Streda, 22. november, 2017 | Meniny má Cecília

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Parená knedľa for dummies (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

u nas v obchode dostat tu

levitujucu, uz tie fotografie odradzaju od robenia tej knedle
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Retrokrása!:)

Moja svokra bola tiež umelkyňa na kysnuté cesto vo všetkých variantoch. Už som sa zmierila s tým, že také čučoriedkové parené buchty už nikdy neochutnám. Ale našťastie už nie som na sladké:)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Lenka, ďakujeme! Mám z vás takú radosť, že si ani nevieš predstaviť; alebo dobre, možno vieš. ;)
Také pohodové, útulné, rodinné, voňavé láskou - Ty svojimi maminkovskými blogmi nikdy nesklameš!
Prajeme vám ešte veľa veselosti, slniečka a vzájomnosti. Je to veľmi krásne. A vďaka za prídavok - fotky! Perfektné, ďakujeem! :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

tak vajcia v kvasku su novinka aj pre mna, pretoze som bola mojou nebohou babinou naucena, ze kvasok je len drozdie, cukor a vlazne mlieko, nic ine, ani stipka nicoho cudzieho sa do kvasku dostat nesmie (pomaly ani vzduch a prach), lebo by drozdie "nevyskocilo" ... a tu hned vajcia, aj sol ... tu isli 4 vajcia na cca 1kg muky, ja davam (lebo som opat bola naucena, 2 vajcia) ... ale vyslo to :)
btw, skuste si dat vypracovane, vymiesene cesto (ziadne misky kysky, ci jak sa to vola, obycajna hlboka plastova miska) vykysnut do chladnicky ... "vyleti" doslova za par minut ... tiez mi to kedysi prislo ako nemozne, ale staci vyskusat...
Stokrlik, hokerlik, samrlik :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Absolútne skvelý článok, ohromne som sa bavila. Potešilo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vajcia do knedle nepatria...

..robia knedlu ovela tvrdsou.Tak to vravela zase moja babka aj mamka....takze zase plati "Kolko ludi,tolko chuti".Pre mna su tie bez vajicka "makucke ako pavucinka"...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To tvrdnutie robi bielko. Ja ked robim knedlu, davam iba jeden zltok. plus ku kvasku dam aj kypriaci prasok. A robim ju z polohrubej muky, je potom taka jemnejsia :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Mila Lenka,

povedz babke,nech skusi iba do cesta iba zltok,nie cele vajce. A mimochodom,kup jej na vianoce novy "vajling",ten na obrazku je uz dost hrdzavy:(
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Pekne

Pekná a milá četba. Mne osobne veľmi vadia tie anglosaské výrazy, ktoré používaš, ale je to Tvoj štýl, prehltol som to nejako.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

presne takto na hrnci to robim aj ja :D takto ma to tato naucil. nedam dopustit na domacu knedlu, vsetcia ju zboznujeme, ta kupena je povacsine hnusna..
Miesto gumy od gati pouzivame gumu z duse do pneumatiky auta :D niekedy je to makacka nasulozit na ten hrniec.
A parim ju 15 minut :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

super

Toto bol zazitok citat.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja robim mensie knedle, iba jedno vajce (do cesta a nie kvasku) /500g muky a pari sa to 8 min a po 4 min pretaca
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

vynikajuci citatelsky zazitok :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mám 55 a knedľu som doteraz nerobila, tento popis pre hlupákov je ako stvorený pre mňa, hoci aj tak by sa našli ešte nejaké doplňujúce otázky, hlavne teda, koľko minút ? Presne takto aj s takými starými riadmi robievala knedľu aj moja stará mama, a jej lábošku, obitú,zadrótovanú drotármi, kde sa nič nepripálilo a masť voňala slastne, by som brala hneď. Ale niekde sa zapotrošila, niet jej. Ja mám rada svoje staré riady, už boli pokusy z rodiny kúpiť mi nové, ale vedia, že by zostali niekde v krabici v pivnici.
Tie komentáre ma len domotali, takže asi tú knedľu neskúsim. A basta !
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME