Streda, 22. november, 2017 | Meniny má Cecília

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Recept na tradičný ražný (žitný) chlieb z kvásku (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ja davam kvasit cesto na 24 hodin do chladnicky a potom peciem. Dojde k daleko dokonalejsiemu vytvoreniu lepkovych vezieb. Chlieb je vyrazne chutnejsi.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Dakujem za radu :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Aj mňa to dostalo

posledné mesiace "kváskujem" a hľadám tie najoptimálnejšie pomery surovín. Najlepšie sa mi pečie zo špaldovej múky a zďaleka nenechávam tak dlho cesto odpočívať. Spracujem robotom / nevládzem už ručne/, asi hodinku nechám v teple odpočívať - medzitým cesto 1-2 krát prehodím a potom už ho dám do misy, v ktorej idem piecť - tam zostane 3 - 4 hodinky - zdvojnásobí objem a šup s ním do rúry.

Na internete som našla aj recept - piekla som zatvorené v ťažšom smaltovanom hrnci s pokrievkou - tiež výborné - chuťovo aj konzistenčne.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Tiež diky za rady :) Ten hrniec znie zaujimavo
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Moja stara mama

nemala problem s korkou od chleba aj, ked uz nemala zuby.

Ale ak sa chce clovek vyhnut vsetkym nevhodnym latkam v jedle urobi najlepsie, ked prestane jest.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

zbieram odvahu uz rok. muky, recept a nadoba na kvasok cakaju na policke, vyhovaram sa, ze este treba osatku a platienko ;)

kde kupujes aku muku? s tou mam kvalitativne aj pri peceni (hladka, polohruba) neustaly problem. neviem najist znacku, ktora by mala akutaku kvalitu.

inak, orezavat korku sa mi zda byt ruhanim... je to jeden z dovodov, preco chcem piect chlieb sama. mozno este potrebujem vymysliet raznicu s monogramom ;)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Určite sa do toho dostanete. kupujem na trhoch, v DM drogerii, alebo predajniach s BIO potravinami. Značka BIO harmonie je napríklad celkom dobra.

Korka je chutna, to ano, ale z hladiska zdravia velmi rizikova
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

aj touto cestou
by sa dalo ist.
Je to sice svojim sposobom reklama odomna, ale jedavam doma ten ich chlieb a sme spokojni a nielen my
https://www.naucmese.cz/kurz/k...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Super dik za tip :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

o.k., ja sa teda priznam. uz som totiz aj mala v chladnicke hotovy kvasok od joseph brot https://www.joseph.co.at/ueber... aj ich muku, aj navod pre blondinky... http://www.simply4friends.at/b...

cize teoreticky uz len bezbolestne opasat zasteru a odhodlne zacat... tak dlho som vsak len ukradomky hadzala pohladom na kvasok umne zasity za jogutami, ze som ho uz musela po lehote vyhodit... nuz, mne by skolitel zjavne musel prist domov a drzat ma z ruku :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Verím, že najdete tu silu. Začiatok je najtazsi, ale potom je to lahke, ved ako vravi fyzika, teleso v pohybe ma tendenciu zostat v pohybe :)
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME