Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Varíme s medveďom - Kačacie prsia s gaštanovou omáčkou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

fantastické

nikdy som nevedel ako sa to rob (považoval som to za zložitejšie)í, a teraz už viem (a už to za tak zložité nepovažujem), díky chlapi!:-)
 

 

az nato, ze nas kucharsky par kacku pecie s kozou, co je ta najtucenjsia cast. ja nehovorim, ze raz zacas, ale potom tu je diabetes, krvny tlak, nadvaha atd.
 

áno

je to tá najlepšia časť!:-) ako píšete "raz za čas" - nepredpokladám, že Medvedi to to takto robia a jedia 3 krát týždenne.
 

 

ibolyka! Piecť kačku bez kože je proti prírode! Veď by to chutilo ako polystyrén! :((
 

 

Suhlasim s tebou ako este asi nikdy! :))
 

 

marlienka: :))) !
 

 

Ved ta to nikto nenuti robit a jest...kludne si daj nejake zelene listy z Tesca s nejakym light sajrajtom jogurtom nazyvanym a tes sa z toho ako sa "zdravo" stravujes
 

Ibolyka

ty mi naramne pripominas jednu znamu ktora piekla kura bez koze lebo je nezdrava a mastna a potom ho srotovala s majonezou.
Kacacia a husacia mast su zdrave tuky, a okrem toho, ako bolo povedane, kacicu nikto nerobi kazdy tyzden.
 

ze vraj diabetes z upecenej kacacej koze

dik, dobre som sa pobavil... :-}

http://www.businessinsider.com...
 

 

aj ja som sa pobavila. diabetes je dosledok nadvahy a ten je dosledok aj takychto dobre mastnych kacacich pokrmov.
 

stacilo by precitat link

co som prilozil, a /zmatocna/ reakcia by bola uplne zbytocna...
 

 

ako decko som najviac lubil prave tu specenu kozu s tukom .. ked otec narezal bocik na kocky .. tak tie specene kocky som papal ako cipsy!

dikes chalosi ... uz viem,co budem robit cez vikend!)))
 
Hodnoť

recept

je zaujímavý... hodný na vyskúšanie...
len nie je mi celkom jasné... či ste pridali olúpané... surové, alebo upečené gaštany...
píšeš, že s gaštanmi to varíš 5 minút... na surové sa mi to zdá krátko... či...?

vďaka za nový postup pečenia gaštanov... tam je tá doba omnoho dlhšia... žeby len pre šupy...?
 

 

pridali sme tie osupane na obrazku by to malo byt vidiet
 

"na obrázku

by to malo byť vidieť"... žiaľ, nevidieť...
ja som sa nepýtala či sú tie gaštany ošúpané... to vidím...

pýtala som sa... či ste do omáčky pridali surové... pečené... prípadne varené gaštany ...
 

 

:-)) tak ked olupane asi uz boli nejak ovarene sa asi mysli
 

 

Aha. No surove gastany sa nedaju osupat takze tie upecene zo zaciatku. Ale mohli by byt aj uvarene.
 

 

hm upecene zo zaciatku receptu. Ak dokazes osupat surove gastany daj mi vediet postup. Lebo by to vyriesilo jeden moj problem.
 
Hodnoť

 

Takto podobne som videla robit aj orechovu omacku - orechy sa uvarili v celku a potom rozmixovali v omackovom zaklade (nie s bobkovym listom, ale s ciernym korenimˇ).
Vyzera k sezrani....
 
Hodnoť

 

kedysi som si ako neplnolety v jednej byvalej francuzskej kolonii vyplnal cas listovanim v larousse gastronomique. bolo priserne teplo a vlhko, este i stranky sa lepili a ja som bol navyse hladny.

dodnes si pamatam obrazok prepychovo vyzerajucich, do pyramidy poskladanych farebnych kuskov rouenskych kacic v pomarancovom chaud-froid zele s nazvom "aiguillettes de caneton de rouen glacees" ktore som nazivo jakziv v takom usporiadani nevidel, ale odvtedy je pre mna kacacie maso synonymom debaucherie luxusu, nieco co sa podava vo versaille na dodinovskom porcelane zo sevres a so sevillskymi pomarancami, kym chudoba holymi rukami puci do seba splesnivene kolace ;)

takze (magret de) canard som sa zatial neodvazil spravit si sam na nijaky sposob a ticho obdivujem ludi co sa na ne odvazili. viem len, ze sa pre lepsiu konzistenciu masa odporuca prsia marinovat cez noc v roztoku 3.5% cukru a 5% soli (zdroj modernist cousine) a rozpalovat ich na ohni kontinualne, pomaly a bez oleja, kedy sa ich tuk pozvolna rozpusta a oni sa tak smazia na nom. no a dosiahnutie karamelizacie na povrchu ale tak aby pod kozou zostalo primerane tuku mi pride ako cela veda takisto ako vyber vina. ovocne? cierne ribezle polosuche? samorody tokaj?

mne sa ku klasickej kacke hodi nieco kyslo-sladke, ovocne, vyrazne, gastany aj ked sezonne mi pridu trochu mdle na chut i ked sa do nich vyzmyka pomaranc. teoreticky si viem predstavit ze by som prsia natrel silnym medom (tymianovy, matovy, gastanovy) a robil spolu s neprezrelym mangom ktore je aj kysle, aj sladke. mozno trochu flambe na pomarancovom konaku, keffir lime/lemongrass a par jalapenos. na vrch snad jadierka z granatoveho jablka.

zeler je skvela volba prilohy, mozno na odlahcenie zelerovy salat s nezrelym postruhanym mangom, nech to aj hra farbami, i ked "aiguillettes de caneton de rouen glacees" z toho nikdy nespravim. ale este nieco zelene chutovo i vizualne mi chyba.

snad sa niekto tiez rozozmysla nahlas...;)
 

1 2 3 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Jozef Kmeto: Kotleba : Kto vlastne je jeho volič ? 371
  2. Miroslav Beblavý: Správa týždňa: Putin mal najhorší týždeň tohto roka 330
  3. Miroslav Pollák: Kto je nebezpečnejší, SMER alebo ĽSNS? 189
  4. Vladimír Randa: Dohoda: Mesto Žilina - Trabelssie (kompletný prehľad + mapy) 151
  5. Lórant Kulík: Foto-video: Burza starých gramoplatní v Univerzitnej knižnici TU Košice 96
  6. Elena Antalová: 30% netuší, koho bude voliť? 59
  7. Filip Pastorek: Sociálna poisťovňa pripúšťa existenciu zakázanej detskej práce 47
  8. Jana Venhartová: Od januára sa rozširuje okruh potravín so zníženou DPH 41
  9. Transparency International Slovensko: Vláda pred voľbami točí v štátnych reklamách rekordné peniaze 41
  10. Rudolf Trbušek: Zastavenie starých exekúcií "exekučná amnestia" od 1.1.2020 41

Rebríčky článkov


  1. Daniela Fuchsová: Ako súvisí pocit šťastia, histamínová intolerancia s črevami
  2. Vladimír Hatara: Príbeh, ako chybu človeka napravila sama príroda
  3. Ján Buocik: Čo SMERáci Bratislave zobrali, to jej musíme vrátiť, obyvateľov to však musí stáť menej.
  4. Janka Nalevankova: Keď sa vyberiem na cestu kráčať
  5. Štefan Vidlár: Moji milí vánočňí
  6. František Cudziš: Vede do vienka. IV.
  7. Ľubica Dandášová: Vianoce bez teba
  8. Robert Štepaník: diel 33 - rubrika: 7_up
  9. Štefan Vidlár: Ebonitová tyč
  10. Roman Hutira: Naozaj chcete dať žene pod stromček robotický vysávač?

  1. NAKA zadržala youtuberov Daňa a Vaského
  2. Česká firma zbúra špeciálnym strojom bytovku v Prešove zdarma
  3. Demolačný stroj dorazil na hranicu skôr. Smeruje do Prešova
  4. Expert na panelové konštrukcie: Výbuch plynu by v súčasných bytovkách vyzeral inak
  5. Košickému primátorovi dali policajti fúkať počas zastupiteľstva
  6. Jan Kraus: Nie je chybou slovenčiny, ak jej Čech nerozumie
  7. V Nízkych Tatrách strhla lavína dvoch lyžiarov, jeden zomrel
  8. Pozrite si demolačný špeciál, ktorý bude búrať prešovský panelák
  9. Cyklista zomrel po náraze do pootvorených dverí auta, ktoré cúvalo
  10. Izraelská agentúra zvažuje žalobu za šot Smeru, deti zákon veľmi nerieši

  1. Havran: Blaha, ty zástupca potkanieho kráľovstva, viem, čo by si robil v 50-ych rokoch
  2. Frustrovaní demokrati si urobili z procesu impeachmentu voči Trumpovi volebnú kampaň
  3. Roman Joch: Translidé? Pohlaví jsou jen dvě
  4. Marian Kotleba klamal v priamom prenose
  5. Bývalý policajt: Snažia sa všetko hodiť na Kočnera. Ak sa nezmení vláda, celé sa to zameti
  6. Homo sovieticus stále žije
  7. Fico podal sťažnosť voči obvineniu, prokurátora spája so Sorosom
  8. Exprokurátorka Mišíková: Fico vie zariadiť stíhanie Kisku. Stále má vplyv na polícii
  9. Jonathan Bartley: Bude to veľmi zlá noc pre progresívnu politiku
  10. Kalavská si so Smerom nemala začínať - Komentáre SME

Už ste čítali?