Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Sformato so špenátom a ricottou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

Už som o tomto jedle počula,

ale zatiaľ nejedla. Zdá sa mi, že to nie nijako ani časovo náročné, tak si to niekedy ukuchtím. Keď som zbadala názov jedla, usmiala som sa, lebo som práve doobedovala špenát:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

mam velmi rada. vyskusajte aj s piniovymi orieskami!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vyzerá dobre

Nie som veľmi špenátomilná, ale toto určite vyskúšam. Už len preto, že sa to dá ujedať od obeda do večera. :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

hm

tak to sa da snad kazde jedlo, nie? ;-) len na to celodenne jedenie musis mat zaludok...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja som to myslela tak, že to mám na kuchynskej linke/sporáku a vždy, keď idem okolo, si z toho zobnem. :-)
Keď robím plnené kura, tak plnku robím z 12 rohlíkov. Keďže pomer plnka:kura rozhodne nie je 1:1, tak tú plnku navyše takto ujedávam. A toto jedlo sa mi zdá (uvidím, keď odskúšam) práve také, že sa dá aj za studena hodiť kúsok do úst.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Jeej, nedavno som to vlastne robila, ako sucast ineho receptu: http://kitchenconfidante.com/e...
Ja som tam este napchala cestoviny penne, aby som to mala ako cele jedlo do prace, a je to mnam. Prave tato zmes, ktoru ste piekli mi na tom chutila najviac. Nenapadlo by ma to robit zvlast, ale takto to vyzera dobre, asi coskoro vyskusam tiez! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Toto si viem predstaviť

ako predjedlo apartne umiestnené v pohárikoch na Martini a na vrchu napr. hľuzovková pena, posypaná opraženými píniovými orieškami. Keďže hľuzovku vždy nemáme, poslúžia aj hríby alebo hliva
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Teda... Nehnevajte sa...,

...slečna či mladá pani germa, ale to čo je za nápad toto, s tými pohárikmi na martini? Do pohárikov na martini predsa patrí martini a nie akási zmeska z vajec, špenátu a Vy tam ešte strčíte akési hľuzy a pražené pínie... Uff, to už naozaj neviete čo so sebou? Načo je to dobré - zamazať takto poháre na martini?
Ozaj - z čoho jedávate kolienka z vajcom? Z pohárov na šampanské? A vanilkový puding z pohárov na pívo?
Ja už tu, v tejto "virtuálnej kuchyni", ničomu nerozumiem. Vraj "predjedlo apartne umiestnené...". Apartne - to je akože keď niekto zomrie a potom je pohreb a po pohrebe kar a tam sa na miesto kde by keby nezomrel, sedel by tam nebožtík, tak na to miesto sa položí parte - a na parte apartne ten pohár na martini s hľuzovkovohríbovou penou?
•••
K dnešnému receptu nemám nič - ani slov.
Ale - uznávam - kreativita v tvorbe cudzoznejúcich názvov a kombinovanie kadejakých cudzích pomenovaní surovín... To kuchtíkom ide. Každý musí nejako upútať. Našťastie - ešteže im nenapadlo podať sem recept na napríklad granatiersky dúhový pochod. Podľa mňa je to dobrý nápad - vari neporušujem kódex slovnou hráčkou... K tomu jedlu ako dezert by mohli pripraviť sladkú obloženú misu na spôsob konferencie biskupského chlebíka slovenska.
(1-•••)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja by som radsej teplu oblozenu misu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

miniem si jeden príspevok len na to, aby som ti povedala, že na TEBA je škoda príspevku a škoda komentovať tvoje rádoby vtipne chcejúce byť komenty, ktoré sa dokonca radi tvária inteligentne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Recept sa mi páči a Germin nápad má niečo do seba :) .
Ja už som náhodou takto nákyp vykrajovala - síce len formičkami a potom na tanieri ozdobila prílohou - a dobre to vyzeralo ... ale aj nápad s pohármi má niečo do seba ... (možno by som uprednostnila iný typ pohára, predsa len ten na martini má nejaké tie limity ...).
Niektoré recepty od medveďov sa mi páčia, iné nie ... takže u toho dúhového granatierskeho pochodu by záležalo na tom čo ten recept obsahuje a aký by mohol byť chuťový (bavíme sa o recepte) rezultát.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

viem si to predstaviť v tomto pohári http://www.stolovanie-jtf.sk/f... , či sa to niekomu páči alebo nie.Malý vykrojený kúsok, pekne naaranžovaný + to, čo som písala ako 1. príspevok. Že sa to odborníkovi na všetko nepáči, je mi úplne jedno. Samozrejme, že to bol spontánny nápad a krásne sa s hmotou dá pohrať aj na tanieri.
Verím, že Chien nás obšťastní fotkou ním vyprodukovaného a naaranžovaného jedla, ktoré mu na stôl nosí jeho majordomus v bielych rukavičkách.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

jeeej, ake dobreee :-)

take niekedy robim este aj s opecenymi kuskami rohlikov alebo chleba vmiesanymi do toho, alebo korky z cierneho chleba do pacu na 10 - 20 min (rasca, cierne kor, olej, kari) ako imitacia hub, ak sa to ma piect v rure. Alebo ako omeletu/y, ked sa mi nechce vo velkom style s az kilom spenatu.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Vyzera to lahko, zdravo ... vdaka za inspiraciu.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Miroslav Pollák: V sekte sa nerozmýšľa, v sekte sa poslúcha 2 587
  2. Dominika Ošková: Ako som sa na Luníku IX ocitla 961
  3. Věra Tepličková: Ďalšia (neza)chránená osoba. 825
  4. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (22. - 28.2.1919) 765
  5. Paula Kentošová: Budem brať drogy až kým neumriem 764
  6. Jozef Legény: Vallo deň 76 - mestský podnik uložený ad acta 698
  7. Soraya Alexiou: Iracký Kurdistan.. 4 roky po páde diktatúry - časť I. 632
  8. Martin Droppa: Pani Čaputová, nevzdávajte sa! 613
  9. Eva Gallova: Nórske občianstvo môže dostať len človek, ktorý dokáže inému podať ruku 518
  10. Oliver Andrejčák: Bude Fico na novinárov útočiť aj fyzicky? 506

Rebríčky článkov


  1. Ján Dulovič: Utrime si kropaje, pred nami je Veľká Mača…
  2. Simona Šarlayová: Môj denník Holandskom I.
  3. Tomas Bily: Život s nástenkou
  4. Kristína Jakubičková: Trampoty tridsiatničky
  5. Michal Lajcha: Aká je súvislosť medzi povinným celibátom a pedofíliou?
  6. Martin Turčan: Jane Goodland
  7. Mária Mačalová: Z denníka nastávajúcej mamičky - 1. časť
  8. Milan Bartos: Podnikateľské dobrodružstvo v Karibiku
  9. František Cudziš: Sto rokov gymnázia M.M.Hodžu v Liptovskom Mikuláši, II.
  10. Ronald Szapáry: Spomienka na leto Roháče

  1. Framári prerušili protesty, po odchode z Bratislavy pripravia generálny štrajk
  2. Špeciálna prokuratúra nevylučuje, že preverí telefonát Fica s Vadalom
  3. Telefonát pánovi Úžasnému
  4. Rok po vražde je Slovensko ešte surovejšie
  5. Dobré ráno: Fico si volal s Vadalom, ukázali podľa Talianov odposluchy
  6. Prehrali sme, priznávajú a opúšťajú Mayovú. Brexit mení britskú politiku
  7. Paul Stastny pre SME: Otec dosiahol ako človek ešte viac ako hokejista
  8. Fico, Danko, Bugár, choďte už preč. Pozrite si zhromaždenia na východe
  9. Námestia sú opäť plné, ľudia si pripomínajú prvé výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej (fotogaléria)
  10. Najväčšia včela na svete sa na 38 rokov stratila. Teraz ju znova našli

  1. Vladimír Palko: Harabinove obscénnosti
  2. Birmovaný súdruh .
  3. Marek Vagovič: Fico má v očiach veľký strach. Ide mu o všetko
  4. Remišová (OĽANO) odkazuje ministerke Lubyovej: My sa nevzdáme
  5. B.Kačáni: Nezávislosť médií a iné prepletence
  6. Smer mafia: Fico telefonoval s Vadalom, píšu talianske noviny
  7. Šefčovič kandiduje za Troškovú, Vadalu, Bašternáka, Kočnera a Zszuzsovú
  8. Zlatica Kušnírová: Každý deň vyjde najavo nová špina
  9. Mikloškov pamätný prejav: Marec 2018 nech navždy straší tých ktorí chcú zneužívať moc
  10. Fico útočil na novinárov: Som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine

Už ste čítali?