Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Steak z tuniaka (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 6 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto mi nerobte,

Pavlovov reflex funguje naplno. Hneď by som si dala.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

toto je

strašne amatersky recpt, ...o vizuálnom prevedeni ani nehovorim....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Presne to same!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nuž, nevravím, že nie, ale...

keď som si na začiatku prečítal ingrediencie k tomu mäsu, tušil som, že výsledok - aspoň pre mňa - asi nebude ono. V závere, kde píšete o minimálnej rybacej chuti, sa mi to potvrdilo. Osobne totiž zastávam názor, že ryba má mať jasnú a výraznú vlastnú chuť - teda tuniak tuniačiu, pstruh pstružiu, úhor úhoriu, kapor kapriu, vorvaň vorvaniu, námorník námorníčiu etc... Samozrejme, nejdem s Vami polemizovať, a vôbec nie "len provokovať" - ako si to poniektorí v diskusii obsesne vysvetľujú (však, istý Atan T.?) - zdôrazňujem - je to môj názor podľa mojej chuti. Ak stejkujete tuniak, tak by som čakal výsledok s jasnou, dominantnou chuťou tuniačiny a mora. 
•••
Teraz sa dostávam k otázke, ktorú Vám, teda kuchtíkom, chcem položiť dlhšiu dobu: Často varíte z a s tofu. Tofu, ako vieme, povestne nahrádza mäso. Aký je teda Váš názor - má to tofu na tanieri chytiť ako mäso - teda "takmer na nerozoznanie", alebo má byť chuť pokrmu iná, originálna? Ako je to teda podľa Vás s tofu ako chuťovou náhradou mäsa? 
•••
K dnešnému receptu ešte dodám, že podľa mňa prílohy v ústach celkom "zlikvidujú" aj zvyšky rybacej chuti. Mne sa dlhodobo osvedčuje, že pečené či stejkované ryby jedávam len s bielym ľahkým chlebom, ktorého kúsky si prípadne ľahko omáčam v olivovom oleji, mierne osolenom: v prípade morských rýb morskou, v prípade sladkovodných kamennou soľou. Posypovú soľ používajú len gurmáni na dochutenie suchozemských rýb.
•••
Mrzí ma, že ako vždy, aj dnes ste zabudli na nápoj - čo je v prípade rýb trestuhodné, pretože ako vieme, a Francúzi zvlášť - poisson sans boisson est poison. Takže, bacha na to, aby ste nás neotrávili :-)))
•••
Škoda - nádejal som sa, že na dnešok ponúknete nejaký špeciálny recept k výročiu Povstania - veď aj riaditeľ Múzea SNP v BB je koreňmi Bulhar, čítal som kdesi celkom nedávno... Viete, aj bulharskí účastníci Povstania niečo jesť museli ;-) 
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

presne tak, to nie je len problem tohto tuniaka, ale vsetkych receptov toho pata a mata ...
miesaju suroviny a korenia krista kražom, oni nie ze zvyraznuju, ale potlacuju chut hlavneho jedla ...
ale hlavne ze sa na diskusii tvaria mudro, a urazene ked si dovoli niekto mat iny nazor :-D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

cidlo,

bez toho "pata a mata" by to nešlo? Mňa ako ich kamarátku to uráža. Čo už potom oni? Nesúhlas sa dá napísať aj bez osobných urážok. Zase sme mimo receptov, ja som to nezačala. Tak prosím nabudúce: aj pri kritike zachovať určitú slušnosť.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

preco to nenapises aj matovi ? ci jeho urazky na slusny prispevok su ok ?
http://blog.sme.sk/diskusie/dp...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

neviem co je na patovi a matovi urazlive. su to mile figurky nasho detstva, bez zmienky na ich sexualitu. mna udivuje, ze sa tu tvarime akoze tutu-mutu. suhlasim, ze urazky su nemiestne. ale o to tu neslo. kritika je kritika a ak niekto ma iny nazor, tak ma pravo ho mat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tak nech napíše, čo je tam zle, čo by on urobil ináč. Ja by som to uvítala. Ten jeho príspevok kľudne môže napísať aj ten, kto okolo tuniaka ani len nešiel. Ak má skúsenosť, nech napíše, tak ako iní - či už kritickú alebo skrátka inú.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Napr. jeden znamy sefkuchar (tusim to bol zidek alebo pohlreich) hovoril ze tuniak sa zasadne pripravuje ako "rare" mozno medium rare max. - cize uz nie medium. Cim viac sa to presvihne, tak tym viac sa zacne podobat tuniakovi z konzervy. Koniec citatu.

Osobne sa mi ta marinada tiez nezda, pride mi k tuniakovi nevhodna, kedze to je velmi jemna ryba.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Hej,

tá marináda by sa skôr hodila na krkovičku
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Videl som ten diel s Pohlreichom

hovoril, že tuniak sa má podávať takmer surový
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

no ked si vsimnete ako ten tuniak vyzera po marinovani tak vidite, ze uz je v podstate urobeny. podobne losos, ked sa zobere pekny steak. ja ho nalozim do sacku s citronom, solou, olivovym olejom, bazalka, cesnak, zazvor, necham to na noc v chladnicke a to tak pol centi dovnutra zosvetlie a vnutro je este stale ruzove, cize to uz je ako medium. ak ma este kozu, tak sa na nu moze hodit na chvilu na rozpalenu panvicu. v podstate z tuniaka aj lososa sa robi vyborny tatarak a dat 26 euri za kilo tuniaka a potom ho natret ABC chili omackou a osmazit mi prijde skoda. osobne by som z neho spravil tuniakovy tatarak, napr: http://www.foodnetwork.com/rec...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ja sa na to divam trochu inak

Pre mna su recepty, aj tychto panov, velmi dobrou inspiraciou. Ved Vas nikto nenuti pouzit ingrediencie, ktore pouzili oni. Kuchyna ja o fantazii, skusenostiach a tvorivosti. Obcas som v kuchyni pat a mat v jednej osobe, lebo sa mi nieco nepodari. Nepovazujem to za tragediu, ale poucenie. A este jedna vec. Nemam pocit, ze sa tvaria mudro, jenoducho radi skusaju a podelia sa so svojimi skusenostami.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Monsieur Chien,

nedá mi nereagovať na podpichnutie Atana. Veľmi dobre si pamätám na tú prestrelku. Tam si bol fakt úplne mimo, keď to chcem povedať mimoriadne slušne. A zabŕdol si do oblasti, ktorá nemala s varením nič spoločné. A ešte k tomu veľmi osobne.
Ináč k tvojím príspevkom platí to, čo som napísala v inej diskusii - mám ich rada, majú šarm :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Pripajam sa

som teda pripojena a tuniaka mam rada, rovnako ako aj koreniste, obcas trochu palive, kazdopadne francuzskom prifarbene prispevky Mnsr. Chiena :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Naozaj, skutočne a definitívne...

...naposledy k istým "témam":
@slusnyobcan - Ja som sa kuchtíkom ospravedlnil, oni to prijali (bolo to všetko verejné), na inú roztržku si dobre pamätám. Z diskutérov, ktorí nadávali mne, sa mi neospravedlnil nikto... Ale, zdorazňujem, už sa tým nezaoberám a je mi to fuk, myslím si však svoje... Jednoducho, slovami - s prepáčením za novovulgarizmus - kotlebu - "žily mi to netrhá"... :-)
@Atan T. - vidíte, zas a stále dookola ako pedálmi na bicykli krútite tú svoju obsesnú mantru s linkom z celkom inej diskusie, s obsahom môjho a iných príspevkov, ktoré si účelovo a naozaj patologicky obsesne prisposobujete... Dobre viem, ako po mne sliedite po diskusiách a nemajúc argumenty len meliete to svoje jednoduché, prostučké...
Čo sa týka mojej poznámky v prvom príspevku pod dnešným receptom - keď neviete po francúzsky, naučte sa. Podľa mňa nestačí len niečo uvariť, ale naozaj by sa k receptu patrilo aj "niečo pridať". Nemyslím len prílohu na tanier. Obed má byť obed, nie len časť hlavného chodu.
Moja poznámka k Povstaniu súvisí s nenápadným upozornením na pridanie nejakej invencie, nápadu, originality a p. k tým receptom. Totiž aj jedlom sa dá veselo, inteligentne a nápadito všeličo pripomenúť, aj to Povstanie. Naozaj, aj tí povstalci jedli, aj oni mali svoje recepty, improvizácie... a ako som čítal v novšom rozhovore v .týždni s riaditeľom Múzea SNP, Stanislavom Mičevom, jeho otec, klasický bulharský "zeleninár", zásoboval povstalcov zeleninou...
Lenže - badám, že ste asi človek bez štipky zmyslu pre humor, nejakú iróniu, takže čo už. Nič.
•••
Nie som jediný v týchto diskusiách pod receptami dvojice, ktorý kriticky píšu o prekombinovaní chutí, potláčaní chutí a p. - a dnes som na to upozornil a navyše som položil v súvislosti s tofu vari zaujímavú otázku.
Vari by boli vhodné reagovať k téme, ako napr. Mme. Rúčková, tá aj nahodila fotku. K jej receptu nemám výhradu. Akurát - ja by som tie stejky omáčkou nepolieval tak hojne, skôr decentnejšie, a určite by som ju nelisl na tie stejky, ale bokom...
Snažil som sa nahodiť tému do diskusie, a nevstúpil som sem po čase preto, aby sa tu zas na mne "pražilo a smažilo a sušili" a napokon bola diskusia cakumprásk zrušená.
Ak ale naozaj ide o to, aby sem prišli len tie a tí, ktoré / -í zamňamkajú a zaochkajú a napíšu obligátne "Toto musím vyskúšať!" (podľa mňa aj tak nič z "toho" nevyskúšajú a nevyskúšali), tak naozaj nemá zmysel chodiť sem diskutovať. Diskutovať by mali k receptom hlavne kuchtíci.
Mimochodom - slovo kuchtíci naozaj netuším, prečo by malo byť pejoratívne, veď špičkoví kuchtíci sú hlavne v rozprávkach - od Dobšinského po Wericha - od kníh po filmy.
Insitní kuchtíci - nuž, vari sú naši dvaja profesionáli? A insitné umenie je mimoriadne cenené, viď kovačickí maliari.
•••
Ja osobne žiadny firmám Sulíkovského patypu nie som, ale ak už mám niečo variť a jesť, teda niečo ako je tuniačí stejk, tak nech to má chuť tuniaka a nie všetkého možného iného.
Napokon - aj bežný žralok tigrovitý každému potvrdí, že najlepšie chutí taký potápač, ktorý na sebe nemá veľa neoprénu a je len jemne dochutený nie príliš dlhou hadicou z aqualungu. Plutvy ako obloha sú tradičným doplnkom žraločej kuchyne.
•••
http://www.youtube.com/watch?v...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 

1 2 3 4 5 6 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME