Utorok, 21. november, 2017 | Meniny má Elvíra

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Fazuľkovo syrové smažienky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

super, milujem jedla, kde doba vareniaa upratovania po vareni je 10x dlhsia ako doba jedenia ...
a ... ked nevies po slovensky, tak radsej nepis, ty "vysmažana" hlava ...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ale nevrav ty

mudrc
http://slovnik.juls.savba.sk/?...
A že máš dve ruky ľavé je tiež tvoj problém :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pakuj odtialto, neschopak! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Čím? som porušil? Nepoužil som žiadny vulgarizmus, a napísal som len pravdu!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tvoj prispevok som necital. Bol zmazany skor, nez som mal tu....ehm cest... Jedno mi vsak pocas dlhych rokov, co tu varime, piseme a diskutujeme nik nevyvratil. Prepac, len hlupak sa ohana pravdou vzdy vtedy, ked napise nejaku chrapuncinu...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mám celkom slušnú pamäť.

Takže doslovná citácia:
Varenie je zábava pre chlapov. Šikovných, rozhľadených, s fantáziou a s dostatočnými vedomosťami. Pre blbých, lenivých a mantavých je chlieb s maslom.
Tak si choď natrieť. A neporež sa!
TOTO! mi zmazali! (Reakcia na tvora menom "cidlo")
Ešte to sem hodím 3x, potom zmažem ja ich.
Nebude mi ľúto zahodiť 55 dopredu napísaných blogov. Ešte sa môžme stretnúť, a pokecať, aj keď som si nie istý, či áno,lebo som počítačový analfabet aj s 9 rokmi vysokej.
Medveď je špica. Občas má úplne geniálne nápady. Ja strašne rád varím, a hlavne experimentujem. DIP= neutrál jogurt+ mäkký tvaroh+ cesnak. Nutné!!!!
Pridať: olivy, alebo kapary, alebo bazalku, alebo kôpor. Pôvodne to malo ísť na jarnú cibuľku s reďkovkami. Ale skúsil som to aj na rajčiny -bez zrniek - aj s paprikou na kocôčky. Aj na žltý melón, a chutilo mi strašne. Ešte by to chcelo ne vrch tenučké slížiky pršuta, ale neni za čo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak mi to prepac. Chodi sem cim dalej, tym trollov, ktori nam zabijaju nasu dobru snahu a snazia sa zlikvidovat nase usilie. Takze obcas zareagujem prudsie. To bol samozrejme omyl... Mimochodom medvede co tu varia su dvaja. :) Vsetko dobre...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Medvede sú dvaja?

Nejako nechápem, aj keď tuším , že ten na fotke je 4%. Ako človek solídne vzdelaný v biológii viem,že je to normálne, že to príroda tak chce. Len zatiaľ nevieme prečo.
Môj najlepší vynález je "Bravčové srdce ako sviečková s kolienkami"
Cibuľa, len do sklovita, koreňová zelenina na drobno. Mám to rád sladšie, tak dávam 2/3 mrkvy a 1/3petržlen +zeler. Zeleru len 1/3 5x čierne korenie celé, 4x nové celé 3x bobkový list, 2x plátok citrónu aj s kôrou, ale zrnká preč! 1x klinček!
Mäso na rezance, tenké, široké tak 1 cm Opražiť osobitne, až začne žltnúť. Prihodiť k zelenine, a dusiť. Mladé stačí hodinu, ak je staré aj vyše dve. Ale čím dlhšie sa to dusí, tým lepšie to bude.Skúšal som aj v Kuchte, nieje to ono. Fajnové s knedľ ou, ale najlepšie s kolienkami. Skúste, je to pracné, srdcia treba rozobrať, vykrojiť chlopne, aortu, a riadne vyumývať zrazenú krv. Ale mäso nemá vlákno, takže ho môžete krájať hocijako, vždy to bude ŇAM!!!
A ešte lievance z kysnutého cesta, a piškót s ovocím a lístkové cesto - batôžky- s pudingovou plnkou, a rezancové cesto s akou koľvek plnkou A mäsové rolády v pečiacom papieri alebo v alobale. Tam sa dá vyblázniť - mandarínková plnka v hovädzom alebo syrová - bryndzová v morčacom!
Strašne rád jem, aj keď na to nevyzerám. Volám sa Spišiak Ján, a píšem z nudy blogy o všeličom. Občas sa mi zadarí aj karma 10. O varení nepíšem.Konkurencia je prisilná.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ano sme dvaja, jeden tam druhy som ja tu. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Otázka,

môže sa cícerová múka nahradiť špaldovou? Syn totiž nemôže cícer ani sóju. Inak to vyskúšam, vaše recepty sú chutné.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Samozrejme ze moze. Bez problemu...:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Lusky sú super, ja som sa nechala inšpirovať viacerými vašimi receptami a zapiekla som ich s mletým mäsom, paradajkami a balkánom.. Prvú porciu jedol priateľ z taniera a ďalšie dve rovno zo zapekacej misy takže ďakujem za pravidelnú inšpiráciu :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ahojte:)

Uvariť celé lusky a až potom pokrájať, to beriem ako dobrú radu, lebo ja to robím naopak, ako veľa iných vecí:)
Recept mi prišiel vééľmi vhod, lebo som práve dočistila fazuľku. Musím pozrieť vaše recepty z tekvice a cukiny, lebo ich mám ako šesťhlavý drak hláv:) Pozdravujem aj D.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME