Streda, 22. november, 2017 | Meniny má Cecília

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Zapekané rezne (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dobrá inšpirácia ;))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Super,

prečo ste zvolili mäsko z kuracích stehienok a nie napr. prsia? Priznám sa, stehienka mám radšej. Tak toto určite vyskúšam. Mňam.
Ja na rovnaký spôsob robím rezne z hovädziny a to v kuchte a k tomu ryžu so zeleninou (kukurica, mrkva, hrášok, alebo len jedno z toho, podľa toho, kto čo má rád).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To preto, lebo maju bohatsiu chut, ako prsia...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

aj ked kazdemu podla jeho chuti ... tak mne najviac chutia kuracie rezne zo stiehienok .. podla mna su viac stavnatejsie. ale mam znamych, ktoru uprednostnu prsicka)))... a ked mam dakedy slinu, tak nedam dopustit na pretucnene bravcove rezne ... take tie "komunisticke" )))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Trosku OT, ale dnes som si presla vsetky vase recepty s fazulovymi luskami (mam ich asi kilo v mrazaku a omacku mi doma nejedia) a som inspirovana, takze dakujem! Asi nakoniec vyhra salat s grilovanymi kuracimi stehnami. :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a

po čase zas aj porádna flákota masa !

K+
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Chlapi, dnes ste sa nevyznamenali! Povrch rezňov vykazuje poriadne veľké stopy po tuku, mohli ste použiť kuchynské utierky. Čakal som, že to ešte zalejete smotanou zmiešanou s vajíčkami a syrom. Našťastie vám niekto zadržal ruku, ale načo je tam majonéza? Môžete mi prosím dať vysvetlenie?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

veď sú to poriadni chlapi -:)))

a tí na nejaký tuk navyše nepozerajú. ani ja nie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

musím vyskúšať

aj keď mám (mentálne) problémy vyrovnať sa s tepelne spracovanou majonézou. tento recept by mohol uvolniť môj blok -:)))
mňa totiž ešte po 40 rokoch straší spomienka na vietnamcov, zohrievajúcich si ruské vajce zo studenej večere v internáte. aj keď uznám, že hellmans ponúka recepty na zapekané mäso s majonézou
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tá gramatika

ma úplne odradila od ďalšieho čítania.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

tak si zober slovnik slovenskeho pravopisu a navar si podla neho mudrlant.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mna ta tekvica.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

tak ono pokial to clovek nepotrebuje vyzmykat ako jediny zivotny spolocensky hajlajt v ziari reflektorov s psychedelicky zostrihanym video-zaznamom pre tyranie navstev a buducich generacii, netreba hned fadne anarchisticke utajenie v polosere matriky s minimom svedkov ;)

da sa to cele totiz ponat aj ako skuska odvahy - ako po uprsanom lete pod holym nebom zmestit a nakrmit 120 hosti aj so sestclennou kapelou na malej mestskej zahrade v husto zastavanej svrti a pretancovat do rana na pozemku do kopca. potom je uz len vecou vyzvy, ako nemyknut ani brvou pri padajucej polici s (pozicanym) hotelovym karlovarskym servisom na (pozicanu) profesionalnu espresso-masinu pol hodinu pred obradom po pol noci stravenej krajanim celeho stehna prosciutta cruda a spojazdnovanim plynovych ohrievacov. finalne je uz len cvicenim pre zaciatocnikov nechat sa (ako irecity pohan) doviest mlkvym a zamracenym knazom (predtym cinnym v leopoldovskej vaznici) k barokovemu oltaru za rameno ( nasledna modrina) v nedositych svadobnych satoch s cerstvo naondulovanymi loknami po jazde 80rocnym kabrioletom bez predchadzajucej skusky pojazdnosti - zabava musi byt zabava - (po zdanlivom rozchode hosti pri rannych zore sme ich mali do dalsieho vecera znovu zo dvadsat spat - dorazjucich tortu, madarsky bikaver a ine prebytky... dodnes mi obcas podaktory sused po pozdrave clivo zaspomina na starosvetske melodie nestarosvetskej intenzity, ktorym boli nutene vystaveni ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

potomok mi vrazil do klavesnice, pardon. toto bolo pripravene na presun k babicke ;) ale teda aspon pozdravujem ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a ja, že

deja vu:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

haha

tak ja tam mám pozdrav od babičky, že som talent, ale teda Vy ste super talent...príbeh pobavil:-) Len mám otázku...čo boli "starosvetské melódie" F.K.Veselý?:-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto "zapekanie"...

...tak to už vari hraničí s obsesiou...
Prosím vás, ako k tomu prídu tie gazdinky, ktoré nemajú trúbu - teda nechcem tým povedať, že ich trúba išla na celý víkend do garáže, aby nemusela vysávať a prášiť kovrály... Jednoducho - nemajú zapekacie zariadenie, ani len tú prastarú remosku...
•••
Neurazte sa, ale toto je už príliš prekombinovaný recept. Nič proti zelenine, nič proti kuracine..., ale toto všetko dokopy a pokrstené vrstvou majonézy??? Pre ľudí s trasľavým žlčníkom, v ktorom mu kamene hrajú poker, to určite bude "mňamka, ktorú musím vyskúšať" :-)))
•••
Zapekané rezne - tak to sú hlavne poriadne kusy špičkovej teľaciny v dvojibale, zapečené v domácej hustej smotane so strúhaným syrom - odporúčam parmezán. To sa potom je samé od seba, aj nastudeno, s čiernym chlebom.
Do nejakej vodnatej antibiotikkuraciny na tento "korporátny bulharský spôsob" by moji chieni akurát tak vrčali ako do minerálneho vajcového prameňa - nenapijú sa, ani neoliznú.
Ďalej - nech to "naklepávam" päsťou ja, tak to je "iné maso", lebo aj tí, ktorí aktuálne tri dni takmer v kuse robia s profimotorovou pílou a s krovinorezom, aj tí radi varia. Taký dvojmetrový chlap keby sa pustil päsťou naklepávať mäso, tak na neho susedia volajú sociálnu - že tlčie decká aj ženu aj milenku v jednej rane...
•••
Prosím vás, čo je to ten "rímsky kmín"? Alebo napíšte správne - rímský kmín, alebo poriadne po slovensky rasca.
•••
Ozaj - a kde je maggická vitanasójovka? Čo, vari nebola vo večierke akcia :-))) ?
•• 2/3
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

niektore recepty medevdov su velmi vydarene, ale toto je znovu taky mishmash. naco zapekat nieco co je uz vyprazane? tiez mi to pripada pritiahnute za vlasy, radsej nieco jednoduchsie. majoneza cert to ber (aj tam je light verzia), ale toto je ako upiect vsetky zvysky co nam doma zostali.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

to je problém prekladu ľudí,čo nepoznajú

nie jazyk, z ktorého prekladajú, ale jazyk ,do ktorého prekladajú, teda slovenčinu.
caraway vs. cumin
to prvé je poctivá rasca, to druhé je jeho príbuzný rascovec rímsky.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME