich doma začali robievať, pre zmenu. Poukladané na seba, s tvarohovou plnkou, zapečené. V tvare torty, tak sme ich aj krájali.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

kuchárska kniha sandtnerovej

bola moja obľúbená kniha ešte v časoch, keď som nevedel čítať. stačili obrázky. aj tie perokresbové.
doteraz vidím pred sebou perokresbu torty -:)))
aj keď ju mám doteraz, v živote som podľa nej nevaril
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

O ano perokresba torty je skvela. Vlastne ani ja som podla nej nikdy nevaril, ved aj toto je recept podla babky. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Toto je mimoriadne náročný recept. Teda náročný v tom, ako nezožrať palacinky ešte pred zapečením...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

obtiaznost XXVII. ... keby len neschalovat palacinky, ale nevyjedat aj tu tvarohovu plnku, a nekostovat smotanovu zmes na zapecenie...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mne sa už stalo, že som hodinu piekla palacinky a aj tak žiadna nezostala. Stihla som ich jesť priebežne počas pečenia
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

ja by som do plnky

dala citrónovú kôru... a možno trochu štavy...
skúste zapekať v uvarenom pudingu... po vychladnutí bašta...
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME